Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

Έκτος διαγωνισμός διηγήματος από Eyelands και Παράξενες Μέρες

Για άλλη μια χρονιά, η  ιστοσελίδα Eyelands σε συνεργασία με τις εκδόσεις Παράξενες μέρες, διοργανώνουν τον έκτο διαγωνισμό διηγήματος, σε δύο τμήματα: ελληνικό και αγγλόφωνο. Θέμα του διαγωνισμού αυτή τη χρονιά: «Χρώματα»
Ο διαγωνισμός δέχεται συμμετοχές από τις 20 Μαρτίου και θα παραμείνει ανοιχτός για μέχρι και τις 20 Ιουνίου 2016. Το πρώτο βραβείο για καθένα από τα δύο τμήματα (ελληνικό και διεθνές) είναι διακοπές (για δύο άτομα), στην Κρήτη.
Τα διηγήματα της Μικρής Λίστας από κάθε τμήμα θα εκδοθούν σε δύο διαφορετικές συλλογές, ελληνική και αγγλική από τις εκδόσεις Παράξενες Μέρες.
Από πέρυσι υπάρχουν και ειδικά συλλεκτικά βραβεία (πέρα από το καθιερωμένο αγγελάκι για τον πρώτο νικητή) και για τρεις ακόμη συγγραφείς, φτιαγμένα ειδικά για το διαγωνισμό του eyelands.

 Ο διαγωνισμός που διοργανώνει το eyelands από το 2011 είναι ο μοναδικός διεθνής διαγωνισμός με έδρα την Ελλάδα. Ονομάζεται διεθνής όχι επειδή συμμετέχουν Έλληνες  από όλο τον κόσμο αλλά επειδή είναι πραγματικά ένας διαγωνισμός στον οποίο συμμετέχουν συγγραφείς από όλες τις ηπείρους του κόσμου και (στο διεθνές τμήμα του) δέχεται διηγήματα μόνο στην αγγλική γλώσσα. Ο διαγωνισμός μας δεν αφορά σε καμία περίπτωση μόνο τους Έλληνες του εξωτερικού, δημοσιεύεται στις πιο έγκυρες ιστοσελίδες για διαγωνισμούς που υπάρχουν στο διαδίκτυο όπως είναι το Duotropebooktrust.org.ukjustacontest.com,www.londoncomedywriters.comvirtualwritersinc.comprizemagic.co.uk και πολλές άλλες και έχει κατακτήσει αυτή την εγκυρότητα χρόνο με το χρόνο ακολουθώντας με σχολαστικότητα όλα όσα υπόσχεται και όλα όσα επιτρέπουν σε ένα διαγωνισμό να κερδίσει το σεβασμό και την αναγνώριση σε διεθνές επίπεδο.
-
Παράλληλα και σε συνεργασία πάντα με τις εκδόσεις Παράξενες Μέρες διοργανώνουμε τον πρώτο μας διαγωνισμό μυθιστορήματος με ανοιχτή και ελέυθερη συμμετοχή για όλους. Ο διαγωνισμός ξεκίνησε στις 20 Ιανουαρίου του 2016 και η πρώτη του φάση λήγει στις 20 Μαΐου του 2016.  Από το διαγωνισμό αυτό θα διαλέξουμε τα βιβλία που θα εκδοθούν την επόμενη χρονιά στη σειρά «παράξενες μέρες στην Ελλάδα».



Περισσότερες πληροφορίες: www.paraxenesmeres.gr
https://www.facebook.com/STRANGEDAYSBOOKS
φιλικά,

Δεν υπάρχουν σχόλια: