Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λέσχη Ανάγνωσης Ποίησης (.poema..)
Η Αγγελική Κώττη στην προσεχή συνάντηση με θέμα τη ζωή και το έργο του Γιάννη Ρίτσου
(Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2009, 7.30 μ.μ., Ηρακλειδών 22, Θησείο, τηλ.: 210 3451910)
Το ηλεκτρονικό περιοδικό για την ποίηση (.poema..), το βιβλιοπωλείο «Λεμόνι» και οι εκδόσεις «Ελληνικά Γράμματα» παρουσιάζουν τη δημοσιογράφο κι ερευνήτρια του έργου του «ποιητή της Ρωμιοσύνης», Αγγελική Κώττη, στη δέκατη συνάντηση της Λέσχης Ανάγνωσης Ποίησης (.poema..).
Η θεματική της συνάντησης, αυτή τη φορά, έχει γενικό τίτλο «Γιάννης Ρίτσος, στον απόηχο ενός αιώνα», με συγκεκριμένη στόχευση: οι συμμετέχοντες, ξεκινώντας από τα δικά τους αναγνώσματα, τις προτιμήσεις και τις επιλογές τους, θα συζητήσουν για την παρουσία όσο και την επιδραστικότητα του έργου του Γιάννη Ρίτσου στο σύγχρονο ποιητικό γίγνεσθαι.
Σ' αυτό το πλαίσιο η Αγγελική Κώττη θα αναφερθεί σε επιμέρους ζητήματα που αφορούν τη συγγραφή, την έρευνα και την αξιοποίηση του βιογραφικού υλικού που συγκέντρωσε, για την πρόσφατη έκδοση με τίτλο «Γιάννης Ρίτσος: Eνα σχεδίασμα βιογραφίας» (επιμ.: Ελένη Κεχαγιόγλου, Ελληνικά Γράμματα, 2009).
Παράλληλα, οι συμμετέχοντες θα απαγγείλουν ποιήματά του και θα συνεισφέρουν στη διαμόρφωση μιας μικρής ανθολογίας που θα αναρτηθεί προσεχώς στην ειδική στήλη του περιοδικού για ό,τι αφορά τις δραστηριότητες της Λέσχης.
Οι ενδιαφερόμενοι αναγνώστες να παρακολουθήσουν τη συνάντηση, θα πρέπει προηγουμένως να έρθουν σε τηλεφωνική επαφή με το περιοδικό (τηλ.: 6976 442011) είτε να συμμετάσχουν διαδραστικά, στέλλοντας τη δική τους τοποθέτηση-άποψη-πρόταση στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@e-poema.eu ώστε να δημοσιευτεί άμεσα.
Χορηγοί:
Λευκό και κόκκινο κρασί από την ετικέτα «Μικρός Βοριάς» (Οινοφόρος - Αγγελος Ρούβαλης, Σελινούς 251 00 Αίγιο, www.oenoforos.gr)
Αρωματικές ποικιλίες από τον Δρόμο του Τσαγιού (www.tearoute.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: