Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Λογοτεχνικός διαγωνισμός: «Μια Eικόνα Χίλιες Λέξεις»


Forum Πολιτών Κοζάνης | 

14.11.2012
H μη κερδοσκοπική εταιρία “Forum Πολιτών Κοζάνης” προκηρύσσει λογοτεχνικό διαγωνισμό με τίτλο «Μια Eικόνα Χίλιες Λέξεις». Οι συμμετέχοντες καλούνται να γράψουν ένα διήγημα, ποίημα ή δοκίμιο, με αφορμή την παρακάτω εικόνα. Σκέψεις, προβληματισμοί, συναισθήματα, παίρνουν σάρκα και οστά, το πνεύμα μετενσαρκώνεται με λέξεις, για να καταστεί εν τέλει τέχνη.
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
Ως ημερομηνία έναρξης του διαγωνισμού ορίζεται η 14η Νοεμβρίου 2012 και ως ημερομηνία λήξης η 16η Ιανουαρίου 2013. Κάθε συμμετοχή, που θα σταλεί εκτός χρονικών πλαισίων θα θεωρείται εκπρόθεσμη και δε θα γίνεται δεκτή.
ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Η κριτική επιτροπή είναι τετραμελής και απαρτίζεται από τον δημοσιογράφο και συγγραφέα Μιχάλη Πιτένη, τον συγγραφέα Βασίλειο Κωνσταντινίδη, καθώς και δυο μέλη του Forum, τη φιλόλογο Άρτεμις Παπανδρίτσα και τη φιλόλογο Κατερίνα Παπαστεργίου.
Η κριτική επιτροπή θα αξιολογήσει την πρωτοτυπία, τη δημιουργική σύνθεση και το λογοτεχνικό ύφος των έργων, που δε θα ξεπερνά τις 1.000 λέξεις.
Τα μέλη της κριτικής επιτροπής. Κατόπιν αξιολόγησης όλων των συμμετοχών, θα επιλέξουν τα 3 καλύτερα τα οποία θα βραβευτούν. Όλοι οι υπόλοιποι θα τιμηθούν με βραβεία συμμετοχής. Οι νικητές του διαγωνισμού θα κερδίσουν λογοτεχνικά βιβλία και δωροεπιταγές. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η απόφαση της κριτικής επιτροπής είναι οριστική.
ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Ο Διαγωνισμός θα διεξαχθεί αποκλειστικά και μόνο μέσω Διαδικτύου, τα λογοτεχνικά δημιουργήματα θα αποστέλλονται στην ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση: Forumpoliton@gmail.com
Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν μόνο μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Νομού Κοζάνης. Ο κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να συμμετάσχει μόνο μία φορά στο διαγωνισμό με ένα μόνο λογοτεχνικό είδος.
Κάθε συμμετοχή θα πρέπει να είναι μη δημοσιευμένο έργο του διαγωνιζομένου, ο οποίος φέρει την ευθύνη της υπογραφής του και κάθε άλλη ευθύνη σχετικά με τα πνευματικά δικαιώματα και την πρωτοτυπία του. Απαραίτητη προϋπόθεση στην αποστολή του mail η υποχρεωτική καταγραφή των στοιχείων του διαγωνιζομένου ονοματεπώνυμο, τάξη καθώς και το σχολείο στο οποίο ανήκει.
Η ανακοίνωση των νικητών θα γίνει μέσω διαδικτύου. Με το πέρας του διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για τη βράβευση των πρωτευσάντων και των συμμετεχόντων σε ημεροχρονολογία που θα ανακοινωθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: