Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

Λογοτεχνικός -  Φωτογραφικός Διαγωνισμός για τον Ν. Καζαντζάκη.


www.diagonismos-kazantzakis.com

Δελτίο Τύπου
Χανιά, Οκτώβριος 2017

Με αφορμή  το  «Έτος Καζαντζάκη», όπως ανακηρύχτηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για το 2017, ο Πολυχώρος Πολιτισμού Polyhoros Hania, αποδίδει φόρο τιμής στον σπουδαίο συγγραφέα και στοχαστή, διοργανώνοντας διαδικτυακό Λογοτεχνικό -  Φωτογραφικό Διαγωνισμό για τον Ν. Καζαντζάκη.
Καλούμε τους ενδιαφερόμενους να προσεγγίσουν με ευαισθησία τη βαθιά φιλοσοφία του παγκόσμιου Κρητικού συγγραφέα, δημιουργώντας κείμενα, ποιήματα, μαντινάδες ή φωτογραφίες εμπνευσμένα από το έργο, τη ζωή και το πνεύμα του.
Οι συμμετοχές γίνονται δεκτές ηλεκτρονικά, από 15 Οκτωβρίου έως και 30 Νοεμβρίου 2017 στον ιστότοπο www.diagonismos-kazantzakis.com.
Τα έργα όσων συμμετεχόντων το επιθυμούν, θα λάβουν μέρος σε έκθεση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χανίων (Νεώριο Μόρο) από 8 έως 15 Δεκεμβρίου 2017.
Την στελέχωση της κριτικής επιτροπής και τον Διαγωνισμό, γενικά,  στηρίζουν σημαντικοί εκπρόσωποι του πολιτισμού και της τέχνης,  όπως η Διεθνής Εταιρεία Φίλων Ν. Καζαντζάκη, οι Εκδόσεις Καζαντζάκη και το Μουσείο Καζαντζάκη.
Επιθυμούμε τα πολύτιμα μηνύματα του Ν. Καζαντζάκη να φτάσουν στην καρδιά του καθημερινού ανθρώπου παντού στον κόσμο. Στη δύσκολη εποχή που διανύουμε, καθώς οι ανθρώπινες αξίες δοκιμάζονται καθημερινά, το άκαμπτο ήθος και το πνευματικό ύψος του Ν. Καζαντζάκη είναι πιο επίκαιρα και αναγκαία από ποτέ.
Πληροφορίες και υποβολή έργων: www.diagonismos-kazantzakis.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: