Η πρώτη φάση ολοκληρώθηκε με την επιλογή κειμένων από όσα αναρτήθηκαν στο facebook για ένα τριήμερο από 29 Απριλίου μέχρι και την Πρωτομαγιά. Η δεύτερη φάση του διαγωνισμού θα γίνει μέσα από το φεστιβάλ της Άμμου (όπου έχουν υποβληθεί ποιήματα και μεγαλύτερα διηγήματα με το ίδιο θέμα) και η τρίτη ξεκινάει τώρα με έναν διαγωνισμό φωτογραφίας/σχεδίου/ζωγραφικής που θα διαρκέσει ένα μήνα.
Η συγκεντρωτική έκδοση Μικρές Επαναστάσεις θα κυκλοφορήσει με τη μορφή ημερολογίου – λογοτεχνικής/καλλιτεχνικής «συγκομιδής» της χρονιάς το Νοέμβριο.  Κάθε συντελεστής της έκδοσης δικαιούται ένα δωρεάν αντίτυπο όπως γίνεται με όλες τις συλλογές μας.
Κανόνες του διαγωνισμού:
  1. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη, δωρεάν και ανοιχτή σε όλους χωρίς κανένα περιορισμό απλώς μόνο το 18ο έτος της ηλικίας συμπληρωμένο, σε διαφορετική περίπτωση χρειαζόμαστε έγγραφη συναίνεση από τους γονείς.
  2. Τα δικαιώματα του έργου παραμένουν στον καλλιτέχνη που τα παραχωρεί στις εκδόσεις παράξενες μέρες μόνο για την συγκεκριμένη έκδοση και έχει φυσικά το δικαίωμα, αμέσως μετά από την κυκλοφορία της να τα χρησιμοποιήσει όπως θέλει. Κάθε συγγραφέας/ ποιητής/ ζωγράφος/ φωτογράφος/ σχεδιαστής δικαιούται ένα δωρεάν αντίτυπο της έκδοσης «Μικρές Επαναστάσεις» και έκπτωση αν θέλει περισσότερα αντίτυπα. Δεν υπάρχει καμία οικονομική ή άλλη υποχρέωση.
  3. Στέλνετε τα έργα σας σε μορφή jpg στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις:
  1. Τα έργα δεν είναι απαραίτητο να τα στείλετε σε υψηλή ανάλυση, θα την χρειαστούμε όμως αν επιλεγούν για την έκδοση. Συνολικά θα επιλέξουμε από 2-6 ασπρόμαυρες φωτογραφίες, 2- 4 έγχρωμες φωτογραφίες και 10-14 σχέδια/ πίνακες. Τα έργα μπορούν να έχουν υπογραφή ή λογότυπο του δημιουργού, κατά προτίμηση όμως με διακριτικό τρόπο. Άλλωστε και μόνο η συμμετοχή στο διαγωνισμό πιστοποιεί τα πνευματικά δικαιώματα των δημιουργών -θεωρώντας δεδομένο βέβαια ότι όσοι θα στείλουν τα έργα είναι πράγματι οι δημιουργοί. Για το σκοπό αυτό στο ηλεκτρονικό μήνυμα με το οποίο θα στείλετε τα έργα θα πρέπει να αναγράφονται το ονοματεπώνυμο που δημιουργού, η διεύθυνσή του, και η δήλωση: Βεβαιώνω ότι είμαι ο αποκλειστικός δημιουργός του έργου που κατατίθεται στον διαγωνισμό: Μικρές επαναστάσεις
  2. Οι δημιουργοί των έργων που θα επιλεγούν θα ειδοποιηθούν με e-mail μέχρι τις 10 Οκτωβρίου.
Κριτής του διαγωνισμού θα είναι ο ζωγράφος Γιάννης Πετράκης, μέλος της Κοιν.σ.επ Παράξενες Μέρες,  σε συνεργασία με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας.”
Απο:paraxenesmeres.gr/