Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Διεθνής Διαγωνισμός Ποίησης (Προθεσμία έως 25/02/15)

Στη φετινή 70ή επέτειο της απελευθέρωσης της Ελλάδος από τη γερμανική κατοχή (1944-2014), το Ευρωπαϊκό Κέντρο Τέχνης τιμώντας τη μνήμη των χιλιάδων ελλήνων Εβραίων-θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας,προκηρύσσει Διαγωνισμό Ποίησης, με θέμα το κατοχικό εβραϊκό ολοκαύτωμα. 
Ο Διαγωνισμός διοργανώνεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την υποδοχή των επίσημων επισκεπτών του διεθνούς διδασκαλικού οργανισμού «Τάξεις χωρίς σύνορα»-CWB (Έδρα, η Δυτική Πενσυλβάνια – Η.Π.Α.), που θα ταξιδέψουν στην Ελλάδα τον Ιούνιο 2015 για να γνωρίσουν και να ευχαριστήσουν τις οικογένειες των ελλήνων οι οποίοι διέσωσαν στην Κατοχή καταζητούμενους, από τους ναζί, εβραίους.


Επταμελής Επιτροπή Αξιολόγησης και Επιλογής αποτελούμενη από διακεκριμένες προσωπικότητες των Γραμμάτων, θα επιδώσει τρία βραβεία και είκοσι επαίνους σε πανηγυρική εσπερίδα, που θα διοργανωθεί στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Τέχνης, όπου και θα εγκαινιασθεί έκθεση ζωγραφικής με θέμα «Ελεγεία για μια θυσία».
ΟΡΟΙ

1.Στο διαγωνισμό μπορεί να λάβει μέρος κάθε έλληνας απανταχού της γης (Ελλάδα-Κύπρος-Ομογένεια) ή αλλοδαπός ελληνιστής/ελληνομαθής ανεξαρτήτως ηλικίας, συμπεριλαμβανομένων των μαθητών Λυκείου και των φοιτητών.

Σημ.: Στους μαθητές Λυκείου θα επιδοθούν τρία (α΄,β΄,γ΄) ειδικά βραβεία

-2-

2.Κάθε διαγωνιζόμενος συμμετέχει με ένα μόνον ποίημα στην ελληνική γλώσσα το οποίο δεν ξεπερνά τις δύο σελίδες Α4.

3.Τα ποιήματα αποστέλλονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση artcentr@otenet.gr ή

euarceart@gmail.com σε μορφή word (doc ή docx) ή pdf, ή ταχυδρομικώς στη διεύθυνση: EUARCE – Αναπαύσεως 14A', 190 02 Παιανία, GREECE

4.Η ταχυδρομική αποστολή περιέχει το ποίημα σε πρωτότυπο έγγραφο (όχι φωτοαντίγραφο), σε τριπλούν και υπογεγραμμένο.

5.Κάθε αποστολή – ηλεκτρονική ή ταχυδρομική – περιέχει τα ακόλουθα στοιχεία του διαγωνιζόμενου:

-Όνοματεπώνυμο

-Επάγγελμα/ιδιότητα

-Διεύθυνση κατοικίας (πλήρης)

-Τηλέφωνο

-E-mail

6.Κάθε αποστολή συνοδεύεται με το χρηματικό ποσό των €15 που αποστέλλεται με ταχυδρομική επιταγή στη διεύθυνση: EUARCE – Αναπαύσεως 14A', 190 02 Παιανία, GREECE ή με τραπεζική επιταγή στο όνομα της Διοικητικής Συμβούλου/Ταμία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Τέχνης:

Name: AMALIA PARASKEVOPOULOU

ALPHA BANK

Branch: PAIANIA (0282)

IBAN: GR30 0140 1220 1220 0210 1202 114

SWIFT: CRBAGRAA

Στις επιταγές πρέπει να αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του διαγωνιζόμενου.

Σημ.: το χρηματικό ποσό προορίζεται για την κάλυψη μέρους των δαπανών σε κρίτρα,γραμματειακή υποστήριξη του διαγωνισμού, κ.λ.π.

7.Τελευταία ημερομηνία αποστολής των ποιημάτων είναι η 25η Φεβρουαρίου 2015

Τα βραβευμένα (εικοσι-έξι συνολικά ποιήματα) θα εκδοθούν και θα κυκλοφορήσουν διεθνώς σε καλλιτεχνικό τόμο αριθμημένων αντιτύπων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: