Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017

Οι καλύτερες μπάντες που διακρίθηκαν από την ΕΡΤ

http://www.ert.gr/eidiseis/politismos/technes/mousiki-dimiourgikotita-ke-diakrisis-sto-yourbande

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η δράση YourBand@ERT, ένα project UGC της Γενικής Διεύθυνσης Νέων Μέσων, μέσω της οποίας η ΕΡΤ αναδεικνύει και στηρίζει τις προτάσεις και παραγωγές νεανικής μουσικής δημιουργικότητας.
Οι συμμετοχές των μουσικών συγκροτημάτων ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, καθώς περισσότερες από 200 νέες μπάντες έστειλαν βίντεο της δουλειάς τους, αποδεικνύοντας ότι η συγκεκριμένη δράση αγκαλιάστηκε με θέρμη από γνωστούς και άγνωστους στο ευρύ κοινό, δημιουργούς.
Μονολότι η δράση YourBand@ERT δεν είχε διαγωνιστικό χαρακτήρα, τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής, αφού αξιολόγησαν τα 157 μουσικά βίντεο που πληρούσαν τους όρους συμμετοχής, αποφάσισαν τα εξής:Είκοσι τρεις (23) συμμετοχές θα γίνουν οι «αγαπημένες μπάντες» του YourBand@ERT. Θα προσκληθούν σε εκπομπές, θα «παίζουν» στους ραδιοφωνικούς σταθμούς, θα συμμετάσχουν σε διάφορες εκδηλώσεις, ενώ θα προχωρήσει και η παραγωγή ενός διπλού CD με το υπάρχον μουσικό υλικό των 23 αυτών δημιουργών.
    Για τις τρεις καλύτερες μπάντες (Μορφέας, Illusion, Γιώργος Βαλιάκας- Ιδανικοί), η ΕΡΤ θα αναλάβει επιπλέον την ηχογράφηση και την παραγωγή ενός άλμπουμ τους, ενώ θα υπάρξει και πρόταση για παραγωγή τηλεοπτικής εκπομπής, αφιερωμένης στις τρεις αυτές μουσικές μπάντες και στη δράση YourBand@ERT.
    Την Επιτροπή αξιολόγησης των συμμετοχών της δράσης YourBand@ERT, αποτέλεσαν οι: Διονύσης Τσακνής, Γιώτα Κοτσέτα, Παναγιώτα Ξύδη, Γιάννης Μπαχ Σπυρόπουλος, Ρουμπίνη Σταγκουράκη, Γιώργος Στράγκας και Δημήτρης Τρίκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: