Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Δελτίο Τύπου

Δελτία Τύπου
Το Σάββατο  27 Νοεμβρίου 2010 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, το 6ο «Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ποίησης» (με ελεύθερο θέμα), στο «Χατζηγιάνειο Πνευματικό Κέντρο» στη Λάρισα  που διοργάνωσαν: H Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Νεολαίας και Παιδείας του Δήμου Λαρισαίων, η Μη Κυβερνητική Οργάνωση για τον Πολιτισμό «Αργοναύτες» από τη Θεσσαλονίκη και ο Πρόεδρος του 22ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Ποιητών κ.Δημήτρης Π. Κρανιώτης από τη Λάρισα.

Το απόγευμα έγινε η υποδοχή των φιλοξενουμένων ποιητριών και ποιητών που ήρθαν στη Λάρισα απ’ όλα τα μέρη της Ελλάδος (Ιωάννινα, Αθήνα, Χανιά, Άρτα, Τιθορέα, Ηγουμενίτα, Λαμία, Αλιβέρι, Πτολεμαϊδα, Τρίκαλλα, Ελασσώνα, Βέροια, Θεσσαλονίκη, Άμφισσα, Γρεβενά και Θάσο) και περπατώντας στο κέντρο της πόλης, ξεναγήθηκαν και ενημερώθηκαν για την πόλη το νομό και την περιφέρεια.

-Μας τίμησαν με την παρουσία τους επίσημοι φορείς της πόλης, οι πρόεδροι της Ε.ΛΟ.ΣΥ.Λ κα Δήμητρα Μπαρδάνη και του Συνδέσμου Γραμμάτων και Τεχνών  Θεσσαλίας κος Αθανάσιος Καρατόλιας.

-Έκπληξη προκάλεσε -και ευμενή σχόλια- το πατροπαράδοτο κέρασμα από τους «Αργοναύτες» όλων όσων εισέρχονταν στην αίθουσα της εκδήλωσης. Ένα λουκούμι από τις Σέρρες (ακανές) σε οδοντογλυφίδα κι ένα ποτηράκι κρητικό ρακί.

Η οργανωτική επιτροπή των «Αργοναυτών» και η κριτική επιτροπή του 6ου «Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ποίησης» αποφάσισαν να τιμήσουν με την ανώτερη διάκριση του «Αριστείου τιμής», την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Νεολαίας και Παιδείας του Δήμου Λαρισαίων κα Ζιαζιά-Σουφλιά Κατερίνα για τη συνολική προσφορά της στον πολιτισμό και τον ποιητή και ιατρό κο Δημήτρη Π. Κρανιώτη για την συνολική προσφορά του στα γράμματα.

-Τιμής ένεκεν, έγινε αναφορά στο πνευματικό έργο ενός μεγάλου Έλληνα, του ιερέως Κωνσταντίνου Χαλβατζάκη από τη Θεσσαλονίκη.

-Ακούστηκαν τραγούδια από μελοποιημένους στίχους των ποιητών που δημιουργήθηκαν από τη μουσική ομάδα των «Αργοναυτών» και προβλήθηκαν σε video-clip.

-Την εκδήλωση παρουσίασαν: Η κα Ράπτου Ευαγγελία φιλόλογος από τη Λάρισα και η κα Ελευθερία Μεταξιώτη ποιήτρια από το Φλάμπουρο Ελασσόνας.

Απονομή Βραβείων

Η Κριτική Επιτροπή αποτελούμενη από την κ. Ελευθερία Αναγνωστάκη-Τζαβάρα, τ. πρόεδρο της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών από την Αθήνα, την κα Βασιλική Μάνδαλου φιλόλογο και ποιήτρια από τη Λάρισα και τον κο Θόδωρο Σαντά, ποιητή και μαθηματικό από τη Θεσσαλονίκη αφού διάβασαν και βαθμολόγησαν τα ποιήματα αποφάσισαν και απένειμαν τα παρακάτω βραβεία.

Βραβεία:
- 1ο Βραβείο Ποίησης: Πυροβολάκης Αντώνης από τα Χανιά.
- 2ο Βραβείο Ποίησης: Τσεκούρα-Μπασλή Μαρία από τη Λάρισα.
- 3ο Βραβείο Ποίησης: Τακούδης Θεοφάνης από τη Λάρισα

Έπαινοι:
Έπαινος: Παπαγιαννάκης Νίκος από Αθήνα
Έπαινος: Ιερέας Διαμαντόπουλος Γεώργιος από τη Θάσο.
Έπαινος: Καραγιάννη Χριστίνα από την Άρτα.
Έπαινος: Καλαφάτη Ζωή από τη Λάρισα.

Τιμητικές διακρίσεις:

-Τιμητική Διάκριση: Νασιόπουλος Οδυσσέας από τα Τρίκαλλα.
-Τιμητική Διάκριση: Κοσμά Έλενα από την Αθήνα.
-Τιμητική Διάκριση: Παπαδοπούλου Χρυσοβαλάντου από το Βόλο.

Οι φωτογραφίες από το Φεστιβάλ θα δημοσιευτούν σε λίγες ημέρες από την ιστοσελίδα www.logotechnes.gr

Ευχαριστούμε από την καρδιά μας όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσής μας και παραβρέθηκαν σ’ αυτήν, τιμώντας για άλλη μια φορά τις προσπάθειές μας. Τους ευχαριστούμε όλους.

«Αργοναύτες»
Μη Κυβερνητική Οργάνωση για τον Πολιτισμό
Αριστοτέλους 34 546 31 Θεσσαλονίκη
Τηλ.: 2310-25.45.80 Τηλεομοιότυπο: 2310-25.45.76

Δεν υπάρχουν σχόλια: