Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Ανοιχτό Κάλεσμα metamatic:taf (Προθεσμία έως 12/04/13)


  • Το metamatic:taf διοργανώνει για τρίτη συνεχή χρονιά το ετήσιο ανοιχτό κάλεσμα για κατάθεση επιμελητικών προτάσεων. Το ανοιχτό κάλεσμα απευθύνεται σε νέους και νέες έως 35 ετών, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να προτείνουν μια ομαδική έκθεση σύγχρονης τέχνης και να την υλοποιήσουν στους χώρους του metamatic:taf.
Ο επιμελητής ή η επιμελητική ομάδα που θα επιλεγεί, θα υλοποιήσει την προτεινόμενη έκθεση στο σύνολο του εκθεσιακού χώρου κατά το διάστημα 30.05 - 23.06.13 και θα λάβει χρηματικό έπαθλο 500€.
Οι προτάσεις θα πρέπει να αναφέρονται σε ομαδική έκθεση χωρίς περιορισμό στα καλλιτεχνικά μέσα. Βασικά κριτήρια αξιολόγησης θα είναι η ευρηματική αξιοποίηση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των εκθεσιακών χώρων του metamatic:taf, καθώς και η επιμελητική προσέγγιση της σύνδεσης των έργων με τη θεματική της έκθεσης και μεταξύ τους.
Το metamatic:taf παρέχει τεχνικό εξοπλισμό, καλύπτει τα έξοδα λειτουργίας του χώρου, όπως και τα έξοδα για ειδική έντυπη συνοδευτική έκδοση συγκεκριμένων προδιαγραφών και αναλαμβάνει την προώθηση και προβολή της έκθεσης.
Η αξιολόγηση των προτάσεων θα γίνει από την ομάδα bijoux de kant (καλλιτεχνική διεύθυνση
του metamatic:taf), σε συνεργασία με την ομάδα του metamatic:taf. Η καλλιτεχνική διεύθυνση
εκπροσωπείται στην επιτροπή από τα μέλη της bijoux de kant, Γιάννη Σκουρλέτη (εικαστικός,
σκηνοθέτης) και Αλέξιο Παπαζαχαρία (ιστορικός τέχνης, επιμελητής εκθέσεων, καλλιτέχνης). Η ομάδα του metamatic:taf εκπροσωπείται από τις υπεύθυνες συντονισμού Ιφιγένεια Παπαμικρουλέα (αρχιτέκτονας), Γιαλένα Κλειδαρά (Cultural Manager) και τη συντονίστρια Διεθνών Δράσεων Ιωάννα Θεοδώρου (Cultural Policy Coordinator).
ΛΗΞΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ: 12.04.2013
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ: 18.04.2013

Για πληροφορίες και όρους συμμετοχής επισκεφθείτε το http://bit.ly/Wz4Akp

Δεν υπάρχουν σχόλια: