Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Νέο παιδικό βιβλίο από το Λάσκαρη Ζαράρη





Κυκλοφόρησε από την Ηρα Εκδοτική (Βόλος) το νέο παιδικό βιβλίο του Λάσκαρη Ζαράρη "Το νησί και το αθάνατο νερό». Το βιβλίο απευθύνεται στους μαθητές των μεγαλύτερων τάξεων του Δημοτικού Σχολείου αλλά διαβάζεται ευχάριστα από όλους.


Ο Πέτρος με τη φίλη του την Ελένη το σκάνε με το παλιό αεροπλάνο του παππού του, κατάλοιπο του πολέμου και ξεκινούν για ένα άγνωστο και περιπετειώδες ταξίδι στον Ειρηνικό Ωκεανό. Εκεί τους περιμένουν εκπληκτικές περιπέτειες αφού θα γνωρίσουν τους ιθαγενείς κατοίκους, θα γίνουν φίλοι και θα μάθουν ο ένας από τον άλλο αλλά και θα αντιμετωπίσουν έναν πρώην πειρατή, που ήρθε από το παρελθόν, για να εκμεταλευτεί το πετρέλαιο του νησιού, αλλά και της πηγής που αναβλύζει ένα ιδιαίτερο νερό, το οποίο κάνει αθάνατους τους ανθρώπους.

Τα παιδιά διδάσκονται τα μηνύματα της αγάπης, της φιλίας και της ανταλλαγής ιδεών και πολιτισμών αλλά παράλληλα εισπράττουν και μηνύματα οικολογικού περιεχόμενου. Αν και πυκνογραμμένο διαβάζεται ευχάριστα αφού είναι καλογραμμένο με ωραίες εκφράσεις και αφήνει πολλά στα παιδιά. Ενδεχομένως αν ο συγγραφέας απέφευγε τον ηθικοδιδακτισμό και υπήρχε περισσότερη εικονογράφηση, το βιβλίο θα ήταν ακόμη καλύτερο χωρίς αυτό να αναιρεί την αξία του.
Κάθε αξιοπρεπή γραφή συνιστά ούτως ή άλλως μεγάλη προσφορά στην ελληνική παιδική λογοτεχνία.
Καλοτάξιδο ευχόμαστε στον πολυγραφότατο Λάσκαρη Ζαράρη που τα τελευταία χρόνια καταπιάνεται με επιτυχία  σχεδόν  με όλα τα είδη της λογοτεχνίας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: