Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021

Διαγωνισμός Κειμένου Ταξιδιωτικής Αφήγησης

Ανακοίνωση λογοτεχνικού διαγωνισμού
από το Ελληνικό Πανόραμα
1000 λέξεις… μια εικόνα
Αδιάσειστο πειστήριο της βαθιάς ανθρώπινης ανάγκης για οικείωση του ξένου, κατάκτησης του αγνώστου και προσέγγισης του «άλλου» αποτελούν οι πολλαπλές και ποικίλες «ταξιδιωτικές αφηγήσεις», που διασώζονται από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Στις αφηγήσεις αυτές, που είναι αρκετά δημοφιλείς λόγω της ανθρώπινης περιέργειας, επιχειρείται η αποτύπωση του παράξενου, του αναπάντεχου, και του διαφορετικού και παρέχεται άφθονο πληροφοριακό υλικό για τη γεωγραφία και την ανθρώπινη φύση.

Ως ταξιδιωτικό λοιπόν ορίζεται κάθε αφηγηματικό κείμενο του οποίου ο συγγραφέας ή ο κεντρικός ήρωας αφηγείται ό,τι είδε κι έζησε σ’ έναν άλλο τόπο και στον οποίο το ταξίδι αποτελεί το κεντρικό θέμα.
Υπάρχουν διάφοροι τύποι αφηγητών, όπως αφηγητών που επιδιώκουν να αποδώσουν με ακρίβεια την αλήθεια κι επιλέγουν έναν τύπο αφήγησης-μαρτυρίας και αφηγητών που υιοθετούν μια λογοτεχνική αφήγηση αυτοβιογραφικού χαρακτήρα, στην οποία το αφηγημένο ταξίδι αποτελεί μια απόπειρα ενδοσκόπησης.

Σε όποια κατηγορία κι αν ανήκετε μοιραστείτε μαζί μας την ταξιδιωτική αφηγηματική σας εμπειρία.

Η τόσο μικρή αλλά τόσο ενδιαφέρουσα χώρα μας η ΕΛΛΑΔΑ μπορεί να μας εκπλήξει και ταυτόχρονα να μας μαγέψει με το φυσικό της πλούτο, την ιστορία και τους δημιουργικούς κατοίκους της.

Δώστε στις λέξεις εικόνες, συναισθήματα, μηνύματα.
Δώστε μας να φανταστούμε το διαφορετικό πιο ζωηρά κι έντονα απ’ ότι μας επιτρέπει η πραγματικότητα, την ευκαιρία να δραπετεύσουμε από τα στενά όρια του εαυτού μας και μέσα από την ταύτισή μας μαζί σας ταξιδιώτη-αφηγητή να εμπλουτίσουμε τις προσωπικές μας εμπειρίες.

Περιμένουμε τα κείμενά σας.

OΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ:

Όριο λέξεων κειμένου 1000 – 1.500 λέξεις
Ταξίδι αποκλειστικά στην Ελλάδα.
Προθεσμία υποβολής κειμένων: έως και 20 Αυγούστου 2021.
Αποστολή κείμενου στο info@elliniko-panorama.gr με θέμα: ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ και τον ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ καθώς και στοιχεία επικοινωνίας: Ονοματεπώνυμο και κινητό τηλέφωνο.
Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν στις 20 Σεπτεμβρίου στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ τεύχος Νο 128 Φθινόπωρο 2021 και στην ιστοσελίδα του.

1ο βραβείο: Τριήμερο ταξίδι για 2 άτομα στο μοναδικό HandmadeVillage της Ελλάδας το «ΜΟΝΤΑΝΕΜΑ» στην Λίμνη Πλαστήρα. Πλήρη φιλοξενία 2 ατόμων / 2 διανυκτερεύσεις και ειδικό πρόγραμμα ξεναγήσεων στην περιοχή ανάλογα με τα ενδιαφέροντά σας.

2ο βραβείο: μια πλήρης κασετίνα με όλους τους χάρτες για κάθε γωνία της Ελλάδας των εκδόσεων Terrain.

3ο βραβείο: μια δωροεπιταγή αξίας 100€ για την αγορά βιβλίων των εκδόσεων «ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ».

Δώρο για όλους τους συμμετέχοντας στον διαγωνισμό μια Ετήσια Ηλεκτρονική Συνδρομή στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ.

Σημείωση: τα κείμενα που θα αποσταλούν στον διαγωνισμό με την σύμφωνη γνώμη του συγγραφέα μπορούν να δημοσιευθούν στην έντυπη & ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού.
Όλες οι λεπτομέρειες του διαγωνισμού εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: