Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

6ος Διαγωνισμός Ποίησης και Φωτογραφίας Δήμου Κορδελιού - Ευόσμου



"Θάλασσες..." είναι το θέμα του 6ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ποίησης και Φωτογραφίαςπου προκηρύσσει ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου δια του Τμήματος Σχεδιασμού Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων, καλώντας τους νέους δημιουργούς να ξεδιπλώσουν τις σκέψεις και τη φαντασία τους στο χαρτί και στο φωτογραφικό φακό.

Ο 6ος Διαγωνισμός Ποίησης και Φωτογραφίας φιλοδοξεί μέσα από το λόγο και την εικόνα να αναδείξει τα έργα των σύγχρονων Δημιουργών οι οποίοι μέσα από τη συμβολική και κυριολεκτική διάσταση της θεματικής του ("...θάλασσες") καλούνται να αποτυπώσουν τα συναισθήματα, τις προσδοκίες, τα όνειρα και τις ελπίδες τους.

Οι συμμετοχές στο διαγωνισμό ποίησης και φωτογραφίας θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 15 Οκτωβρίου 2016.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο: 2310759766 και 6937304340 (υπεύθυνη κ. Ρίτσα Γεωργιάδου).

Λίγα λόγια για το θέμα του 6ου Διαγωνισμού Ποίησης & Φωτογραφίας

"Θάλασσες..."

Χιλιοτραγουδήθηκε, αγαπήθηκε, έγινε σύμβολο εικόνων και συναισθημάτων.

Θάλασσες τα αισθήματα, οι σκέψεις και οι προσδοκίες...Θάλασσες τα βάσανα, οι φόβοι και οι ανεκπλήρωτες επιθυμίες... Θάλασσες οι προσδοκίες, τα όνειρα και οι ελπίδες....

Λέξεις, εικόνες και συναισθήματα, συμβολικές αποτυπώσεις στην ψυχή και στο νου... Νοήματα δεμένα με τα βιώματα, τις μνήμες και τον ψυχισμό μιας Ελλάδας που μετρά τις πληγές της, που πονά, που αντιστέκεται...Μιας Ελλάδας που στα γαλάζια της νερά καθρεφτίζεται η ελπίδα, η αλληλεγγύη και η αξιοπρέπεια...


ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΟΙΗΣΗΣ

1. Κάθε συμμετέχων λαμβάνει μέρος με 3 - 5 ποιήματα εκτυπωμένα σε 1 αντίτυπο. Τα ποιήματα θα πρέπει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ να κατατεθούν και σε ψηφιακή μορφή (αρχείο word αποθηκευμένο σε CD) Προσοχή: Κάθε ποίημα θα πρέπει υποχρεωτικά να φέρει την υπογραφή του δημιουργού του.

2. Οι συμμετέχοντες μπορούν να ταχυδρομήσουν τα έργα τους με συστημένη επιστολή ως τις 15 Οκτωβρίου 2016 μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό σε φάκελο Α4, στη διεύθυνση: Μ. Αλεξάνδρου 57.Τ.Κ. 56224 Εύοσμος Θεσσαλονίκη, με την ένδειξη «Για το διαγωνισμό Ποίησης». ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΔΕΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

1. Κάθε συμμετέχων λαμβάνει μέρος με 3-6 φωτογραφίες. Οι φωτογραφίες (έγχρωμες ή ασπρόμαυρες) πρέπει να είναι εκτυπωμένες σε φωτογραφικό χαρτί διαστάσεων 0,20Χ0,30 ή 0,20Χ0,20. Επίσης θα πρέπει να κατατεθούν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ και σε ψηφιακή μορφή(μορφή αρχείου JPG διαστάσεις 1024Χ768 pixels).

2. Οι συμμετέχοντες μπορούν να ταχυδρομήσουν τα έργα τους με συστημένη επιστολή ως τις 15 Οκτωβρίου 2016 μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό σε φάκελο Α4 στην διεύθυνση : Μ. Αλεξάνδρου 57.Τ.Κ. 56224 Εύοσμος Θεσσαλονίκη, με την ένδειξη «Για το διαγωνισμό φωτογραφίας».

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΔΕΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ.

Όλες οι συμμετοχές θα αξιολογηθούν από κριτική επιτροπή που θα συσταθεί τόσο για το διαγωνισμό της Ποίησης όσο και της Φωτογραφίας.

Η τελετή απονομής των βραβείων του διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο εκδήλωσης, η ημερομηνία της οποίας θα ανακοινωθεί από την οργανωτική επιτροπή.

Μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού θα εκδοθεί ανθολόγιο με τα ποιήματα και τις φωτογραφίες των διακριθέντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: