Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Παγκόσμιο συνέδριο Αμφικτιονίας Ελληνισμού και απονομή βραβείων ποίησης

Στις 3 και 4 Μαΐου 2014 θα πραγματοποιηθεί στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης το Γ’ Παγκόσμιο συνέδριο Αμφικτυόνων με θέμα (Ο λόγος ο Ελληνικός φως της Οικουμένης) με ομιλητές Ελληνικές και Ξένες προσωπικότητες και συμμετοχή μελών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το συνέδριο θα πλαισιωθεί από μουσικά και χορωδιακά σχήματα – θεατρικά δρώμενα και με παράλληλη έκθεση έργων ζωγραφικής του Συλλόγου Αποφοίτων Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ.
Επίσης κατά την διάρκεια του συνεδρίου θα γίνει και η απονομή των βραβείων του Παγκόσμιου ποιητικού διαγωνισμού με το ίδιο θέμα και θα τιμηθούν προσωπικότητες και φορείς για την πολιτιστική και κοινωνική τους προσφορά.

Στα πλαίσια του συνεδρίου θα απονεμηθούν και τα βραβεία του Παγκόσμιου διαγωνισμού Ποίησης της Αμφικτιονίας. Από τη Θεσσαλία βραβεύεται η Λαρισαία ποιήτρια, Οικονομολόγος και Μουσικοσυνθέτης κ. Ανθή Αυγέρη (πραγματικό ονοματεπώνυμο Ανθούλα Ι. Καραμήτρου) για πρώτη φορά σε Παγκόσμιο ποιητικό διαγωνισμό με το Βραβείο «ΜΙΜΝΕΡΜΟΣ» για το ποίημά της «Σειρήνες». Επίσης η κ. Ανθή Αυγέρη απέσπασε το 2ο βραβείο Ποίησης στον Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό του παγκοσμίου κυκλοφορίας Πολιτιστικού – Λογοτεχνικού Περιοδικού Λόγου και Τέχνης «ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ Ο Θεσσαλός» για το ποίημά της «Χάσαμε την Αναζήτηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: