Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

3ος Πανελλήνιος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός Παραμυθιού



Αναλυτικά:
Όροι Διαγωνισμού:
1.Ο κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να συμμετάσχει με ένα παραμύθι και θα φέρει την ευθύνη της υπογραφής του και κάθε άλλη ευθύνη σχετικά με την πατρότητα και την πρωτοτυπία του κειμένου.
2. Το παραμύθι θα είναι γραμμένο στην ελληνική γλώσσα.
3.  Το παραμύθι θα πρέπει να εντάσσεται στην θεματική ενότητα: Αρχαία Ελεύθερνα
«Στις βορειοδυτικές υπώρειες της αετοκαθίστρας Ίδης, του Ψηλορείτη, που φιλοξένησε το λίκνο του ύψιστου θεού, του Κρηταγενούς Δία, ακόμη φυσά ο αρχαίος άνεμος ψιθυρίζοντας μυστικά την ίδρυση και την ακμή μιας μοναδικής στην αποκάλυψή της αρχαίας πόλης, της Ελεύθερνας...»
4.  Η έκταση του παραμυθιού θα πρέπει να κυμαίνεται από 600 έως 800 λέξεις ΚΑΙ να απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής ή/και πρωτοσχολικής ηλικίας.
5. Κατώτερο όριο ηλικίας για συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι η συμπλήρωση του 16ου έτους του διαγωνιζόμενου, την ημερομηνία λήξης υποβολής των παραμυθιών.
6.  Κάθε  διαγωνιζόμενος θα πρέπει μαζί με το παραμύθι του να αποστέλλει και τα στοιχεία του: ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, email, τηλέφωνο σταθερό – κινητό. (Τα στοιχεία δεν γνωστοποιούνται στην κριτική επιτροπή).
7.  Τα παραμύθια που θα αποσταλούν δεν πρέπει να έχουν βραβευτεί σε άλλο λογοτεχνικό διαγωνισμό, να έχουν εκδοθεί ή δημοσιευθεί σε βιβλίο ή άλλο μέσο, έντυπο ή ηλεκτρονικό.
8.  Το παραμύθι πρέπει να αποσταλεί μέσω email στην διεύθυνση: info@biblioscopio.gr
9. Η συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι δωρεάν.
10. Ενστάσεις επί του αποτελέσματος μπορούν να γίνουν μία εβδομάδα μετά την επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και θα αφορούν αποκλειστικά τυχόν παραβιάσεις των τυπικών όρων συμμετοχής του διαγωνισμού.
11.  Τα παραμύθια που δεν τηρούν τους παραπάνω όρους δεν θα κριθούν.
12. ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ: από 20 Ιουλίου έως 31 Οκτωβρίου – ΠΡΟΣΟΧΗ: ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ έως 30 Νοεμβρίου.
Τελευταία ημερομηνία για την υποβολή των παραμυθιών ορίζεται η 30η Νοεμβρίου 2017, 23:59. Για την διασφάλιση των υποψηφίων, θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα μας κατά τακτά διαστήματα, οι τίτλοι των έργων που παραλαμβάνονται (χωρίς το όνομα των υποψηφίων). Είναι αποκλειστική ευθύνη των συμμετεχόντων να ελέγχουν αν το παραμύθι τους έχει παραληφθεί.
13. ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
– Βαρθαλίτου Πετρούλα, αρχαιολόγος
– Κακογιαννάκη Κωνσταντίνα, διπλωματούχος ξεναγός
– Κατσαμά Ελένη, συγγραφέας – δημοσιογράφος
– Μανδηλαράς Φίλιππος, συγγραφέας
-Ζαχαριουδάκης Ιωάννης, εκδότης παιδικών βιβλίων
14. ΒΡΑΒΕΥΣΗ:
Εικονογραφημένη έκδοση του παραμυθιού και προώθησή του από τις Εκδόσεις Βιβλιοσκόπιο.
15.Με την υποβολή του παραμυθιού ο διαγωνιζόμενος αποδέχεται ότι το έργο του θα τεθεί υπό αξιολόγηση και εκχωρεί  στις εκδόσεις ΒΙΒΛΙΟΣΚΟΠΙΟ το αποκλειστικό δικαίωμα για δημοσίευση της ιστορίας του σε βιβλίο (εφόσον διακριθεί στον διαγωνισμό) χωρίς άλλη αξίωση ή απαίτηση οικονομικής φύσης. Για τη συγκεκριμένη έκδοση ο συγγραφέας παραχωρεί αυτοδίκαια τα πνευματικά του δικαιώματα στις εκδόσεις ΒΙΒΛΙΟΣΚΟΠΙΟ. Στο εξώφυλλο της έκδοσης θα  αναγράφεται το πλήρες ονοματεπώνυμο του δημιουργού ή το ψευδώνυμό του. Επίσης, ο/η νικητής/τρια δικαιούται δωρεάν πέντε (05) αντίτυπα της έντυπης έκδοσης.
16.  Το «Βιβλιοσκόπιο» διατηρεί το δικαίωμα σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή να ανακαλέσει τον διαγωνισμό, να παρατείνει ή να μεταβάλει τους όρους του.
17. Η συμμετοχή στον διαγωνισμό σημαίνει την πλήρη και ανεπιφύλακτη αποδοχή όλων των ανωτέρω αναγραφόμενων όρων.
Επισκεφθείτε τον αρχαιολογικό χώρο & το μουσείο της Αρχαίας Ελεύθερνας,
εμπνευστείτε απο τα εκθέματα,
ερευνήστε το σπουδαίο αυτό κομμάτι της Κρητικής ιστορίας,
αφεθείτε στα μυστικά του, ονειρευτείτε το «τότε», και
βοηθήστε τον άνεμο της ιστορίας να ταξιδέψει και να ψιθυρίσει στα παιδιά σε κάθε άκρη της γης το παραμύθι σας…
Για πληροφορίες ή διευκρινίσεις παρακαλούμε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 28310-30301 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@biblioscopio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: