Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Κόρες της Νύχτας: Διαγωνισμός Φανταστικού Διηγήματος (Προθεσία έως 20/07/2016)

Οι εκδόσεις Nightread/Ars Nocturna σε συνεργασία με το Diavasame.gr συνδιοργανώνουν για τρίτη φορά λογοτεχνικό διαγωνισμό του Φανταστικού, με ιστορίες flash fiction (μέχρι 1000 λέξεις) με θέμα και έμπνευση τις θηλυκές σκοτεινές, υπερφυσικές, ανθρώπινες ή υπερ-ανθρώπινες, οντότητες: πλάσματα που υπάρχουν ήδη στο παγκόσμιο πάνθεον του Μύθου και της Φαντασίας όπως θεότητες, μάγισσες, βαμπίρ, νεράιδες, μπάνση κ.λπ., αλλά και θηλυκές υπάρξεις και μορφές που μπορεί να είναι καθαρά επινόηση του συγγραφέα.
Οι ιστορίες που θα αξιολογηθούν ως οι καλύτερες από τα μέλη της κριτικής επιτροπής, θα εκδοθούν σε μια συλλογή από τις εκδόσεις Nightread το φθινόπωρο 2016.
Κριτική επιτροπή: Αγγέλα Γαβρίλη, βιβλιοκριτικός, συγγραφέας
Μαρία Γιακανίκη, εκδότρια-επιμελήτρια Nightread/Ars Nocturna
Κων/νος Κέλλης, συγγραφέας
Ειρήνη Μαντά, συγγραφέας

Οδηγίες και όροι συμμετοχής:
Τα κείμενα θα έχουν υποχρεωτικά τίτλο.
Μέγιστος αριθμός λέξεων (χωρίς τον τίτλο): 1.000.
Αποστολή κειμένων από 20/04/2016 μέχρι 24.00 της Κυριακής 20/7/2016.
Η συμμετοχή είναι ελεύθερη σε όλους και σε όλες, από όλες τις χώρες, στην ελληνική όμως γλώσσα.
Τα διηγήματα πρέπει να μην έχουν υποβληθεί σε άλλο διαγωνισμό.
Υποβολή κειμένων με e-mail. Τα κείμενα (σε μορφή doc-word) θα πρέπει να είναι συνημμένα στο e-mail που θα μας αποστείλετε, αποκλειστικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση: diagonismos@diavasame.gr
Η πρώτη σελίδα θα αναγράφει μόνο: σε μια σειρά την ηλεκτρονική διεύθυνση από την οποία αποστέλλεται το κείμενο, και στην οποία θα μπορούμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας όταν χρειαστεί, και στη δεύτερη σειρά, τον τίτλο του διηγήματος. Το κυρίως κείμενο θα ακολουθεί από τη δεύτερη σελίδα και μετά.
Δεν αναγράφεται ονοματεπώνυμο, το οποίο όμως θα απαιτηθεί και θα γίνει απαραίτητα γνωστό, σε περίπτωση βράβευσης ή δημοσίευσης ή και κάποιου άλλου, μη δυνατόν να προβλεφθεί, αναγκαίου λόγου.
Υποβολή ενός διηγήματος ανά συγγραφέα.
To Diavasame.gr και το Nightread αποκτούν ανέκκλητα το δικαίωμα (πνευματικά δικαιώματα) δημοσίευσης ή/και έκδοσης των κειμένων για δύο έτη.
Ο/η συγγραφέας υποχρεούται να απαντήσει στο e-mail κοινοποίησης αποτελεσμάτων και να μας γνωστοποιήσει τα πλήρη στοιχεία του, μαζί με όσες άλλες πληροφορίες–δηλώσεις απαιτηθούν, εντός 4 ημερών από την αποστολή του πρώτου e-mail (θα επαναληφθεί για ασφάλεια άλλες δυο φορές) της κριτικής επιτροπής.
Δεν επιτρέπεται η συμμετοχή στους συντάκτες του Diavasame.gr, καθώς και στους εργαζόμενους και εκδότες του Nightread, Ars Nocturna, και Momentum αλλά ούτε και σε συγγενείς πρώτου βαθμού.
Η μη τήρηση όλων των οδηγιών υποβολής των κειμένων, επιφέρει ακύρωση συμμετοχής.
Η υποβολή διηγήματος αποτελεί και απόδειξη της πλήρους αποδοχής των όρων του διαγωνισμού.


Βραβεία :
Τα είκοσι καλύτερα διηγήματα θα εκδοθούν σε μια συλλογή από τις εκδόσεις Nightread.
Στον πρώτο νικητή θα δικαιούται 75% χρηματοδότηση για έκδοση βιβλίου έως 200 σελίδες από το Nightread καθώς και μια δωρεάν τρίμηνη παρακολούθηση σε ένα από τα σεμινάρια-εργαστήρια των εκδόσεων Ars Nocturna και Nightread της σαιζόν 2016-17.
Ο δεύτερος νικητής θα δικαιούται 50% χρηματοδότηση για έκδοση βιβλίου έως 200 σελίδες από το Nightread καθώς και 50% έκπτωση για τρίμηνη παρακολούθηση σε ένα από τα σεμινάρια-εργαστήρια των εκδόσεων Ars Nocturna και Nightread της σαιζόν 2016-17.
Ο τρίτος νικητής θα δικαιούται 25% χρηματοδότηση για έκδοση βιβλίου έως 200 σελίδες από το Nightread καθώς και 25% έκπτωση για τρίμηνη παρακολούθηση σε ένα από τα σεμινάρια-εργαστήρια των εκδόσεων Ars Nocturna και Nightread της σαιζόν 2016-17.
Οι νικητές από το νούμερο 4 έως 10 θα δικαιούνται 15% χρηματοδότηση για έκδοση βιβλίου έως 200 σελίδες από το Nightread καθώς και 10% έκπτωση για τρίμηνη παρακολούθηση σε ένα από τα σεμινάρια-εργαστήρια των εκδόσεων Ars Nocturna και Nightread της σαιζόν 2016-17.
Οι νικητές από το νούμερο 11 έως 20 θα δικαιούνται δώρο βιβλία των εκδόσεων Ars Nocturna, Nightread και Momentum καθώς και 10% έκπτωση για τρίμηνη παρακολούθηση σε ένα από τα σεμινάρια-εργαστήρια των εκδόσεων Ars Nocturna/Nightread της σαιζόν 2016-17.

Δεν υπάρχουν σχόλια: