Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Eyelands – Διαγωνισμός ποίησης 2012


altΗ ιστοσελίδα Eyelands ανακοινώνει την έναρξη του πρώτου ποιητικού διαγωνισμού της, με θέμα: «εποχές». Ο διαγωνισμός ξεκινάει στις 15 Ιουνίου και θα είναι ανοιχτός μέχρι το τέλος του καλοκαιριού. **
ΒΡΑΒΕΙΑ & ΠΟΙΗΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τα 12 ποιήματα που θα επιλεγούν από την επιτροπή θα δημοσιευθούν στην έκδοση «Εποχές - Ποιητικό Ημερολόγιο του eyelands» που θα εκδοθεί από την ιστοσελίδα μέχρι το τέλος του 2012. Στην έκδοση θα υπάρχουν επίσης επιλεγμένα ποιήματα συνεργατών του eyelands.
• Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα γίνει το αργότερο μέχρι την 1η Οκτωβρίου 2012 από την ιστοσελίδα. Δεν θα υπάρχει σειρά κατάταξης των ποιημάτων. Τα 12 βραβεία είναι ισότιμα.
Για καθέναν από τους 12 που θα επιλεγούν θα υπάρχει ως δώρο το ΑΛΜΑΝΑΚ του Ποιείν
- ετήσια έκδοση της ηλεκτρονικής επιθεώρησης ποιητικής τέχνης www.poiein.gr - αλλά και τιμητικό δίπλωμα από την ιστοσελίδα eyelands.
Κάθε διαγωνιζόμενος του οποίου το ποίημα θα επιλεγεί για την έκδοση θα λάβει ένα δωρεάν αντίτυπο από το ποιητικό ημερολόγιο.
• Η ιστοσελίδα διατηρεί το δικαίωμα να επιλέξει λιγότερα ή περισσότερα ποιήματα από τον αρχικά προβλεπόμενο αριθμό (12) ανάλογα με τις συμμετοχές αλλά και την κρίση της επιτροπής για τον μικρότερο ή μεγαλύτερο αριθμό ποιημάτων που θα πρέπει να δημοσιευθούν.
Οι ποιητές που θα συμμετέχουν στο ποιητικό ημερολόγιο αλλά και οι συγγραφείς που θα διακριθούν τον διεθνή διαγωνισμό διηγήματος του eyelands θα τιμηθούν σε γιορτή που θα γίνει πιθανότατα το Νοέμβριο. (περισσότερες λεπτομέρειες για το διαγωνισμό, την έκδοση αλλά και τη γιορτή του eyelands στο edito - Ιούνιος, για το διαγωνισμό ποίησης)

&&
Κανόνες του διαγωνισμού
1. Στο διαγωνισμό μπορεί να λάβει μέρος όποιος-α έχει συμπληρώσει το 18ο έτος την ημερομηνία έναρξης του διαγωνισμού..
2. Τα ποιήματα δεν πρέπει να έχουν εκδοθεί σε ποιητική συλλογή ούτε να έχουν δημοσιευθεί σε έντυπο ή να έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο. Παράλληλες συμμετοχές γίνονται δεκτές με την προϋπόθεση ο διαγωνιζόμενος να ειδοποιήσει έγκαιρα για τυχόν επιλογή ή διάκρισή του ποιήματός του σε άλλο διαγωνισμό.
3. Τα ποιήματα δεν πρέπει να ξεπερνούν τους 40 στίχους.

alt4. Τα ποιήματα πρέπει να σταλούν μέχρι την 31η Αυγούστου στην ηλεκτρονική διεύθυνση της ιστοσελίδας info@eyelands.gr Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. σε μορφή word.doc παράλληλα με την καταβολή της συνδρομής. Προσοχή: Δεν θα γίνουν δεκτές συμμετοχές σε μορφή χειρογράφου. Τα διηγήματα θα γίνονται δεκτά μόνο σε ηλεκτρονική μορφή. Στο mail θα υπάρχει επισύναψη του κειμένου σε μορφή word. doc αλλά ΟΧΙ σε pdf
5. Οι διαγωνιζόμενοι έχουν τη δυνατότητα να στείλουν ένα ή περισσότερα ποιήματα.
6. Η συνδρομή για κάθε ποίημα είναι 5 ευρώ. Η καταβολή γίνεται μέσω του εικονίδιου του paypal που υπάρχει στην ιστοσελίδα ή με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.

7. Τα ποιήματα γίνονται δεκτά μόνο στην ελληνική γλώσσα. Δεν υπάρχουν περιορισμοί σχετικά με τον τόπο διαμονής ή την εθνικότητα του διαγωνιζόμενου. Για κάθε έγκυρη συμμετοχή θα αποστέλλεται επιβεβαιωτικό e-mail.

8. Η συμμετοχή με ψευδώνυμο είναι αποδεκτή με την προϋπόθεση ότι εάν το ποίημα επιλεγεί για βράβευση, ο διαγωνιζόμενος –η θα πρέπει να στείλει τα πραγματικά του στοιχεία στη διεύθυνση του eyelands. Η ιστοσελίδα πάντως, εάν ο διαγωνιζόμενος –η το επιθυμεί, θα διατηρήσει το ψευδώνυμό του και στην έκδοση του ημερολογίου.
Διευκρινίζουμε εδώ ότι στην πρώτη φάση του διαγωνισμού η επιτροπή επιλέγει τα ποιήματα γνωρίζοντας μόνο τον τίτλο και τον κωδικό αριθμό του διαγωνιζόμενου.

9. Η συμμετοχή στο διαγωνισμό προϋποθέτει και την αποδοχή ότι τα βραβευμένα ποιήματα θα δημοσιευθούν στο ποιητικό ημερολόγιο που θα εκδοθεί από την ιστοσελίδα μέχρι το τέλος του έτους. Τα πνευματικά δικαιώματα των ποιημάτων παραμένουν στο δημιουργό τους.
10. Η επιλογή των ποιημάτων θα γίνει από επιτροπή συνεργατών της ιστοσελίδας. Στο διαγωνισμό δεν μπορούν να λάβουν μέρος οι συνεργάτες του eyelands των οποίων τα ονόματα είναι αναρτημένα στην ενότητα Αρχική/ ποιοι είμαστε.
11. Δεν υπάρχει περιορισμός σχετικά με τον τρόπο που θα αναπτύξει κάθε διαγωνιζόμενος (–η) το θέμα «εποχές». Η ερμηνεία της λέξης (είτε εποχές του χρόνου είτε εποχές της ζωής ή ό,τι άλλο) είναι επιλογή του διαγωνιζόμενου. Είναι απαραίτητο όμως να υπάρχει το στοιχείο αυτό στο ποίημα και όχι μόνο στον τίτλο ή ως απλή αναφορά σε έναν στίχο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: