Τρίτη, 12 Μαρτίου 2013

ΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ

ΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ
θα πραγματοποιηθεί στη Σελίδα του facebook ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΟΙΗΣΗΣ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, από το πρωί της 19ης Μάρτη μέχρι τα μεσάνυχτα της 21ης Μάρτη 2013
(υπήρξε σχετική προδημοσίευση στην ιστοσελίδα "Ίδρυμα Ποίησης",www.idrymapoiisis-gr.eu, στην ενότητα "Προτάσεις και (παρα)δείγματα", με την δέκατη τέταρτη ανανέωση ύλης)
Νομίζετε πως συμπεριλαμβάνεστε στους "άλλους" που πονούν; Και πως γι' αυτό πρέπει να κοιτάξετε τον δικό σας πόνο; Έτσι, επιστρέφετε στον εαυτό σας και μένετε πάλι μόνοι. Και, στην περίπτωση αυτή, συνηγορείτε άθελα στη συνέχιση της δικής σας αδυναμίας και της αδυναμίας των άλλων. Συνηγορείτε σε μια μοναξιά εντελώς μη δημιουργική, εντελώς ΜΟΝΗ, ίσως και κάπως εγωιστική. Μη γένοιτο. Βγείτε μέσα απ' αυτήν, αλληλέγγυοι, με την ΠΟΙΗΣΗ, χωρίς να είστε υπεύθυνοι για τους κλέφτες υπαίτιους.
Από το πρωί της 19ης Μάρτη 2013 μέχρι και τα μεσάνυχτα της 21ης Μάρτη 2013, Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης, αποφασίστε να χαρίσετε από ένα ή περισσότερα ευρώ ή και κάποιο είδος ή υπηρεσία, σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη, καταθέτοντας το ποσό σε κάποιον λογαριασμό ΜΚΟ ή κοινωνικού φορέα που εμπιστεύεστε (θα τους βρείτε εύκολα στο διαδίκτυο) ή, το είδος ή την υπηρεσία, απευθείας σε κοινωνικό φορέα ή δοκιμαζόμενο πρόσωπο ή οικογένεια. Σαν δείγμα συμμετοχής, ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΤΕ πολλές φορές ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΥΤΗ (χωρίς να πείτε τι προσφέρετε), καταχωρώντας οτιδήποτε σχετικό με ποίηση, ας είναι και άσχετο, από άποψη περιεχομένου, με το θέμα της εκδήλωσης (ολοκληρωμένο ποίημα, λίγους στίχους, μια σκέψη για την ποίηση, τον ποιητή και το ποίημα, ένα ποιητικό απόφθεγμα, ένα σύντομο απόσπασμα από ποιητικό βιβλίο, από ποιητικό δοκίμιο ή μελέτη, μια ποιητική μελωδία, ένα ποιητικό video και ό,τι άλλο σχετικό). Παρακαλώ, όχι δικό σας ποίημα ή δικό μου ή του φίλου σας. Δεν είναι η στιγμή γι' αυτό. Όλα τα άλλα μπορούν να είναι και δικά σας. Μη ξεχαστείτε. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ. Θα είναι κι αυτό, ίσως, ένα αναγκαίο μήνυμα για το κράτος. Όσο για τα υπόλοιπα; Ποιητικά ή μη, στηλιτεύετε, ελέγχετε, γίνετε αγκάθι για τους παντοκλέφτορες.

Γιώργος Τσακιράκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: