Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Εγκαίνια Έκθεσης της Μαρίας Παπαδήμα στη Θεσσαλονίκη


Προσεχής έκθεση | Myrό Βιτρίνα :: Μαρία Παπαδήμου - Με αφορμή τον Τάκη



Η Myrό Gallery θα φιλοξενήσει εγκατάσταση και έκθεση έργων της Μαρίας Παπαδήμου, υπό τον διακριτικό τίτλο “Με αφορμή τον Τάκη” στον χώρο της βιτρίνας της από την Πέμπτη 16 Μαΐου εως και το Σάββατο 8 Ιουνίου 2013, και λαμβάνει την τιμή να σας καλέσει στα εγκαίνια της που θα λάβουν χώρα την πρώτη ημέρα της έκθεσης στις 20.00, παρουσία της καλλιτέχνιδος. 

Η Μαρία Παπαδήμου γράφει για το έργο της: “Με το ροκοκό για παράδειγμα δεν είχα ποτέ μου καμία σχέση και αυτό το γράφω καθαρά και μόνο για να σου τραβήξω την προσοχή. Το φως του ήλιου, όπως και αυτό της τηλεόρασης, τα πρωτοαντίκρυσα κάπου έξω από την Λάρισα. Στην Κρανιά Ελασσόνας, το 1976. Κάτι μπογιές εδώ και κει στο πάτωμα, κάτι πήλινα που τ’ άφηνα στο περβάζι κι έσκαγαν κάτω με το πρωινό άνοιγμα των παραθυρόφυλλων… Θραύσματα, σπαράγματα έμπνευσης. Αργότερα βρέθηκα στη Θεσσαλονίκη, ταξίδεψα, άλλαξα τόπους διαμονής. Στα Γιάννενα έκανα μία στάση έξι χρόνων. Εκεί πήρα και το δεύτερο πτυχίο μου από το Τμήμα Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης. Το μάτι μου γυάλιζε κι ήξερα πως δεν ευθύνονταν γι’ αυτό μονάχα η αντανάκλαση του φωτός πάνω στους φακούς των γυαλιών μου. Ξεκίνησα να πειραματίζομαι με διάφορα υλικά. Κόπηκα, ενώθηκα, καλουπώθηκα, απελευθερώθηκα, πλάστηκα. Με εξέθεσα έκτοτε ανεπανόρθωτα, επανειλημμένα και σε διάφορα μέρη. Στα Γιάννενα – ομαδικές και μία ατομική – στη Λάρισα και στη Θεσσαλονίκη – 1η Biennale , Γκαλερί Myro με «Το πρόσωπο του καλλιτέχνη» (ομαδική έκθεση), κ.ά. Έργα μου βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές. Τελευταία με απασχολούν τα πολλαπλά πρόσωπα του σύγχρονου ανθρώπου. Αυτού που στέκεται στη γωνιά ενός πολύβοου δρόμου, ως ικέτης. Αυτού που διασχίζει με φούρια τις διαβάσεις, περιτριγυρισμένος από ένα σμήνος. Περιχαρακωμένος, μες σε αγκαθωτά συρματοπλέγματα, οριοθετημένος μες σε αδρές γραμμές και πιτσιλιές από πίσσα… Αυτόν τον άνθρωπο, τον έκανα γλυπτό από μέταλλο εύκαμπτο, τον έκανα πίνακα και τον τελάρωσα. Κι όσο για το ροκοκό, η στάση μου παραμένει σταθερή σαν βράχος ακούνητος: Δεν έχω καμία σχέση”.

Εγκαίνια Έκθεσης: Πέμπτη 16 Μαΐου 2013 στις 20.00
Διάρκεια Έκθεσης: 16 Μαΐου - 8 Ιουνίου 2013
Τόπος: Myrό Gallery, Νικηφόρου Φωκά 8, περιοχή Λευκού Πύργου
Μέρες / Ώρες λειτουργίας: Πέμπτη, Παρασκευή 11.00 - 14.00 & 17.00 - 21.00 και Σάββατο 11.00 - 15.00. Επίσης δέχεται επισκέψεις κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης (2310269187) Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη, σε όλη την διάρκεια των εκθέσεων της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: