Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

"Άλαλο" η νέα ποιητική συλλογή της Ιωάννας Χρήσου

 Κυκλοφόρησε η νέα ποιητική συλλογή της Ιωάννας Χρήστου από τις εκδόσεις Τυπωθήτω.  Η νέα της δουλειά αποτελείται από 28 ποιήματα σε ελεύθερο στίχο. Η ποίηση της αποτελεί μια βαθιά φιλοσοφική ενατένιση και μας μεταφέρει με αβίαστη εκφραστικότητα στη θάλασσα των στοχασμών της. Ποίηση ανθρωποκεντρική, με γνώμονα τις καθημερινές ανησυχίες, κοινωνικό προβληματισμό, κριτική διάθεση και προβληματισμούς περί γραφής όπως στο ποίημα: Ο γραφιάς

..........
Κι όμως εν τέλει, τι μπορώ;
Μόνο να γράφω.
Να σβήνω και να γράφω.

Η ποίηση της όμως αναιρεί τον παραπάνω προβληματισμό και μας αποδεικνύει ότι η γραφή της κάθε άλλο από απλές λέξεις που σβήνονται και γράφονται αποτελεί και παρά τον τίτλο κάθε τι άλλο εκτός από Άλαλη είναι. Τουναντίον είναι μια αληθινή φωνή που μας εκπλήσσει ευχάριστα και μας οδηγεί να συνταξιδέψουμε μαζί της. Η ποίηση της εμπεριέχει πλατιά σχήματα λόγου, παρομοιώσεις και συμβολισμούς χωρίς ωστόσο να χάνει την αμεσότητα και την αυθεντική επαφή με τον αναγνώστη.






Πολλά τα ποιήματα που ξεχώρισα και πραγματικά απόλαυσα την ανάγνωση αυτής της καλαίσθητης ποιητικής συλλογής της Ιωάννας Χρήστου. Καλοτάξιδο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: