Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

νέο, διμηνιαίο, έντυπο λογοτεχνικό περιοδικό σε καιρούς κρίσης!


Φρέαρ
τεύχος 1, Μάιος-Ιούνιος 2013

νέο, διμηνιαίο, έντυπο λογοτεχνικό περιοδικό
σε καιρούς κρίσης!

Eπισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας http://frear.gr/


Επανεκκίνηση
Πριν εξήντα ακριβώς χρόνια ο ποιητής Μιχάλης Κατσαρός προειδοποιούσε να πάρουμε μαζί μας νερό διότι «το μέλλον μας θα έχει πολλή ξηρασία» («Θα σας περιμένω», Κατά Σαδδουκαίων). Η εποχή της ξηρασίας ήρθε κι αν δεν σκάψουμε βαθιά μες στο πηγάδι του εαυτού μας, νερό δεν θα βρεθεί, ούτε αρτεσιανό για να ξεδιψάσουμε ούτε ιαματικό για να γιατρευτούμε. Την ομηρική και βιβλική λέξη «φρέαρ» επιλέξαμε για ν’ αντιταχθούμε με τις μικρές μας δυνάμεις στην απελπισία του καιρού μας.
Ο προσεκτικός αναγνώστης δεν θα δυσκολευτεί να διαπιστώσει ότι το Φρέαρ είναι αφοσιωμένο σε αξίες και προσανατολισμούς που υπηρετήσαμε τα προηγούμενα χρόνια μέσα από τη Νέα Ευθύνη (τεύχη 1-16, Σεπτέμβριος 2010-Μάρτιος 2013), αφού η συντακτική επιτροπή και οι τακτικοί συνεργάτες μας προέρχονται από εκεί. Από τη μια μεριά η ανάγκη μας να διαφυλάξουμε πάση θυσία την ποιότητα, την ανεξαρτησία και την αξιοπρέπειά μας, κι από την άλλη η διαπίστωση ότι απαιτείται να εισέλθουμε το ταχύτερο και στην ψηφιακή εποχή μάς ωθούν σ’ αυτό το εγχείρημα. Δεν χρειάζονται πομπώδεις εξαγγελίες και νέες διακηρύξεις αρχών, μας αρκεί ως καλοί ραβδοσκόποι και φρεωρύχοι να φτάνουμε στο βάθος των περιστάσεων και να προσφέρουμε κείμενα άξια λόγου. Σε μια εποχή που τα έντυπα περιοδικά αποσύρονται το ένα μετά το άλλο απ’ την κυκλοφορία, προσδοκούμε το δικό μας ανοιξιάτικο φρέαρ να γίνει δροσερός «λάκκος του άδειν» ή καλύτερα του συν-άδειν ένα τραγούδι ζωής. Δηλαδή ελπίζουμε, παρ’ όλες τις δυσκολίες, να συναντηθούμε.
Το Φρέαρ
Διευθυντής: Δημήτρης Αγγελής, ποιητής
Συντακτική επιτροπή:
Δημήτρης Αγγελής
Κώστας Ανδρουλιδάκης, καθηγητής φιλοσοφίας (Πανεπιστήμιο Κρήτης)
Νατάσα Κεσμέτη, πεζογράφος και κριτικός
Ηλίας Κεφάλας, ποιητής και κριτικός
Νίκος Αλ. Μηλιώνης, σύμβουλος Ελεγκτικού Συνεδρίου, επίκ. καθηγητής δημοσιονομικού δικαίου (Πάντειο Πανεπιστήμιο), κριτικός τέχνης
Βασιλική Τσακίρη, δρ. Φιλοσοφίας, διδάσκουσα στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο
Εκδότης: Θεόδωρος Ε. Παντούλας
Φιλολογική επιμέλεια: Γιάννης Β. Κωβαίος
Σχεδιασμός εξωφύλλου: Σταύρος Κούλας
Διεύθυνση γιά συνεργασίες καί αλληλογραφία:
Καραϊσκάκη 15, 185 47 Νέο Φάληρο
Ἠλεκτρονική διεύθυνση: frear.gr@gmail.com
Ἱστοσελίδα: www.frear.gr
Κεντρική διάθεση:
Ἐκδόσεις τοῦ Εἰκοστοῦ Πρώτου
Γιάννης Νικολόπουλος
Ζαλόγγου 9, 106 78 Ἀθήνα
Τηλ.: 210-38.00.520

Τιμή 8 ευρώ, σελ. 128.

Δεν υπάρχουν σχόλια: