Τετάρτη 2 Μαΐου 2018

Διαγωνισμός διηγήματος

Οι Θεματοφύλακες Λόγω Τεχνών σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Γράφημα διοργανώνουν τον πρώτο τους επίσημο λογοτεχνικό διαγωνισμό με θέμα «Χωρίς οξυγόνο»

Όροι και Προϋποθέσεις Υποβολής Κειμένων
Τα διηγήματα να είναι γραμμένα στην ελληνική γλώσσα.
Η έκταση του κειμένου να κυμαίνεται μέχρι 2.500 λέξεις.
Το διήγημα μπορεί να ανήκει σε όλα τα λογοτεχνικά είδη και να διαδραματίζεται σε φανταστική ή πραγματική τοποθεσία και χρόνο.
Η υποβολή των διηγημάτων θα γίνεται δεκτή ως την 31η Ιουνίου 2018.
Το κείμενο που θα αποσταλεί θα περιλαμβάνει τα εξής στοιχεία:
Αναγραφόμενος τίτλος και ψευδώνυμο.
Μέγεθος κειμένου: Έως 2.500 λέξεις, Τύπος Γραμματοσειράς: Times New Roman, Μέγεθος Γραμματοσειράς: 12.
Μορφή αποστολής: Word (doc, docx) ή Open Office (odt)
Μαζί με το κείμενο του διαγωνισμού θα στείλετε επίσης συνημμένο με άλλο αρχείο word ένα βιογραφικό με το ψευδώνυμο και το πραγματικό σας ονοματεπώνυμο, ένα σύντομο λογοτεχνικό σας βιογραφικό, όπως επίσης το τηλέφωνο, την ηλεκτρονική (mail) και την ταχυδρομική σας διεύθυνση.

Έγκυρη συμμετοχή θεωρείται μόνο η ηλεκτρονική αποστολή των άνωθεν στοιχείων στην ηλεκτρονική διεύθυνση e-mail: pr@thematofylakes.gr για τον Λογοτεχνικό Διαγωνισμό «Χωρίς Οξυγόνο» 2018

Αποκλείονται έργα τα οποία προάγουν ρατσιστική, πολιτική ή θρησκευτική θεματολογία αλλά και γενικώς τη βία.
Οι συμμέτοχες που γίνονται δεκτές είναι:
Κάθε διήγημα θα είναι αποκλειστικό δημιούργημα ενός και μόνο συγγραφέα. Απαγορεύονται και αποκλείονται διηγήματα που είναι προϊόν συνεργασίας 2 ή περισσότερων ατόμων
Οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να επιλέξουν να συμμετέχουν με ένα διήγημά τους έκαστος
Συμμετοχή στον διαγωνισμό επιτρέπεται σε όσους είναι άνω των 18 ετών
Για λόγους δεοντολογίας δεν έχουν δικαίωμα να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό οι έξι κύριες διαχειρίστριες του site thematofylakes.gr.
Κάθε ένας από τους 20 πρώτους νικητές θα λάβει δωρεάν και από 2 αντίτυπα της συλλογής που θα εκδοθεί με τα έργα που θα διακριθούν.
Οι διαγωνιζόμενοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής μόνο με ένα διήγημα και αναλαμβάνουν την ευθύνη σχετικά με την πατρότητα του διηγήματός τους. Σε περίπτωση κλοπής πνευματικών δικαιωμάτων μοναδικός υπεύθυνος είναι ο συμμετέχων.
Οι συμμετέχοντες στον διαγωνισμό αναγνωρίζουν το δικαίωμα του εκδοτικού οίκου να ορίσει την κριτική επιτροπή που θεωρεί κατάλληλη. Οι αποφάσεις της επιτροπής θα είναι οριστικές και αμετάκλητες.
Τα διηγήματα δεν πρέπει να έχουν εκδοθεί ή δημοσιευθεί σε βιβλίο ή άλλο μέσο, έντυπο ή ηλεκτρονικό.
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να μην έχουν εκδώσει στο παρελθόν κάποιο προσωπικό τους βιβλίο.
Το έργο τους θα πρέπει να μην έχει δημοσιευθεί και να μην έχει βραβευθεί ή εκδοθεί αλλού.
Ο κάθε διαγωνιζόμενος παραχωρεί αυτομάτως με την υποβολή του κειμένου του στον διαγωνισμό, τα παρακάτω δικαιώματα:

Αποκλειστικό δικαίωμα ενσωμάτωσης του διηγήματος, στην περίπτωση που θα διακριθεί, σε ανθολογία η οποία θα διατίθεται με τη μορφή βιβλίου, περιοδικού ή ηλεκτρονικού βιβλίου (e-book). Το δικαίωμα αναπαραγωγής, μετάδοσης ή με οποιονδήποτε τρόπο χρήσης ή εκμετάλλευσης του διακριθέντος διηγήματος για διαφημιστικούς, εμπορικούς ή άλλους σκοπούς παραχωρείται στις Εκδόσεις Γράφημα – Τσαχουρίδης Ιωάννης.
Οι διακριθέντες συγγραφείς συμφωνούν ανεπιφύλακτα στην χωρίς χρηματικό ή άλλο αντάλλαγμα παραχώρηση των παραπάνω δικαιωμάτων. Η αποκλειστικότητα των δικαιωμάτων δεν επιτρέπει στον κάθε συγγραφέα να εκμεταλλεύεται το διήγημά του χωρίς την έγγραφη άδεια του κ. Ι. Τσαχουρίδη των Εκδόσεων Γράφημα.
Η παραχώρηση των δικαιωμάτων των διακριθέντων κειμένων είναι επ’ αόριστον.
Η συμμετοχή στον διαγωνισμό σημαίνει την πλήρη αποδοχή των παραπάνω όρων.
Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να μεταβάλουν τις ημερομηνίες ή να ματαιώσουν τον διαγωνισμό, εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο.

Βραβεία
1ος νικητής – Έκδοση βιβλίου (νουβέλας ή μυθιστορήματος) βασισμένου στο διήγημά του, από τις Εκδόσεις Γράφημα. Με υπογραφή συμβολαίου και διορία υποβολής του βιβλίου έως 2 έτη από την ημερομηνία ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων. Επίσης θα λάβει ένα πακέτο 5 βιβλίων από τις Εκδόσεις Γράφημα και θα έχει έκπτωση 50% σε ό, τι βιβλία των εκδόσεων επιλέξει ν’ αγοράσει (η προσφορά διαρκεί για 2 έτη από την ημερομηνία ανάρτησης των νικητών και διακριθέντων).

Το νικητήριο διήγημά του θα μεταφραστεί στα αγγλικά από την Ζωή Τσούρα.

2ος και 3ος νικητής – θα λάβουν από 1 πακέτο 3 βιβλίων από τις Εκδόσεις Γράφημα και θα έχουν έκπτωση 50% σε ό, τι βιβλία των εκδόσεων επιλέξουν ν’ αγοράσουν (η προσφορά διαρκεί για 2 έτη από την ημερομηνία ανάρτησης των νικητών και διακριθέντων).

Οι υπόλοιποι διακριθέντες θα έχουν έκπτωση σε περίπτωση προσωπικής έκδοσης στις Εκδόσεις Γράφημα και θα έχουν έκπτωση 50% σε ό, τι βιβλία των εκδόσεων επιλέξουν ν’ αγοράσουν (η προσφορά διαρκεί για 1 έτος από την ημερομηνία ανάρτησης των νικητών και διακριθέντων).

Κάθε ένας από τους 20 πρώτους νικητές θα λάβει δωρεάν και από 2 αντίτυπα της συλλογής που θα εκδοθεί με τα έργα που θα διακριθούν.

Συνεντεύξεις των 3 πρώτων νικητών οι οποίες θα συμπεριληφθούν στο μηνιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό των Θεματοφυλάκων μετά την ανάδειξη τους εάν και εφόσον το επιθυμούν.

Μετάφραση στην αγγλική γλώσσα το νικητήριο κείμενο και θα συμπεριληφθεί και στο αγγλικό μας περιοδικό.
Θεόφιλος Γιαννόπουλος Χριστίνα Πομόνη Βασίλης Καραναστάσης

Δεν υπάρχουν σχόλια: