Κυριακή 24 Απριλίου 2016

2ος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός Δήμου Βύρωνα



2ος Διαγωνισμός λογοτεχνίας έκφρασης εφήβων και νέων

Με ενθουσιασμό και πίστη στο εγχείρημα ο Δήμος του Βύρωνα προκήρυξε το δεύτερο διαγωνισμό λογοτεχνικής έκφρασης εφήβων και νέων για το έτος 2016. Η πολιτιστική δράση της δημοτικής βιβλιοθήκης με τίτλο «στο βλέμμα του Μπάιρον» μπαίνει στη δεύτερη χρονιά της ζωής της και στοχεύει να ενθαρρύνει τη λογοτεχνική δημιουργία των νέων μας. Στο κλείσιμο της περασμένης χρονιάς είκοσι επτά έφηβοι και νέοι άνθρωποι, με γνώση και ευαισθησίες, είδαν την πρώτη έκδοση των έργων τους από το Δήμο του Βύρωνα, χάρη στο διαγωνισμό που διενήργησε η Δημοτικής μας Βιβλιοθήκη.

Φέτος τα ποιητικά και πεζά κείμενα που θα υποβληθούν στο διαγωνισμό προτείνεται να ακολουθήσουν έναν τουλάχιστον από τους εξής θεματικούς άξονες:



1. Πόλεμος και προσφυγιά

2. Πρόσφυγες η επιβίωση ή ο θάνατός τους

3. Βύρωνας, ο τόπος καταφύγιο των προσφύγων



Δυνατότητα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν νεαροί δημιουργοί 13-30 ετών, οι οποίοι θα ενταχθούν σε ανάλογη ηλικιακή κατηγορία. Τα κείμενα μπορεί να είναι ποιητικά ή πεζά, που δε θα ξεπερνούν τους σαράντα στίχους και χίλιες πεντακόσιες λέξεις αντίστοιχα. Τα έργα μπορούν να υποβληθούν μέχρι την 1η Ιουλίου 2016. Τα τιμηθέντα με βραβεία και επαίνους κείμενα θα συμπεριληφθούν σε έκδοση με μέριμνα του Δήμου.

Έχοντας την εμπειρία του περσινού διαγωνισμού, ο οποίος ήταν μια πολύ ξεχωριστή στιγμή για τα πολιτιστικά πράγματα στην πόλης μας, περιμένουμε και φέτος να ζήσουμε την αγωνία, τη χαρά και την επιβράβευση της έκφρασης, του στοχασμού και της σκέψης, έχοντας πάντα ως παρακαταθήκη μέσα μας το χαιρετισμό που απηύθυνε σε εμάς και τα παιδιά ο Κωνσταντίνος Δεσποτόπουλος, λίγες εβδομάδες πριν φύγει από κοντά μας. Ο μεγάλος δάσκαλος και Βυρωνιώτης, προσφυγικής καταγωγής, παρόλη τη βεβαρυμένη κατάσταση της υγείας του συμμετείχε με επίσημη δήλωσή του στην τελετή βράβευσης των διακριθέντων στο διαγωνισμό. Τα λόγια του μεγάλου Έλληνα μας εμπνέουν, ώστε για να θέλουμε να ζήσουμε μια γιορτή λογοτεχνικής αναζήτησης στους δύσκολους καιρούς που ζούμε. Αναλυτικές πληροφορίες για τους όρους του διαγωνισμού:


Δεν υπάρχουν σχόλια: