Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Διαγωνισμοί τέχνης για την επέτειο 25 ετών του Erasmus (Προθεσμίες: Απρίλιος 2012)

Erasmus

Το τρέχον έτος το πρόγραμμα Erasmus συμπληρώνει 25 χρόνια λειτουργίας και γιορτάζει την «ασημένια» επέτειο του.
Η επετειακή χρονιά προσφέρει την ευκαιρία να αναδειχθεί η σημαντική επιρροή που έχει το πρόγραμμα σε προσωπικό, θεσμικό και συστημικό επίπεδο. Πανευρωπαϊκά και με την παρότρυνση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις τόσο από τις Εθνικές Μονάδες, όσο και από τα Ιδρύματα.
Στο πλαίσιο αυτό, θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις σε όλα τα Ελληνικά Ιδρύματα Ανώτατης Εκπαίδευσης κατά το διάστημα 14-17 Μαΐου 2012.
Δίδεται έτσι αφορμή σε όλους να θυμηθούμε το παρελθόν και να βαδίσουμε προς το μέλλον και το σχεδιαζόμενο πρόγραμμα Erasmus for All.
Υπενθυμίζουμε ότι και το 2007, με την ευκαιρία των 20 χρόνων του Erasmus, τα Ιδρύματα είχαν τιμήσει την επέτειο με ποικίλους τρόπους (παραγωγή υλικού, ημερίδες, κ.λπ.).
Ο εορτασμός των 25 χρόνων στην Ελλάδα θα κορυφωθεί στις 18 Μαΐου με εκδήλωση που θα διοργανώσει στην Αθήνα η Εθνική Μονάδα του Προγράμματος «Δια βίου Μάθηση»/ Ι.Κ.Υ. με καλεσμένους εκπροσώπους της πολιτικής ηγεσίας, τις αρχές των Ιδρυμάτων, καθηγητές, προσωπικό και φοιτητές.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα λάβει χώρα έκθεση που θα περιλαμβάνει αφίσες, βίντεο και φωτογραφίες φοιτητών που έχουν συμμετάσχει στο πρόγραμμα Erasmus. Επιπροσθέτως θα πραγματοποιηθούν ομιλίες από πρώην φοιτητές Erasmus, Έλληνες και ξένους, καθηγητές και προσωπικό των Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης καθώς επίσης και από τους πρεσβευτές Erasmus.
Τέλος θα λάβουν χώρα διάφορα δρώμενα που θα οργανωθούν από το ΙΚΥ σε συνεργασία με το Erasmus Student Network της Ελλάδας.

Διαγωνισμός Φωτογραφίας, Βίντεο και Αφίσας.

Έχεις μετακινηθεί με το πρόγραμμα Erasmus για σπουδές ή για πρακτική άσκηση; Τώρα είναι η ευκαιρία να συμμετάσχεις στο διαγωνισμό που προκηρύσσει το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών. Στείλε μας μια φωτογραφία ή ένα video ή μια αφίσα για το Erasmus και κέρδισε χρηματικό έπαθλο έως 400 ευρώ. Η μόνη προϋπόθεση είναι να έχεις ζήσει την εμπειρία που λέγεται Erasmus και να τη μοιραστείς μαζί μας!

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

1 - Γενικές πληροφορίες
Η εκδήλωση για τον εορτασμό των 25 χρόνων του Erasmus θα πραγματοποιηθεί Παρασκευή 18 Μαΐου 2012 στην Αθήνα (ο χώρος θα επιβεβαιωθεί αργότερα)

2– Δικαίωμα συμμετοχής
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι φοιτητές έχουν συμμετάσχει στο πρόγραμμα Erasmus και θέλουν να εκφράσουν καλλιτεχνικά την εμπειρία τους (Δεν είναι απαραίτητο για να συμμετάσχεις να είσαι ενεργός φοιτητής).

3 – Κριτήρια επιλογής
Τα βασικά κριτήρια είναι η αισθητική ποιότητα, η συνάφεια των έργων και η πρωτοτυπία. Κάθε φοιτητής μπορεί να συμμετέχει σε μια μόνο κατηγορία.

4- Βραβεία
Θα δοθούν χρηματικά βραβεία για τους τρεις πρώτους νικητές κάθε κατηγορίας ως εξής: 400 ευρώ για τον πρώτο νικητή, 200 ευρώ για το δεύτερο νικητή και 100 ευρώ για τον τρίτο νικητή.

5- Έκθεση υλικού
Το σύνολο του υλικού που θα αποστείλουν οι φοιτητές στην εκδήλωση της 18ης Μαΐου, θα παρουσιαστεί σε ειδική έκθεση.

6- Τρόπος και προθεσμία Υποβολής
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστείλουν σε ψηφιακή και έντυπη μορφή (για τις αφίσες και τις φωτογραφίες) το υλικό μέχρι τις 23 Απριλίου 2012 τόσο με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: dmaragos@iky.gr όσο και στην ταχυδρομική διεύθυνση: Διονυσίου Αρεοπαγίτου και Μακρή 1, Αθήνα, 11742, υπ' όψιν κ. Δημήτρη Μαραγκού. (περισσότερες πληροφορίες στο             210-3726397      , Δημήτρης Μαραγκός)

7- Τεχνικές λεπτομέρειες
Οι φωτογραφίες και οι αφίσες θα πρέπει να είναι σε μορφή jpg και το όνομα κάθε αρχείου θα πρέπει να φέρει το επίθετο του φοιτητή με λατινικούς χαρακτήρες π.χ Papadopoulos_01, Papadopoulos_02. Επίσης θα πρέπει να αναφέρεται το πλήρες όνομα του φοιτητή στα Ελληνικά, το Πανεπιστήμιο προέλευσης και υποδοχής καθώς και η τοποθεσία που ελήφθη η φωτογραφία. Τα videos θα πρέπει να είναι σε μορφή avi ή mpeg.

Διαγωνισμός Ιστορίας Erasmus

Στο πλαίσιο των εορτασμών, το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, Ελληνική Εθνική Μονάδα
για το πρόγραμμα διά βίου μάθησης, και το ESN Greece (Erasmus Student Network),
διοργανώνουν διαγωνισμό με θέμα "Μια ιστορία από την περίοδο ανταλλαγής μου, με το πρόγραμμα Erasmus". Οι διαγωνιζόμενοι καλούνται να υποβάλουν σύντομο γραπτό κείμενο (600-900 λέξεων), στα Ελληνικά ή στα Αγγλικά, με το παραπάνω ως κεντρικό θέμα. Οι διαγωνιζόμενοι έχουν τη δυνατότητα να διανθίσουν το κείμενο τους με, έως και δύο (2),σχετικές φωτογραφίες.

Έπαθλο
Τέσσερις (4) διαγωνιζόμενοι των οποίων οι ιστορίες θα επιλεγούν απο το ΙΚΥ και το ESN
Greece ως οι πιο αντιπροσωπευτικές του προγράμματος Erasmus, θα συμμετάσχουν στην
στρογγυλή τράπεζα (round table) συζήτησης, με θέμα τις αλλαγές που έφερε το
πρόγραμμα Erasmus στη ζωή τους, η οποία θα λάβει χώρα στην Αθήνα στις 18 Μαΐου
2012 στα πλαίσια εορταστικής ημερίδας για την 25η επέτειο του προγράμματος Erasmus.
Οι διοργανωτές θα καλύψουν τα μεταφορικά έξοδα των νικητών του διαγωνισμού
(economy class) από και προς την Αθήνα, καθώς και τα έξοδα διαμονής τους για μια
διανυκτέρευση.

Όροι συμμετοχής

1. Οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να έχουν πραγματοποιήσει κάποιου είδους
ανταλλαγή μέσω του προγράμματος Erasmus για τουλάχιστον τρεις (3) μήνες.

2. Οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να προέρχονται από κάποιο Ελληνικό πανεπιστήμιο το
οποίο συμμετέχει στο πρόγραμμα Erasmus, ή να προέρχονται από πανεπιστημιακό
ίδρυμα εκτός Ελλάδος και να έχουν πραγματοποιήσει την ανταλλαγή τους στην
Ελλάδα.

3. Οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν την ιστορία τους μέσω της παρακάτω
ιστοσελίδας ( http://www.esngreece.gr/content/erasmus-story-competition )

Προθεσμία υποβολής ιστοριών : 06/04/2012.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: