Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Τρίτος διαγωνισμός σύντομου διηγήματος



To eyelands και οι εκδόσεις Παράξενες Μέρες διοργανώνουν τον 3o διαγωνισμό σύντομου διηγήματος 
Ο διαγωνισμός έχει για θέμα του το Φθινόπωρο και ζητάει πρωτότυπα και αδημοσίευτα σύντομα διηγήματα (flash fiction), με όριο τις 500 λέξεις. 
Η συμμετοχή σας στο διαγωνισμό είναι δωρεάν, δεν υπάρχει συνδρομή, αρκεί ένα κείμενο στην ελληνική γλώσσα χωρίς να ζητάει άλλες προϋποθέσεις για τους διαγωνιζόμενους εκτός από το να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος. Οι 25 έως 30 (ανάλογα με τις συμμετοχές) ιστορίες που θα επιλεγούν από την ομάδα βαθμολόγησης θα εκδοθούν σε βιβλίο από τις εκδόσεις Παράξενες Μέρες μέσα στο 2016. Ο διαγωνισμός θα ξεκινήσει την 1η Οκτωβρίου και θα μείνει ανοιχτός μέχρι τις 30 Νοεμβρίου. 

Οι κανόνες του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν αναλυτικότερα την 1η Οκτωβρίου, ημερομηνία από την οποία θα μπορείτε να στέλνετε τις συμμετοχές σας. 

Γράφουμε ιστορίες
Οι εκδόσεις Παράξενες Μέρες δημιουργούν Εργαστήρι Συγγραφής στην Αθήνα και τις πόλεις της Κρήτης. 


Στη διάρκεια του Εργαστηρίου θα μιλήσουμε για τις βασικές αρχές της γραφής, και αργότερα της συγγραφής. Θα ξεκινήσουμε με μικρής έκτασης κείμενα, φτιάχνοντας διηγήματα και στην συνέχεια θα δημιουργήσουμε συλλογικά και νουβέλες-μυθιστορήματα. Το Εργαστήρι θα λειτουργεί τέσσερις φορές το μήνα με δύο διπλές συναντήσεις (κάθε δεύτερο Σάββατο και Κυριακή) και θα ολοκληρωθεί σε 12 βήματα. Στο δεκαπενθήμερο που μεσολαβεί ανάμεσα στις συναντήσεις θα υπάρχει συνεχής επικοινωνία και τα μέλη της ομάδας θα ετοιμάζουν το επόμενο βήμα τους μέσα από απλές ασκήσεις γραφής. 
Το σχέδιό μας είναι να ξεκινήσουμε με τον πρώτο κύκλο αφιερωμένο στη γραφή (Οκτώβριος-Ιανουάριος) και να ολοκληρώσουμε με δεύτερο κύκλο (Φεβρουάριος – Μάιος) που θα είναι εργαστήρι συγγραφής. Φιλοδοξία μας είναι μέσα από τη δουλειά που θα κάνουμε όλη τη χρονιά να εκδώσουμε ένα τουλάχιστον βιβλίο με συλλογή διηγημάτων του Εργαστηρίου ή ένα συλλογικό μυθιστόρημα. 
Εισηγητής στο Εργαστήρι θα είναι ο Γρηγόρης Παπαδογιάννης, επιμελητής κειμένων και συγγραφέας, που συντονίζει ήδη για τις Παράξενες Μέρες, εδώ και ενάμιση χρόνο, το πρώτο Ανοιχτό Εργαστήρι Συγγραφής μέσα από το διαδίκτυο. Συνεργάζονται σε κάθε πόλη συγγραφείς και μέλη της συνεταιριστικής ομάδας Παράξενες Μέρες. Μετά την ολοκλήρωση κάθε κύκλου του Εργαστηρίου θα δοθεί σε όσους έχουν παρακολουθήσει κανονικά τον κύκλο (τουλάχιστον 9 στα 12 βήματα) βεβαίωση παρακολούθησης εργαστηρίου συγγραφής. 

Ο πρώτος κύκλος θα ξεκινήσει στις 11 Οκτωβρίου στις πόλεις της Κρήτης και στις 18 Οκτωβρίου στην Αθήνα. 

Στείλτε μας τα στοιχεία σας, την πόλη που σας ενδιαφέρει και ένα μικρό βιογραφικό σημείωμα όπου θα αναφέρετε και ποια είναι ως τώρα η συγγραφική σας εμπειρία 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ στα τηλέφωνα 2831503835, 2831054166 και 6973978315, 6976694974 
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις: info@paraxenesmeres.gr 
ή strangedaysbooks@gmail.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια: