Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

6ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Λάρισας (Προθεσμία έως 30/11/13)

To Artfools video festival / Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας, πραγματοποιείται κάθε χρόνο το πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου στη Λάρισα από την Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Artfools.

Αrtfools video festival –Larissa -2014/ 6ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας

Όροι συμμετοχής
Άρθρο 1.Το Αrtfools video festival –Larissa -2014/ 6ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας διοργανώνεται από την Αστική μη κερδοσκοπική Εταιρία Artfools και το διαδικτυακό περιοδικό Τέχνης και Πολιτισμού www.artfools.gr , υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας - Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας με την υποστήριξη του ΤΕΙ Λάρισας, και τη συνεργασία του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας, στις ημερομηνίες 7 έως 16 Φεβρουαρίου 2014 στη Λάρισα.

Περιλαμβάνει:
Α. Διεθνές διαγωνιστικό.
* Γίνονται δεκτές: Ταινίες μυθοπλασίας ,με διάρκεια μέχρι και 25 λεπτά.
Β. Ελληνικό διαγωνιστικό.
* Γίνονται δεκτές: Α.) ταινίες μυθοπλασίας ,με διάρκεια μέχρι και 25 λεπτά.
Γ. Μαθητικές ταινίες.
* Γίνονται δεκτές ταινίες μυθοπλασίας με διάρκεια μέχρι 15 λεπτά
2. * Οι ταινίες όλων των κατηγοριών, αποστέλλονται σε α) αρχείο mpeg-2 ή mpeg-4 ή m4v β) DVD-Video format unlocked.

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι και την 30ή Νοεμβρίου κάθε χρόνου
Άρθρο 2.
Συμμετοχή στο Φεστιβάλ:* Κάθε σκηνοθέτης έχει δικαίωμα να συμμετάσχει μόνο με μία ταινία.
* Το διαπραγματευόμενο θέμα της ταινίας είναι ελεύθερο στην κρίση και την έμπνευση των δημιουργών...
*Η ταινία θα αποσταλεί σε μορφή DVD σε αρχείο α) αρχείο mpeg-2 ή mpeg-4 ή m4v β) DVD-Video format unlocked ,σε δύο (2) αντίγραφα.
* Οι ξενόγλωσσες ταινίες θα πρέπει να έχουν αγγλικούς υπότιτλους, οι οποίοι και θα πρέπει να σταλούν και ξεχωριστά σε μορφή word με τους χρόνους τους.
Άρθρο 3.
* Η επιλογή των ταινιών που θα προβληθούν, καθορίζεται από ειδική ανεξάρτητη και αντικειμενική προκριματική επιτροπή, οι δε τίτλοι των ταινιών που θα προκριθούν, αναρτώνται στο site του Φεστιβάλ www.artfoolsvideofestival.gr και στο www.artfools.gr
Η σειρά προβολής των ταινιών καθώς και το πρόγραμμα γενικότερα, καθορίζονται από την Οργανωτική Επιτροπή του Φεστιβάλ και αναρτάται στο διαδίκτυο τουλάχιστον μια εβδομάδα πριν το Φεστιβάλ.

Άρθρο 4.
• Για να ζητήσει κάποιος τη συμμετοχή του στο Φεστιβάλ, θα πρέπει να συμπληρώσει και να αποστείλει ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής η οποία βρίσκεται στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ www.artfoolsvideofestival.gr, στην ηλεκτρονική διεύθυνση : artfools.symmetoxes@gmail.com και εκτυπωμένο και υπογεγραμμένο αντίγραφο της αίτησης θα πρέπει να αποσταλεί ταχυδρομικά μαζί με τις ταινίες και το φωτογραφικό υλικό, μέχρι την 30ή Νοεμβρίου 2013.
* Η αίτηση συμμετοχής μαζί με τα δύο αντίγραφα της ταινίας , θα πρέπει να αποσταλούν μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2013,( ημερομηνία ταχυδρομείου) με την ένδειξη « Χωρίς εμπορική αξία, μόνο για πολιτιστικούς σκοπούς», στην Διεύθυνση: Περιοδικό artfools . Σκοπάδων 9. Τ.Κ.41335 Λάρισα ( υπόψη κας Α. Σαρτζή- Σδράλλη).

Για να εξετασθεί η αίτηση είναι απαραίτητη η συμπλήρωση όλων των πεδίων και η υπογραφή της αίτησης.
• Μαζί με την αίτηση πρέπει να αποσταλούν:
Φωτογραφία του δημιουργού σε 300dpi
Φωτογραφίες (2) από την ταινία ή τους συντελεστές επίσης στην παραπάνω μορφή,
Περίληψη της υπόθεσης μέχρι 150 λέξεις και,
Αγγλικοί υπότιτλοι σε μορφή word.
Προωθητικό υλικό της ταινίας ( τρέηλερ, αφίσα, διαφημιστικά κ.α.) ( προαιρετικά).
*Τα έξοδα αποστολής επιβαρύνουν τους δημιουργούς.
*Από τη στιγμή που έχουν κατατεθεί η αίτηση συμμετοχής και η ταινία, για κανέναν λόγο δεν έχει δικαίωμα ο σκηνοθέτης ή ο παραγωγός να αποσύρει τη συμμετοχή του.
Άρθρο 5.
*Η οργανωτική επιτροπή του Φεστιβάλ σε συνεργασία με τον καλλιτεχνικό Διευθυντή επιλέγουν τις κριτικές επιτροπές. Οι κριτικές επιτροπές αποτελούνται από εγνωσμένης αξίας προσωπικότητες από τον χώρο του κινηματογράφου της τοπικής κοινωνίας αλλά και από την Ελλάδα γενικότερα. Ο Πρόεδρος του Φεστιβάλ μπορεί να συμμετέχει σε κάποια ή σε όλες τις κριτικές επιτροπές. Οι αποφάσεις των επιτροπών λαμβάνονται με απλή πλειοψηφία.
*Στα πλαίσια του διαγωνιστικού χαρακτήρα του Φεστιβάλ απονέμονται τα κάτωθι βραβεία:
Για το ελληνικό διαγωνιστικό:
Α΄ Βραβείο, Καλύτερης Ταινίας
Β΄ Βραβείο Καλύτερης Ταινίας
Γ΄ Βραβείο Καλύτερης Ταινίας
Για το Διεθνές διαγωνιστικό:
Α΄ Βραβείο, Καλύτερης Ταινίας
Β΄ Βραβείο Καλύτερης Ταινίας
Γ΄ Βραβείο Καλύτερης Ταινίας
Για τις μαθητικές ταινίες:
Α΄ Βραβείο, Καλύτερης Ταινίας.
Β΄ Βραβείο Καλύτερης Ταινίας ς.
Γ΄ Βραβείο Καλύτερης Ταινίας
Επίσης ,απονέμονται ειδικές διακρίσεις κατά κατηγορία , ανάλογα με την κρίση της κριτικής επιτροπής.

Άρθρο 6.
*Οι διοργανωτές δεν ευθύνονται για ενδεχόμενη απώλεια υλικού πριν ή μετά το πέρας του Φεστιβάλ και σε καμιά περίπτωση δεν οφείλουν να επιστρέψουν το υλικό που τους έχει αποσταλεί.
*Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα προβολής, εντός και εκτός του χώρου της διοργάνωσης, μέρους των ταινιών που έχουν αποσταλεί οποτεδήποτε αυτό θεωρηθεί αναγκαίο ή χρήσιμο για λόγους προώθησης και προβολής του Φεστιβάλ και σε καμία περίπτωση για εμπορικούς σκοπούς.
Άρθρο 7.
*Την οπτικοακουστική κάλυψη και καταγραφή του Φεστιβάλ, καθώς και των παράλληλων εκδηλώσεων, αναλαμβάνουν οι χορηγοί επικοινωνίας. Συνεπώς, απαγορεύεται η χρήση οποιασδήποτε συσκευής καταγραφής ήχου και εικόνας από οποιονδήποτε τρίτο στους χώρους των εκδηλώσεων.
Άρθρο 8.
Μέρη της διοργάνωσης θα βιντεοσκοπηθούν. Μέλη του κοινού καθώς και συμμετέχοντες δημιουργοί που θα εμφανιστούν σε αυτά δεν έχουν καμιά αξίωση από τους διοργανωτές.
Άρθρο 9.
Οι συμμετέχοντες αποδέχονται και συμφωνούν ότι θα παραχωρήσουν συνεντεύξεις στους χορηγούς επικοινωνίας και θα φωτογραφηθούν, εάν αυτό τους ζητηθεί.
Άρθρο 10
Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα ακύρωσης του Φεστιβάλ για οποιοδήποτε λόγο κριθεί αναγκαίο.
Άρθρο 11
Η αποστολή της υπογεγραμμένης αίτησης συμμετοχής συνεπάγεται την πλήρη και ανεπιφύλακτη αποδοχή όλων των ανωτέρω όρων συμμετοχής.
Υπογραφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: