Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2012

Το περιοδικό ΔΙΑΓΩΝΙΟΣ τχ.1 (1958) σε ψηφιακή μορφή

ΕΝΘΥΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (1912 – 2012)
    Τα «Λογοτεχνικά Επίκαιρα» εγκαινιάζουν, με την αποστολή του 1ου τεύχους της "Διαγωνίου", το αφιέρωμα για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης (1912 – 2012) που θα διαρκέσει ολόκληρο το έτος. Στιγμές της λογοτεχνικής ζωής της Θεσσαλονίκης θα παρουσιαστούν μέσα από την ιστοσελίδα http://logotexnika-epikaira.blogspot.com με ανάρτηση φωτογραφιών, χειρόγραφων ποιημάτων, εξώφυλλων περιοδικών κλπ που θα έχετε τη δυνατότητα να δείτε κατά διαστήματα.
   Το 1ο τεύχος της "Διαγωνίου" εκδόθηκε στη Θεσσαλονίκη από τον ποιητή Ντίνο Χριστιανόπουλο, διακοσμήθηκε από τον Κάρολο Τσίζεκ, τυπώθηκε στο τυπογραφείο του Ν. Νικολαΐδη και κυκλοφόρησε την πρωτοχρονιά του 1958 με ποιήματα του Ντίνου Χριστιανόπουλου και κριτικά σημειώματα για τα βιβλία των: Ζωής Καρέλλη, Π. Θασίτη, Γ. Δέλιου, Τηλ. Αλαβέρα και Βασ. Φράγκου που είχαν εκδοθεί εκείνο το διάστημα. Η ύλη του 1ου εξαμηνιαίου τεύχους φιλοξενείται σε 16 σελίδες.

Με την ευγενική παραχώρηση του Κου Ντίνου Χριστιανόπουλου προς τους αναγνώστες της ιστοσελίδας, επισυνάπτεται σε ψηφιακή μορφή το 1ο τεύχος του περιοδικού "Διαγώνιος".

Λογοτεχνικά Επίκαιρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: