Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Παρουσίαση συλλογικού τόμου διηγημάτων: Οι μάγισσες της Θεσσαλίας


Οι Εκδόσεις iWrite σας προσκαλούν στη πρώτη επίσημη παρουσίαση του τελευταίου μας βιβλίου με τίτλο «Οι Μάγισσες της Θεσσαλίας»| που θα πραγματοποιεί την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου στις 19:00 στο Γαλλικό Ινστιτούτου (Κούμα 28) στη Λάρισα.

Για το βιβλίο και το θέμα που πραγματεύεται θα μιλήσουν οι: Κώστας Λάνταβος (λογοτέχνης), Χρύσα Μαστροδήμου (ποιήτρια), Αναστασία Μανώλη (ποιήτρια), και Γιώργος Ιωαννίδης (συγγραφέας, διευθυντής εκδ. Iwrite). Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί η βράβευση του 1ου νικητή του λογοτεχνικού Διαγωνισμού (η είσοδος είναι ελεύθερη).

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Μια αρχαία παράδοση θέλει οι γυναίκες του Θεσσαλικού κάμπου να είναι περίφημες μάγισσες που με τις γητείες τους κυριαρχούσαν στον έρωτα, κατέβαζαν το Φεγγάρι και σήκωναν τους νεκρούς. Η παράδοση αυτή φτάνει μέχρι τις μέρες μας, γι’ αυτό και οι Εκδόσεις iWrite, θέλοντας να αναδείξουν αυτό το ιδιαίτερο πολιτισμικό στοιχείο της Θεσσαλίας, πραγματοποίησαν ένα ανοιχτό Διαγωνισμό διηγήματος με θέμα τις μάγισσες της Θεσσαλίας. Η ανταπόκριση ήταν τεράστια και από τους συμμετέχοντες επιλέχθηκαν εκείνοι που με τον πλέον λογοτεχνικό τρόπο μπόρεσαν να αποδώσουν τη φήμη και το μυστήριο των μαγισσών.

Στο συλλογικό αυτό έργο συμμετέχουν με πρωτότυπα κείμενά τους ο Ευστάθιος Γαϊτανίδης, Δέσποινα Γκουτζολίκα, Ηλίας Διαμαντής, Σωτηρία Ιωαννίδου, Χρυσαυγή, Καπέλλα Παπαδημητρίου, Κατσουλάρη Παναγιώτα, Σωτήρης Λύτρας, Ευτυχία Μακρή, Στέργιος Μαρούλης, Μαρία Μητσιούλη, Γιώργος Μουτσινάς, Μαρία Μποτέα, Οδυσσέας Νασιόπουλος, Μαριάννα Παπαδημητρούλα-Σβερώνη, Έλενα Παπαρίζου, Αρεστή Ρεσπάκη, Έλενα Σπίγγου, Απόστολος Στάικος, Νίκος Τακόλας, Αχιλλέας Τζορμακλιώτης, Μαριά Τσιτσιβά-Θεοδωροπούλου, Ηλίας Φουντούλης

Την εισαγωγή υπογράφει ο ψυχολόγος και συγγραφέας Γιώργος Ιωαννίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: