Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού Ρόδου

Προκήρυξη Μαθητικών Διαγωνισμών στα πλαίσια των δράσεων
με τίτλο «Βιβλιοπεριπέτειες».

Το Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου στα πλαίσια των εκπαιδευτικών δράσεων με τίτλο «Βιβλιοπεριπέτειες» προκηρύσσει τους ακόλουθους μαθητικούς διαγωνισμούς :
  • Διαγωνισμός Αφίσας για παιδιά Νηπιαγωγείου, Α΄ και Β΄ τάξης Δημοτικού με θέμα «Ταξιδεύοντας με το βιβλίο μου….». Τα παιδιά μπορούν να συμμετάσχουν είτε με ατομικές είτε με ομαδικές ζωγραφιές. Θα βραβευτούν και θα τυπωθούν οι τρεις καλύτερες αφίσες και οι υπόλοιπες θα εκτεθούν σε δημόσιο χώρο.(Πληροφορίες: κ. Νάνσυ Τρυποσκούφη, τηλ. 2241032510)
  • Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής με τίτλο «Μικροί Λογοτέχνες – Γράφω την ιστορία μου» για παιδιά όλων των τάξεων του Δημοτικού Σχολείου με θέμα «Ο τόπος που ζω». Στο διαγωνισμό καλούνται να λάβουν μέρος τα παιδιά είτε με ατομικές είτε με ομαδικές συμμετοχές. Στις ιστορίες που θα διακριθούν στο διαγωνισμό θα δοθούν τρία Βραβεία και τρεις Έπαινοι. (Πληροφορίες: κ. Μαρία Σπανού, τηλ. 2241039316, 39383)
  • Διαγωνισμός Μετάφρασης με τίτλο «Μικροί Μεταφραστές» για παιδιά από Γ΄ Γυμνασίου έως και Β΄ Λυκείου. Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012 και ώρα 9 π.μ. στις εγκαταστάσεις του Κέντρου (Αντ. Λάσκου 10Α). Οι μαθητές θα συμμετάσχουν στη μετάφραση λογοτεχνικού αποσπάσματος από τα Αγγλικά ή Γαλλικά ή Γερμανικά στην ελληνική γλώσσα. Για όσους μαθητές επιθυμούν να συμμετάσχουν και σε δεύτερη γλώσσα μπορούν να διαγωνισθούν το Σάββατο στις 17 Μαρτίου 2012. Στις συμμετοχές που θα διακριθούν θα δοθούν τρία βραβεία και τρεις έπαινοι για κάθε γλώσσα. (Πληροφορίες: κ. Ελευθερία Μπινίκου, τηλ. 2241032510)
  • Διαγωνισμός Δοκιμίου με τίτλο «Θέσεις – Αντιθέσεις» για μαθητές Λυκείου με θέμα:
«Ο Νίκος Χρηστάκης, καθηγητής Κοινωνιολογίας, Ιατρικής Κοινωνιολογίας και Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, σχολιάζει για τα κοινωνικά δίκτυα: Ενωθήκαμε, συνδεθήκαμε, για να πάμε μπροστά ως ανθρώπινο είδος. Και πίσω από αυτήν την ανεπαίσθητη πολλές φορές προσπάθεια κρύβονται εν μέρει τα γονίδιά μας, που μας ωθούν να υφαίνουμε τον απέραντο κοινωνικό μας ιστό. Κρατιόμαστε ενωμένοι ακόμα κι αν ο εαυτός μας μπορεί να βρεθεί σε μεγάλους κινδύνους, όταν αναγκάζεται να συνυπάρχει με τόσους ανθρώπους. Είμαστε όλοι συνδεδεμένοι στο καλό και στο κακό.
Με αφορμή την παραπάνω άποψη επιχειρηματολογήστε παίρνοντας θετική ή αρνητική θέση σχετικά με το ρόλο των κοινωνικών δικτύων στην καθημερινότητα των νέων».
Οι συμμετοχές στο διαγωνισμό θα είναι ομαδικές (4 – 5 άτομα). Η επιτροπή του διαγωνισμού θα επιλέξει τις ομάδες που θα ξεχωρίσουν από τις δύο αντίθετες απόψεις, οι οποίες θα αναμετρηθούν σε δημόσιο Ρητορικό Αγώνα. (Πληροφορίες: κ. Νάνσυ Τρυποσκούφη – κ. Ελευθερία Μπινίκου, τηλ. 2241032510)
Το Κέντρο μας θα δέχεται τις συμμετοχές των παιδιών στους διαγωνισμούς έως και την Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012. Τα αποτελέσματα των εργαστηρίων Δημιουργικής Γραφής και Μετάφρασης, που έχουν ήδη ξεκινήσει από το Νοέμβριο του 2011 και συνεχίζονται με μεγάλη ανταπόκριση από εκπαιδευτικούς και μαθητές, καθώς και τα αποτελέσματα των προαναφερθέντων διαγωνισμών θα παρουσιαστούν σε ένα τετραήμερο πανηγυρικών εκδηλώσεων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου (2 Απριλίου).
Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και
Πρόεδρος Δ.Ο.Π.Α.Ρ.

Σάββας Μ. Διακοσταματίου


http://www.rodiaki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: