Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 2ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΠΟΙΗΣΗΣ ΧΑΪΚΟΥ

Ο Ελληνο-Ιαπωνικός Σύνδεσμος Φιλίας, ο Ελληνικός Κύκλος Χαϊκού (ΕΛ-ΚΥ-ΧΑ) και η Πρεσβεία της Ιαπωνίας στην Ελλάδα: Προκηρύσσουν τον «Δεύτερο Πανελλήνιο διαγωνισμό ποίησης χαϊκού, 2016» με ελεύθερο θέμα στην Ελληνική γλώσσα

ΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Στον διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος ποιητές και ποιήτριες που ζουν στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό και γράφουν χαϊκού στην ελληνική γλώσσα.
Κάθε καθεμιά /καθένας από τους συμμετέχοντες μπορεί να λάβει μέρος με τρία (3) το πολύ χαϊκού, στην ελληνική γλώσσα, δακτυλογραφημένα, σε πέντε (5) αντίγραφα, με μικρά γράμματα, όχι κεφαλαία. Και όλα σε μία σελίδα.
Χειρόγραφα ποιήματα δε θα ληφθούν υπόψη.

Θα δοθούν τρία βραβεία και τρεις έπαινοι.

***

Τα ποιήματα θα πρέπει απαραιτήτως να αποστέλλονται στον Ελληνο-Ιαπωνικό Σύνδεσμο Φιλίας (Ταχ. Θυρίδα 13660, 103 10 Αθήνα, Ελλάς) σε ένα φάκελο με ψευδώνυμο, για να τηρηθεί το αδιάβλητο της όλης διαδικασίας.

Στον φάκελο αποστολής θα πρέπει να υπάρχει ένας άλλος μικρότερος φάκελος κλειστός, ο οποίος θα περιέχει: Το πραγματικό όνομα του ποιητή, ηλικία, καθώς και τα πλήρη στοιχεία του (διεύθυνση, τηλέφωνο και E-mail, εφόσον υπάρχει) ως και την συνημμένη αίτηση συμμετοχής αφού συμπληρωθεί.

Προσοχή: Στη σελίδα με τα ποιήματα, θα πρέπει απαραιτήτως, να αναγράφεται, πάνω αριστερά, και το ψευδώνυμο.

***

Ως έναρξη αποστολής των συμμετοχών ορίζεται το χρονικό διάστημα: 15 Ιουλίου 2016 – 31 Οκτωβρίου 2016 (βεβαιωμένη από την σφραγίδα των ΕΛΤΑ ή άλλου ταχυδρομικού φορέα).

***

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν το αργότερο εντός του μηνός Δεκεμβρίου 2016 . Η τελετή απονομής των βραβείων καθώς και ο χώρος θα οριστούν μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Την κριτική επιτροπή αποτελούν οι κύριοι:

-Νishibayashi Masuo, Πρέσβης της Ιαπωνίας στην Ελλάδα, (ως επίτιμο μέλος)

-Βάσσης Κωνσταντίνος, ποιητής, τέως Πρέσβης της Ελλάδος στην Ιαπωνία,

-Βρατσάνος Δήμος, Πρόεδρος του «Ελληνο-Ιαπωνικού Συνδέσμου Φιλίας»,

-Παπαλεξανδρόπουλος Στέλιος, καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, Ιαπωνολόγος,

– Κεφάλας Ηλίας, ποιητής και κριτικός λογοτεχνίας

-Τουμανίδης Χρήστος, ποιητής, μελετητής και ανθολόγος του Ελληνικού Χαϊκού.

***

Όλα τα χαϊκού που θα προκριθούν για την τελική φάση του διαγωνισμού, θα αποτελέσουν το περιεχόμενο ειδικής έκδοσης (Ανθολόγιο), που θα παρουσιαστεί στην τελετή απονομής των βραβείων.

**

Δεν υπάρχουν σχόλια: