Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

5ήμερο Θερινό Εργοτάξιων Ιδεών στο Πήλιο: Ταυτότητες, Ετερότητες, και το αίτημα για μια καλή ζωή


5ήμερο Θερινό Εργοτάξιων Ιδεών στο Πήλιο:
Ταυτότητες, Ετερότητες, και το αίτημα για μια καλή ζωή

Από τις 24 έως τις 28 Αυγούστου, το Εργοτάξιο Ιδεών θα φιλοξενηθεί για τρίτη χρονιά στη σειρά σεμιναρίων "Ομιλίες στο Βουνό" (μια πρωτοβουλία της ψυχιάτρου Χλόης Κολύρη) στη Βυζίτσα του Πηλίου, με τη στήριξη των Εκδόσεων Ευρασία.
Μεταξύ των εισηγητών, ο Γιώργος Ξηροπαϊδης (Κοσμήτορας Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών) θα μιλήσει για το Θάνατο του Άλλου στη Φαινομενολογία, ο Στέλιος Βιρβιδάκης (Καθηγητής Ηθικής Φιλοσοφίας Παν/μίου Αθηνων) για τη διάκριση Ευ Ζην και Καλής Ζωής, ο Angelos Mouzakitis (Παν/μιο Κρήτης) για την αυτονομία και τη φαντασία στον πρόσφατα δημοσιευμένο διάλογο Κορνήλιου Καστοριάδη και Πωλ Ρικέρ, η οικοδέσποινα Chloe Tzia Kolyri για το φύλο και ο Konstantin Gemenetzis (ψυχίατρος-ψυχαναλυτής) για τον πρώτο δάσκαλο, τον Κένταυρο Χείρωνα. Θα υπάρξει επίσης στρογγυλή τράπεζα με τον Ilias Papagiannopoulos (επίκουρος Καθηγητής Σύγχρονης Πολιτικής Φιλοσοφίας Παν/μιο Πειραιώς), το λογοτέχνη Δημήτρη Δημητριάδη και τον συγγραφέα και αρχιτέκτονα Aristide Antonas. Σύντομα θα ανακοινώσουμε λεπτομερές πρόγραμμα και πλήρη στοιχεία των ομιλιών και των υπόλοιπων εισηγητών.
Όλοι ευπρόσδεκτοι! Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής και δεν δίνονται βεβαιώσεις.
Σύντομα το πλήρες πρόγραμμα και οι πληροφορίες για τρόπο προσέλευσης, ξενώνες στη Βυζίτσα και στα γύρω χωριά και τηλέφωνα επικοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: