Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Δελτίο Τύπου


Αθήνα 5 Ιανουαρίου 2015
Δελτίο Τύπου
Θέμα: Παρουσίαση της συλλογής ποιημάτων του Αχιλλέα Κατσαρού «Η χειρουργική των έσω ουρανών» από τις εκδόσεις Ars Poetica
Οι εκδόσεις Ars Poetica και το Revolt Café-Bar σας προσκαλούν στην παρουσίαση της συλλογής ποιημάτων του Αχιλλέα ΚατσαρούΗ χειρουργική των έσω ουρανών” που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ars Poetica.
Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει την Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015 στις 18:30 στο Café-Bar Revolt στον πεζόδρομο της Κωλέττη 25-27 στα Εξάρχεια, Αθήνα.
Για το βιβλίο και τον συγγραφέα θα μιλήσουν ο Διονύσης Μαρίνος (δημοσιογράφος-συγγραφέας) και ο Συμεών Νικολιδάκης (φιλόλογος). Στο τέλος της παρουσίασης θα «ανακρίνει» τον ποιητική η Αγγελική Λάλου. Ο ποιητής Αχιλλέας Κατσαρός θα διαβάσει αποσπάσματα από το βιβλίο και θα μιλήσει για το έργο του.
Το βιβλίο
Η χειρουργική των έσω ουρανών είναι το δεύτερο ποιητικό βιβλίο του Αχιλλέα Κατσαρού. Ο ποιητής με αυτήν την συλλογή επιχειρεί μέσα από την ενδοσκόπηση να κατανοήσει και να μας παρουσιάσει τον σύγχρονο κόσμο μέσα από το προσωπικό του πρίσμα. Ο ανατρεπτικός του λόγος, οι αναφορές σε μύθους και σε υπαρκτά πρόσωπα είναι τα εργαλεία με τα οποία ο ποιητής μας παρουσιάζει τον κόσμο, ανατέμνει τους ουρανούς και μας προσκαλεί σε μια καινούργια και εντελώς καινούργια ανάγνωση της πραγματικότητας.
Ο συγγραφέας
Ο Αχιλλέας Κατσαρός γεννήθηκε στα Ιωάννινα το 1976. Αποφοίτησε από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών το 1998 και συγκεκριμένα ακολούθησε την κατεύθυνση Κλασσικής Φιλολογίας. Έχει διδάξει για μια δεκαετία σχεδόν στον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης με κύρια ειδίκευση το μάθημα της έκθεσης. «Η χειρουργική των έσω ουρανών» είναι το δεύτερο ποιητικό βιβλίο του Αχιλλέα Κατσαρού. Έχει εκδόσει επίσης την συλλογή ποιημάτων «Ιχνιλάτες ανέμων» το 2013.




Δεν υπάρχουν σχόλια: