Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Αποτελέσματα 3ου λογοτεχνικού διαγωνισμού Δήμου Λέρου

Σημαντική διάκριση έλαβε ο Λαρισαίος Γιουρούκης Αργύρης, στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ποίησης και Διηγήματος, τον οποίο διοργάνωσε το Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λέρου. Πιο συγκεκριμένα, απέσπασε τον 1ο Έπαινο με το ποίημά του «Μυστικές Στιγμές», το οποίο μάλιστα είχε την ευκαιρία να απαγγείλει στην εκδήλωση απονομής, η οποία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής, 18 Ιουλίου 2010, στα Άλιντα της Λέρου, στον περίβολο του Πύργου του Μπελλένη, ο οποίος λειτουργεί ως Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο του νησιού. Η πρόεδρος του Δ.Σ. του Πνευματικού Κέντρου, κ Φροσύνη Τζανουδάκη, αναφέρθηκε στο ότι ο διαγωνισμός καθιερώθηκε πλέον ως θεσμός και πέτυχε για άλλη μια φορά τους στόχους του, δηλαδή την εσωτερική έκφραση των δημιουργών, την ανάδειξη του ακριτικού νησιού της Ελλάδας, της Λέρου, μέσω της λογοτεχνίας και της γραφής και φυσικά στη συνέχιση της πετυχημένης έκδοσης του τριμηνιαίου λογοτεχνικού περιοδικού της Λέρου «ΕΚΦΡΑΣΗ», το οποίο αισίως βρίσκεται στον 5ο χρόνο του.

Αξίζει να σημειωθεί, όπως ανέφερε η αντιπρόεδρος του Δημοτικού Πνευματικού Κέντρου του Δήμου της Λέρου και μέλος της επιτροπής αξιολόγησης, κ Νινόν Δημητριάδου-Καμπούρη, ότι στο φετινό 3ο συνεχόμενο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ποίησης και Διηγήματος, οι συμμετοχές ήταν πολύ ενδιαφέρουσες, κοντά στις 150 και από πολλά μέρη, όπως από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα, τη Βέροια, τον Καναδά, τη Γαλλία, την Κύπρο και φυσικά από τη Λέρο. Αναλυτικά, μετά την κατάταξη της βαθμολογίας της επιτροπής αξιολόγησης, κρίθηκαν με σειρά επιτυχίας οι εξής διαγωνιζόμενοι:
Α. Διαγωνισμός Ποίησης.
Βραβεία: 1ο: «Διανυκτερεύον φως», Μπαρμπέρης Γιώργος (Αθήνα)
2ο: «Το ρόπτρο της καρδιάς μου», Παπαϊωάννου Νανά (Βέροια)
3ο: «Ο Αλί και η Ζεϊνάμπ», Γεωργιάδης Βασίλης (Αττική)
Έπαινοι: 1ος: «Μυστικές Στιγμές», Γιουρούκης Αργύρης (Λάρισα)
2ος: «Το σπίτι έμπαινε στον ουρανό», Κάλμπαρης Σπύρος (Αττική)
3ος: ισοβαθμία: «Εκκρεμές», Τσιάκου Αναστασία (Αθήνα)
«Έτσι σε θωρώ», Γερόσταθος Λευτέρης (Θεσσαλονίκη)
«Δακρύων σταλαγμός», Κελλίρης Χριστόφορος (Κύπρος)
και «Μόνος», Σπυράτος Θανάσης (Αθήνα)
Β. Διαγωνισμός Διηγήματος.
Βραβεία: 1ο: «Ο Βατσιμάνης», Μακρή Βικτωρία (Αττική)
2ο: «Το Κάπα του Κόνδορος», Μελιτάς Χάρης (Αττική)
3ο: «Η επιστροφή», Μάρκου Σοφία (Αθήνα)
Έπαινοι: 1ος: «Έρωτας αγνώστων λοιπών στοιχείων», Μπαρμπέρης Γιώργος (Αθήνα), 2ος: «Το τρίτο μάτι», Φιλιππίδη Ανδρομάχη (Θάσος)
3ος: ισοβαθμία: «Η κλεφτογιαννού», Βαζιντάρης Αντώνης (Καναδάς) και «Θύελλα στο βουνό», Μορίδου Παναγιώτα (Κύπρος).

Δεν υπάρχουν σχόλια: