Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Διαγωνισμός φωτογραφίας από το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης"



Τι υπάρχει πίσω από τη διαμάχη ανάμεσα στον ήρωα και τον κακό; Τι συμβαίνει όταν ο λύκος δεν είναι εδώ; Τι χαρακτηρίζει το παραμύθι σήμερα; Ποιες αναμνήσεις έχουμε κρατήσει από τα παραμύθια της παιδικής μας ηλικίας; Μεγαλώσαμε μαζί τους, τώρα είναι η σειρά σας να τα ζωντανέψετε.
Στο πλαίσιο της Εβδομάδας Γαλλοφωνίας, το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης και το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης οργανώνουν διαγωνισμό με θέμα τα παραμύθια.
Στο διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος όλοι οι ερασιτέχνες φωτογράφοι, ανεξαρτήτως ηλικίας και τόπου κατοικίας. Οι συμμετέχοντες μπορούν να στείλουν από 1 έως 3 φωτογραφίες, έγχρωμες ή ασπρόμαυρες.
Ο διαγωνισμός διεξάγεται με δύο εκδοχές : σε έντυπη μορφή και σε ψηφιακή μορφή.
Έντυπη μορφή:
Οι φωτογραφίες πρέπει να τυπωθούν σε διαστάσεις Α3 και να αποσταλούν στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης πριν τις 4 Μαρτίου. Οι 50 καλύτερες φωτογραφίες θα εκτεθούν στην αίθουσα Αλλατίνη-Ντασώ του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης, από τις 11 έως τις 30 Μαρτίου, και οι 3 καλύτερες φωτογραφίες θα βραθευθούν.
Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης
Υπηρεσία εκπαιδευτικής συνεργασίας
Διαγωνισμός φωτογραφίας με θέμα τα παραμύθια
2Α, Λεωφόρος Στρατού
54640 Θεσσαλονίκη
Ψηφιακή μορφή :
Οι συμμετέχοντες πρέπει να αναρτήσουν τις φωτογραφίες τους στη σελίδα facebook του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης (Institut Français de Thessalonique-Officiel) στην εκδήλωση με τίτλο “Όταν ο λύκος δεν είναι δω ... θρύλοι, ιστορίες και παραμύθια”. Οι 5 φωτογραφίες που θα έχουν συγκεντρώσει τα περισσότερα «like» μέχρι τις 4 Μαρτίου στις 16.00 (ώρα Ελλάδας), θα προβληθούν στην ιστοσελίδα του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης.
Οι συμμετέχοντες μπορούν να επιλέξουν να διαγωνιστούν στην έντυπη εκδοχή, την ψηφιακή εκδοχή ή και τις δύο.
Οι συμμετέχοντες που επιθυμούν να παρουσιάσουν τη δουλειά τους τυπωμένη για την έκθεση στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, πρέπει προηγουμένως να συμπληρώσουν το δελτίο συμμετοχής σε αυτόν τον σύνδεσμο http://www.ift.gr/pdf/FORMULAIRE_DE_PARTICIPATION_AU_CONCOURS_PHOTOS.doc και να το αποστείλουν ηλεκτρονικά, στη διεύθυνση lysiane.pons@hotmail.fr, μέχρι την 1η Μαρτίου 2013
Βασικές Πληροφορίες
Πότε:
1 Μάρτιος, 2013 - 23:59
Που:
Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, Λεωφόρος Στρατού 2Α, 54640, Θεσσαλονίκη
Διοργάνωση:
Γαλλικό Ινστιτούτο της Θεσσαλονίκης, Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης
Επικοινωνία:
E: contact@ift.gr
Κόστος:
Δωρεάν συμμετοχή 

Δεν υπάρχουν σχόλια: