Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Τηλεοπτικά σποτ για τον αποκλεισμό

larissanet.gr

ΚΕΘΕΑ τηλεοπτικό σποτ
«Αποκλεισμός, η ουσία είναι η ένταξη» ήταν το θέμα του διαγωνισμού τηλεοπτικού σποτ που συνδιοργάνωσαν το ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ, το Γαλλικό Ινστιτούτο, ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Λάρισας και η ARTFOOLS.
Στην κατάμεστη αίθουσα του Γαλλικού Ινστιτούτου, πραγματοποιήθηκε προβολή των σποτ που συμμετείχαν στο διαγωνισμό, ενώ έγινε και απονομή των βραβείων και επαίνων, στους συμμετέχοντες του διαγωνισμού.
Παράλληλα, οι παραβρισκόμενοι, είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τους κ.κ. Ζήση Παπαδημητρίου, ομότιμος καθηγητής του Τμήματος Νομικής ΑΠΘ, Θωμά Ψύρρα, εκπαιδευτικός- συγγραφέας, Πέτρο Τατσόπουλο, συγγραφέα, Νάνσυ Σπετσιώτη, σκηνοθέτη και Σωτήρη Μπουντή, κοινωνιολόγος – Υπεύθυνος ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ, να αναλύουν το θέμα του κοινωνικού αποκλεισμού και την ένταξη των ευπαθών ομάδων στα χρόνια της κρίσης. Συντονιστής της συζήτησης ήταν ο δημοσιογράφος κ. Γιάννης Κολλάτος.

ΚΕΘΕΑ τηλεοπτικό σποτ
«Είναι γεγονός, ότι σε περιόδους κρίσης, αυτοί που πλήττονται περισσότερο είναι οι ευπαθείς ομάδες, δηλαδή, εκείνες οι οποίες, είτε ήταν περιθωριοποιημένες εξαρχής, είτε εκείνες, τις πρώτες που ξεχνάμε, όταν έρχεται η ώρα του λογαριασμού», υπογράμμισε ο κ. Τατσόπουλος, ενώ συνέχισε προσθέτοντας μεταξύ άλλων ότι η Ελληνική κοινωνία δεν ήτανε ποτέ μία κοινωνία αλληλεγγύης, αλλά ήταν μία εγωιστική κοινωνία.
Επίσης ο κ. Τατσόπουλος, επεσήμανε ότι όσο η κρίση θα χειροτερεύει, η αλληλεγγύη θα αναπτύσσεται, «γιατί θα είναι ο μοναδικός τρόπος, για να επιβιώσεις, θα υποχωρήσει ο κοινωνικός δαρβινισμός, του να υπερισχύσω εγώ στον άλλο, και σιγά σιγά, θα προσπαθήσουμε να βρούμε νέα μοντέλα συνεργασίας μεταξύ μας», ενώ κλείνοντας ο συγγραφέας, εστίασε την προσοχή του στο γεγονός της ύπαρξης χειρότερης κρίσης, αναφέροντας ότι σε αυτήν την κατάσταση θα ανοίξει η βεντάλια της ανθρωπιάς, προς όλους και προς τις ευπαθείς ομάδες, τις οποίες θα εντάξει στο κοινωνικό σύνολο.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί, ότι την κριτική επιτροπή των σποτ, αποτελούταν από τους σκηνοθέτες κ.κ. Γιώργο Λάγδαρη, Γιώργο Μεταξιώτη, Άκη Μητσούλη, Ντίνα Σδράλη, Στέλλα Νταβαρούκα, Μανώλη Μαρουδάκη και Επαμεινώνδα Πριναράκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: