Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Αποτελέσματα διαγωνισμού Λόγω Τέχνης



Ο 3ος Διαγωνισμός Διηγήματος «ΛόγωΤέχνης» που διοργανώθηκε από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Artspot», ήταν ο πιο επιτυχημένος μέχρι σήμερα. Οι 1469 συμμετοχές έγκυρων διηγημάτων στον διαγωνισμό έκαναν το έργο της Κριτικής Επιτροπής ιδιαίτερα δύσκολο, όπως ανέφεραν τα μέλη της, λόγω του υψηλού συγγραφικού επιπέδου.

Η αγωνία μηνών κορυφώθηκε κατά την διάρκεια της τελετής απονομής που έγινε το Σάββατο 6 Απριλίου στη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών, και τελικά χειροκροτήσαμε τους 6 νικητές που ξεχώρισαν και απολαύσαμε την ανάγνωση των 3 πρώτων διηγημάτων.

Επόμενο βήμα του διαγωνισμού είναι η έκδοση της συλλογής με τα 40 καλύτερα διηγήματα από τις Εκδόσεις Καλέντη.

Νικητές ήταν:

Η Αντιγόνη Σδρόλια (1η νικήτρια)

Ο Φοίβος Μπότσης (2ος νικητής)

Ο Άκης Παπαντώνης (Αθήνα, 1978 - 3ος νικητής)

Ο Χρίστος Θεσσαλονικεύς (4ος νικητής)

Η Ιωάννα Μπαμπέτα (5η νικήτρια)

Ο Γιάννης Τσίρμπας (6ος νικητής)

Στην τελετή βράβευσης που έγινε το Σάββατο 6 Απριλίου, τον 6ο έπαινο λαμβάνει ο Γιάννης Τσίρμπας με το διήγημα «Θερμοκοιτίδα», τον 5ο έπαινο λαμβάνει η Ιωάννα Μπαμπέτα με το διήγημα «Ο σαλός του χωριού μου» και τον 4ο έπαινο ο Χρίστος Θεσσαλονικεύς με το διήγημα «Αυτοί ξέρουν τι πρέπει να κάνουν». Το τρίτο βραβείο του διαγωνισμού απέσπασε το διήγημα «Φωνές με λέπια» του Άκη Παπαντώνη από την Οξφόρδη της Μ. Βρετανίας. Το δεύτερο βραβείο του διαγωνισμού απέσπασε το διήγημα «Απέναντι» του Φοίβου Μπότση. Ο μεγάλος νικητής του διαγωνισμού ήταν η Αντιγόνη Σδρόλια από τον Βόλο, με το διήγημα «Το γράμμα Ξ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: