Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Λήξη για το 3ο Νεανικό Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους

Μέσα σε μια φαντασμαγορική τελετή και με κατάμεστη την αίθουσα προβολών έκλεισε το 3ο Νεανικό Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Λάρισας /artfools video festival 2011.Οι προβολές του Σαββάτου ήταν πραγματικά εκπληκτικές τόσο στο Διεθνές όσο και στο Ελληνικό μέρος του Φεστιβάλ. Πολύ χαρούμενη και ελπιδοφόρα νότα αυτή των μαθητών που διαγωνίσθηκαν με 13 ταινίες, που αποτελούν και την ελπίδα των αυριανών κινηματογραφιστών.
Στην τελετή παρευρέθη και εκπρόσωπος της Γενικής Γραμματείς Νέας Γενιάς η οποία και απένειμε το Α΄βραβείο του Ελληνικού Διαγωνιστικού. Εντύπωση πραγματικά προκάλεσε το πλήθος των νέων ανθρώπων που κατέκλυσαν την αίθουσα και έδωσαν μια διαφορετική νότα, μια νότα αισιοδοξίας πως αν το Φεστιβάλ το αγκαλιάσουν και πιστέψουν οι νέοι άνθρωποι μπορεί να επιτύχει όπως πέτυχε το 3ο artfools video festival 2011.
Τα βραβεία:

1ο Βραβείο δόθηκε στην ταινία του Λαρισαίου Σεραφείμ Ντούσια για την εξαίρετη ταινία του « Χαμένα παιχνίδια».

Η ίδια ταινία κέρδισε και το βραβείο του καλύτερου Λαρισαίου δημιουργού.
Το δεύτερο βραβείο κέρδισε η ταινία « Το φουκάρι τη γενία» του Αλεσσάντρο Σπηλιωτόπουλου.

Το 3ο βραβείο μοιράστηκε στους Δημήτρη Νάκο με την ταινία « Φωτεινή και Αλεξάνδρα» και τον Λαρισαίο Aλέξανδρο Χαρτώνα με την ταινία “second chance”.
Το βραβείο καλύτερου σεναρίου κέρδισε η ταινία του Δημήτρη Νάκου « Ο γιός».
Ειδικές διακρίσεις δόθηκαν στις ταινίες : ” Μονάδα” της Αμερίσσα Μπάστα για το σύγχρονο μήνυμά της, και  ” Ποιος δε μετανιώνει του Θοδωρή Βουρνά ” για το κοινωνικό της μήνυμα.
Στο Διεθνές Διαγωνιστικό 1ο Βραβείο πήρε η ταινία the sach από το Ηνωμένο Βασίλειο, το δεύτερο το intercampio από την Ισπανία ενώ το τρίτο βραβείο απέσπασε η ταινία requiem for cossova από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.
Ειδικές διακρίσεις απέσπασαν από την επιτροπή το Mr΄Cevdet΄s Carnation από την Τουρκία και το “Lernavan” από τη Λιθουανία.
Στο μαθητικό πρώτο βραβείο δόθηκε στην ταινία « αγάπη χωρίς σύνορα» του ΕΠΑΛ Φαρκαδόνας ενώ το δεύτερο βραβείο δόθηκε στην ταινία “ Hard way” του ΄Αρη Βέβη από το 1ο Λύκειο Λάρισας..
Ειδική διάκριση στο μαθητικό δόθηκε στην ταινία ” Το βιβλίο” από το Λύκειο Κορδελιού Θεσσαλονίκης.
Η τελετή απονομής την οποία παρακολούθησε πλήθος κινηματογραφόφιλου νεανικού κοινού είχε επίσης το δρώμενο « Γιώργος Φούντας του σκληρό πρόσωπο του ελληνικού σινεμα»  που σκηνοθέτησε η Δήμητρα Μπαράτση και ένα φαντασμαγορικό χορευτικό που επιμελήθηκε η Φαίη Σούκου.
΄Ολοι έδωσαν ραντεβού για το 4ο Νεανικό Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Λάρισας, το οποίο έχει γίνει πλέον θεσμός και αποτελεί από τα σημαντικότερα νεανικά Φεστιβάλ της Ελλάδας.

1 σχόλιο:

love2love είπε...

ευτυχως ακομα υπαρχουν ευκαιριες