Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018

Νέο μυθιστόρημα από το Μιχάλη Σπέγγο

Αναμφίβολα το νέο βιβλίο του Μιχάλη Σπέγγου αποτελεί μια άκρως ενδιαφέρουσα ιστορία. Εκείνο ωστόσο που κάνει το μυθιστόρημα αυτό να ξεχωρίζει δεν είναι μόνο η εξαιρετική πλοκή του που παρασύρει τον αναγνώστη σε μια αισθητική απόλαυση αλλά γιατί  παράλληλα αποτελεί και ένα δοκίμιο περί έρωτος, ανθρωπίνων σχέσεων, σχέσεων εξουσίας και υποταγής.
Μια γυναίκα της επαρχίας που μετατρέπεται σε μοιραία γυναίκα. Ένας απλός και ήρεμος άνθρωπος που ανακαλύπτει στην ώριμη ηλικία του πλευρές που δε γνώριζε. Ο έρωτας που σαν ισοπεδωτική δύναμη μεταμορφώνει απλούς και ισχυρούς ανθρώπους μεταβάλλοντας την καθημερινότητα τους και οδηγώντας τους σε δρόμους που δεν μπορούν να ελέγξουν. Πολλοί χαρακτήρες συναντιούνται και συμπλέουν μέσα από μια αριστοτεχνική σύνδεση του παρελθόντος με το παρόν. Η άμεση και ρεαλιστική γραφή του συγγραφέα αποτελεί τη μαγική συνταγή που κάνει την περιγραφή τόσων χαρακτήρων να μη γίνεται κουραστική.
Μια πραγματικά ανατρεπτική και φρέσκια γραφή που φανερώνει ένα πολυτάλαντο συγγραφέα ικανό να δημιουργεί δυνατές συγκινήσεις και εντάσεις. Το συστήνω ανεπιφύλακτα!


Δεν υπάρχουν σχόλια: