Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Έκθεση ζωγραφικής από τη Ματίνα Παπαζαχαρία

Λάρισα.28 Μαρτίου - 28 Απριλίου2013.

Από την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013 το καφέ "Las Ramblas" θα φιλοξενεί μια νέα σειρά από πίνακες της ζωγράφου – εικαστικού, Ματίνα Παπαζαχαρία. Μια σειρά που σε ταξιδεύουν στα μονοπάτια της ανθρώπινης ψυχής και αντικατοπτρίζουν τόσο έντονα συναισθήματα και σκέψεις. Ο πλούτος της γλώσσας μεγάλος για να αποδώσει την έννοια της λέξης "κοιτάζω" σε κάθε περίπτωση… παρατηρώ, αντικρίζω, ατενίζω…


Εκεί που τα λόγια είναι πλέον περιττά έρχονται τα ακρυλικά να αποτυπώσουν στον καμβά βλέμματα που υπαινίσσονται απορία και έκπληξη, μάτια που κρύβουν αγωνία και προβληματισμό, ελπίδα και προσμονή. Η ζωγραφική σε μια απόπειρα να απεικονίσει την ανθρώπινη προσωπικότητα που καθημερινά δοκιμάζεται, διαλύεται αλλά σύντομα ανασυγκροτείται και συνεχίζει.

Παράλληλα γίνεται μία δεύτερη ταυτόχρονη έκθεση στο καφέ "Ramblito" σύντομη αναδρομή σε παλαιότερα έργα πού παρουσιάστηκαν στην αίθουσα ’’ΤΑΚΗ ΤΛΟΥΠΑ’’ τον Ιανουάριο 2008 με τίτλο ‘’CUBA POP’’. Πρόκειται για μια έκθεση ζωγραφικής με συναρπαστική pop διάσταση, που θα μπορούσε να λειτουργήσει ως ο πλέον αποτελεσματικός εικαστικός τουριστικός οδηγός για την Κούβα ένα ανοιχτό παράθυρο σ’ ενα μακρινό μέρος του κόσμου. Πίνακες μεγάλων διαστάσεων επιχειρούν να συγκρατήσουν μια πρωτόγνωρη έκρηξη χρωμάτων, χωρίς να κατορθώνουν να φυλακίσουν τα θέματα τους, αφού αυτά με τη δύναμη τους διαρρηγνύουν τον καμβά και εκτινάσσονται σε τρείς διαστάσεις πετυχαίνοντας να χρωματίσουν την γκρίζα μας πραγματικότητα.

Οι εκθέσεις θα διαρκέσουν ένα μήνα.

Λίγα λόγια για την καλλιτέχνη.

Η Ματίνα Παπαζαχαρία, γεννήθηκε το 1975 στην πόλη της Λάρισας. Ακολουθώντας την έμφυτη ανάγκη της για δημιουργία και την αγάπη της για κάθε μορφής καλλιτεχνική έκφραση, παρακολούθησε τμήματα σχεδίου σε εργαστήρια ελευθέρων σπουδών. Η ζωγραφική αποτέλεσε το πρώτο μέσο για να εκφράσει τις καλλιτεχνικές της ανησυχίες, σε μια σειρά από ατομικές και ομαδικές εκθέσεις, στη Λάρισα και την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας. Το βιομηχανικό σχέδιο ήταν το διαβατήριο για να συμμετάσχει σε διαδικτυακό διαγωνισμό της DESIGNBOOM για την BREIL (ρολόγια – κοσμήματα) και να ταξιδέψει η δουλειά της εκτός των ελληνικών συνόρων, στην Εβδομάδα DESIGN στο Πεκίνο και Guangzhou (Κίνα) 2012, κατόπιν πρόσκλησης του DESIGNLOBBY. Η ζωγραφική της δίνει για ακόμα μια φορά την ευκαιρία να αποτυπώσει τα συναισθήματά της και να πάρει μέρος στην SANTORINI BIENNALE OF ARTS 2013 με θέμα «DESIGN A WISH FOR GREECE», με έργο της που επιλέχθηκε από πλήθος συμμετεχόντων. Παράλληλα με τη ζωγραφική και το σχέδιο, ασχολήθηκε επαγγελματικά με τη διαμόρφωση εσωτερικών χωρών, καταστημάτων και κατοικιών, ενώ τελευταία δημιουργεί ψηφιακή τέχνη μέσω τρισδιάστατων φωτορεαλιστικών εικόνων και μορφών, χρησιμοποιώντας σύγχρονα τεχνολογικά προγράμματα.

Info:
Έκθεση Ζωγραφικής.
28 Μαρτίου - 28 Απριλίου 2013.
Las Ramblas, Απόλλωνος 9 & Ramblito, Βόλου 4, Λάρισα.
Είσοδος Ελεύθερη.

Πηγή: http://www.artandcity.gr/2013/03/15839.html#ixzz2QoYU7BrS

Δεν υπάρχουν σχόλια: