Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ Σεμινάριο Κινηματογράφου

Ένα νέο εργαστήρι ξεκινά στον πολυχώρο τεχνών και πολιτισμού Λάρισας Οδοιπόροι, με την κινηματογραφίστρια Νάνσυ Σπετσιώτη. 

Μία κινηματογραφική ταινία δεν γεννιέται στην προβολή. Ξεκινάει από μια λευκή κόλλα, όπου γράφεται το σενάριο και καταλήγει σε ένα σύνολο εικόνων που δομούν την ιστορία της. Αυτήν την πορεία θα γνωρίσουν και θα ακολουθήσουν από αρχή έως τέλους, όσοι παρακολουθήσουν τα σεμινάρια της σκηνοθέτιδας Νάνσυ Σπετσιώτη από αρχές Απριλίου... στους «Οδοιπόρους».

Το ταξίδι θα ξεκινήσει από μια γνωριμία με την ιστορία του κινηματογράφου και τις βασικές αρχές του για να προχωρήσει στην εκμάθηση γραφής του σεναρίου. Και στη συνέχεια οι μαθητές θα εντρυφήσουν στο καλλιτεχνικό και τεχνικό στήσιμο μίας ταινίας γνωρίζοντας το χειρισμό της κάμερας, το πλανάρισμα, την διεύθυνση ηθοποιών και την υποκριτική μπροστά στην κάμερα. Ώστε στο τέλος να δημιουργήσουν ομαδικά μία ταινία μικρού μήκους περνώντας απ’ όλα τα πόστα.

Διαδικασία δελεαστική γιατί πέρα από τη γνώση που θα αποκτήσουν πάνω στην κινηματογραφική δημιουργία θα γίνουν καλύτεροι θεατές.


Συγκεκριμένα ο τρίμηνος κύκλος των σεμιναρίων θα ξεκινήσει από την 1η Κυριακή του Απριλίου 6/4 στις 18:00-20:00 και θα συνεχιστεί ως έχει κάθε Κυριακή την ίδια ώρα μέχρι και το τέλος του Ιουνίου,όπως είναι προγραμματισμένη η σκαλέτα του προγράμματος σπουδών από την κα Σπετσιώτη.

Οι εγγραφές θα πραγματοποιηθούν έως και τα τέλη Μαρτίου στον πολυχώρο,στην διεύθυνση Παύλου Μελά 15 (γωνία στην πάροδο της οδού),πίσω από το Δημαρχείο Λάρισας καθημερινά Δευτέρα με Κυριακή,16:00-20:00

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στα τηλέφωνα των Οδοιπόρων:2410-252806 και 6998504145 (Υπεύθυνος:Παπαδόπουλος Π. Γεώργιος Ηθοποιός-Αρχαιολόγος).

Η Νάνσυ Σπετσιώτη είναι απόφοιτη του τμήματος κινηματογράφου της σχολής καλών τεχνών του ΑΠΘ. Έχει σκηνοθετήσει τις ταινίες μικρού μήκους: «Αποχαιρετισμός στα όπλα…» (2008), «Τιμωρία» (2009), «Σ’ ένα συνοριακό σταθμό» (2010), «Τζαφάρ» (2011), «Ουκ αν λάβοις» (2012), «Αντιπαροχή» (2013), και «Λεωφόρος» (ντοκιμαντέρ 2013). Οι οποίες έχουν προβληθεί σε φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού, έχουν διανεμηθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες κι έχουν αποσπάσει βραβεία. Παράλληλα έχει γράψει πάνω από εικοσιπέντε σενάρια για ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους καθώς και τηλεοπτικές σειρές. Έχει καταπιαστεί επίσης με τη θεατρική συγγραφή και το 2008 απέσπασε το 3ο κρατικό βραβείο θεατρικού έργου του υπουργείο Πολιτισμού για το έργο της «Ταμπλό βιβάν». Θεατρικά της έργα έχουν παρουσιαστεί σαν θεατρικά αναλόγια από το Εθνικό θέατρο και το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών. Ενώ ολοκληρωμένες παραστάσεις έργων της έχουν ανέβει σε συνεργασία με το Θεσσαλικό θέατρο, το Θέατρο Φούρνος και το Θέατρο Σοφούλη που ανέβασε τα παιδικά έργα της: «Το πέταγμα του Ίωνα» (2013) και «Το σοφό σώμα της Σοφίας» (2013-2014). Είναι μέλος του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου και της Εταιρίας Ελλήνων σκηνοθετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: