Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Δήμος Αγίου Νικολάου: Προκήρυξη 29ου Πανελληνίου Λογοτεχνικού Διαγωνίσμου Δοκιμίου

Δήμος Αγίου Νικολάου: Προκήρυξη 29ου Πανελληνίου Λογοτεχνικού Διαγωνίσμου Δοκιμίου

Ο Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Αγίου Νικολάου προκηρύσσει τον 29ο Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Δοκιμίου, δίνοντας βήμα σε όσους επιθυμούν να δημοσιοποιήσουν τις σκέψεις και τα οράματά τους σε καιρούς χαλεπούς.

Θέμα διαγωνισμού
«1913-2013: Κρήτη, ένας αιώνας ιστορίας και πολιτισμού»

Συμπληρώνονται φέτος εκατό χρόνια από την ενσωμάτωση της Κρήτης στον εθνικό κορμό του Ελληνικού κράτους. Στο διάστημα αυτό η Κρήτη διαδραμάτισε πολύ σημαντικό ρόλο σε όλους τους τομείς ανάπτυξης του. Η συμβολή της Κρήτης στη φυσιογνωμία της χώρας μας αποτελεί το κεντρικό θέμα του διαγωνισμού και τα κείμενα μπορούν να αφορούν στην ιστορία,κοινωνία, οικονομία, πολιτική, πολιτισμό και την πνευματική ζωή.
«Σοβαρό είναι το πρόσωπο της Κρήτης, πολυβασανισμένο. Μαδάρες γυμνές, τραχειές, αγέλαστες. Κοιτάζεις από το αεροπλάνο την Κρήτη ν' απλώνεται στη θάλασσα και νιώθεις πώς αληθινά το νησί τούτο είναι γιοφύρι ανάμεσα στις τρεις τούτες μεγάλες Μοίρες. Για πρώτη φορά στην Ευρώπη πήδηξε κι' έχτισε φωλιά στην Κρήτη το πεινασμένο αρπαχτικό πουλί πού το λέμε Πνεύμα. Άπλωσε τις φτερούγες του στο Κρητικό χώμα και γέννησε το μυστηριώδη, βουβό ακόμα, όλο ζωή, χάρη, κίνηση και λαμπρότητα, Κρητικό πολιτισμό».Ν. Καζαντζάκης
Όροι συμμετοχής:
1. Οι κατηγορίες συμμετεχόντων είναι: α)Ενήλικες β) Μαθητές Λυκείου
2. Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν όλοι οι εντός και εκτός Ελλάδος διαμένοντες ελληνόφωνοι.
3. Τα υποβαλλόμενα έργα πρέπει να είναι πρωτότυπα, αδημοσίευτα και η έκτασή τους να μην υπερβαίνει τις 10 σελίδες. (γραμματοσειρά Arial, μέγεθος γραμμάτων 10).
4. Οι συμμετέχοντες θα στείλουν έναν φάκελο στην διεύθυνση:


ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΡΟΥΣΣΟΥ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗ 18
72100 ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ – ΚΡΗΤΗ
(Για τον 29ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Λογοτεχνίας)


5. Στο φάκελο αυτόν θα πρέπει να υπάρχουν:
α)Τα έργα σε τέσσερα δακτυλογραφημένα αντίγραφα (γραμματοσειρά: Arial, μέγεθος γραμμάτων: 10), τα οποία θα υπογράφονται στο τέλος με το ψευδώνυμο του συμμετέχοντος χωρίς καμία άλλη ένδειξη!!
β) Ένας μικρότερος φάκελος όπου εξωτερικά θα γράφει το ψευδώνυμο και εσωτερικά τα παρακάτω στοιχεία:
Ψευδώνυμο, όνομα, επώνυμο, ηλικία, επάγγελμα, τόπο γέννησης, διεύθυνση κατοικίας, τηλέφωνο, e-mail.
6. Τα έργα θα πρέπει να είναι πρωτότυπα και αδημοσίευτα με ποινή ακυρότητας της συμμετοχής σε περίπτωση μη τήρησης του όρου.
7. Οι συμμετοχές δεν επιστρέφονται.
8. Προθεσμία υποβολής: Ως Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Πληροφορίες μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να ζητούν από την κα Εργίνα Καναβάκη στο τηλ. 2841026899 (Δε - Τε - Πα: 07.30 - 15.30 κ' Τρ - Πε: 12.00 - 20.00).

ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ- ΒΡΑΒΕΙΑ
Τα λογοτεχνικά έργα θα κριθούν από καταξιωμένους επιστήμονες και λογοτέχνες.


Θα απονεμηθούν 1ο, 2ο, 3ο βραβείο για κάθε κατηγορία.
Τα έργα θα εκδοθούν σε επετειακή έκδοση από το Δήμο Αγίου Νικολάου


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Το απόγευμα του Σαββάτου 9 Νοεμβρίου 2013 στο Κινηματοθέατρο «ΡΕΞ» θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα σε ειδική ανοιχτή για το κοινό εκδήλωση. Καλούμε όσους πάρουν μέρος στον 29ο Διαγωνισμό Λογοτεχνίας να παρακολουθήσουν την παραπάνω εκδήλωση και να μην διστάσουν να ζητήσουν την βοήθειά μας, αν επιθυμούν να κλείσουν ξενοδοχείο με ειδικές τιμές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: