Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΜΑΝΤΙΝΑΔΑΣ, ΡΙΜΑΣ, ΡΙΖΙΤΙΚΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ "Ο ΑΠΟΚΟΡΩΝΑΣ"

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ 2016

ΘΕΜΑ: “Ο ΑΠΟΚΟΡΩΝΑΣ”

Ο Δήμος Αποκορώνου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Στιχουργών Ν. Χανίων, προκηρύσσει Παγκρήτιο λογοτεχνικό διαγωνισμό (ΜΑΝΤΙΝΑΔΑΣ – ΡΙΜΑΣ – ΡΙΖΙΤΙΚΟΥ) με θέμα:

«Ο ΑΠΟΚΟΡΩΝΑΣ» (ΙΣΤΟΡΙΑ – ΦΥΣΙΚΗ ΟΜΟΡΦΙΑ – ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ- ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ)
Σκοπός του διαγωνισμού είναι η προβολή και η ανάδειξη της φυσικής – ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, της όμορφης επαρχίας Αποκορώνου Χανίων.

ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ:
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι όπου γης, απανταχού Κρήτες, που μπορούν να συμμετέχουν από μία έως τρείς μαντινάδες τους, μία ρίμα (που δεν θα ξεπερνά όμως τα δέκα δίστιχα) ή ένα Ριζίτικο τραγούδι, όλα σχετικά με το θέμα του διαγωνισμού, πρωτότυπα και αδημοσίευτα, υπογεγραμμένα με ψευδώνυμο. Μέσα στο φάκελο αποστολής, θα εσωκλείεται μικρότερος φάκελος, με τα πλήρη στοιχεία του διαγωνιζόμενου (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλ. επικοινωνίας).
Τα κείμενα δακτυλογραφημένα, θα αποσταλούν σε πέντε αντίτυπα, μόνο ταχυδρομικά στην διεύθυνση:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΤΙΧΟΥΡΓΩΝ Ν. ΧΑΝΙΩΝ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Τ.Κ 73 300 ΧΑΝΙΑ

Υπόψη κου ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΤΕΡΑΚΗ

(Ο ΑΠΟΚΟΡΩΝΑΣ)

Οι εργασίες δεν επιστρέφονται. Μέλη της Κριτικής Επιτροπής θα είναι λογοτέχνες και καταξιωμένοι στιχουργοί του Παγκρητίου Συλλόγου Κρητών Στιχουργών «ΜΙΧ. ΚΑΥΚΑΛΑΣ» και του Συλλόγου Στιχουργών Ν. Χανίων, με πρόεδρο της Επιτροπής, τον κύριο Γιώργο Γιακουμινάκη, στιχουργό, συγγραφέα, λογοτέχνη, μέλος του Συλλόγου Στιχουργών Ν. Χανίων και της Διεθνούς Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών. Οι εργασίες θα γίνονται δεκτές έως 31 Δεκεμβρίου 2016.

Στους διακριθέντες θα δοθούν βιβλία, ως έπαθλα με την απονομή των βραβείων, η οποία θα γίνει ατο Δήμο Αποκορώνου και η ημερομηνία της εκδήλωσης θα γνωστοποιηθεί με νεότερη ανακοίνωση.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2821 0 86319 & 6932124264.


Δεν υπάρχουν σχόλια: