Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

Πειραϊκός Σύνδεσμος Πειραιά – Πανελλήνιος λογοτεχνικός διαγωνισμός Ποίησης



Ο Πειραϊκός Σύνδεσμος ο οποίος το έτος 2019 συμπληρώνει 125 χρόνια συνεχούς πολιτιστικής και εκπαιδευτικής προσφοράς και το λογοτεχνικό περιοδικό για την Τέχνη και τη Ζωή, Μανδραγόρας προκηρύσσουν Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ποίησης με απονομή βραβείων.

«ΟΡΟΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ»

Α) Τα ποιητικά κείμενα δεν πρέπει να ξεπερνούν τους 30 στίχους και η αποστολή, πρέπει να γίνεται με απλή και όχι συστημένη ταχυδρομική επιστολή. Τα πλήρη στοιχεία των ενδιαφερόμενων (ηλικία, ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, email-αν υπάρχει, τηλέφωνο) πρέπει να εσωκλείνονται απαραίτητα σε δεύτερο φάκελο (κλειστό), έξω από τον οποίο θα αναγράφεται το ψευδώνυμο. Η ηλικία είναι απαραίτητη.

Β) Τα κείμενα πρέπει να είναι ανέκδοτα, να μην έχουν δημοσιευθεί στον παρελθόν με οποιοδήποτε τρόπο, να είναι γραμμένα αποκλειστικά σε ηλεκτρονικό υπολογιστή και στην ελληνική γλώσσα.

Γ) Μόνο ένα έργο μπορεί να υποβληθεί από τους ενδιαφερόμενους.

Δ) Το αποστελλόμενο έργο πρέπει να είναι τυπωμένο στη μία πλευρά της σελίδας, με μέγεθος γραμματοσειράς: Times New Roman 12, διάστιχο 1.

Ημερομηνία έναρξης του διαγωνισμού ορίζεται η Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018, και ως καταληκτική ημερομηνία συμμετοχής στον διαγωνισμό ορίζεται η Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018. (Υπάρχει δυνατότητα από τους Διοργανωτές του Διαγωνισμού να δοθεί παράταση πέραν αυτής της ημερομηνίας, εφόσον υπάρχουν λόγοι).

Ημερομηνία αποστολής θα θεωρείται αυτή που αναγράφεται στη ταχυδρομική σφραγίδα του φακέλου.
Ε) Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι κάτοικοι της Ελλάδας και οι Έλληνες του εξωτερικού. Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει δύο κατηγορίες συμμετεχόντων: 1) ενηλίκων και 2) μαθητών (από Γ΄ Γυμνασίου έως και Γ΄ Λυκείου).

ΣΤ) Όσοι εκ των νικητών (αφορά μόνο τους διαμένοντες στην Αθήνα) δεν παρευρεθούν οι ίδιοι ή εκπρόσωποι αυτών κατά την απονομή, ακυρώνεται η βράβευση τους.

Ζ) Τα έργα των διαγωνιζόμενων δεν επιστρέφονται. Οι όροι του διαγωνισμού είναι σαφείς και θα τηρηθούν απόλυτα από την κριτική επιτροπή η οποία θα οριστεί με ευθύνη των διοργανωτών του διαγωνισμού.

Η) Οι διοργανωτές έχουν το δικαίωμα να δημοσιεύσουν συμμετοχές σε έντυπα που οι ίδιοι εκδίδουν ή σε χορηγό της εκδήλωσης.

Θ) Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν αποκλειστικά και μόνο σε ειδική εκδήλωση η οποία θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του 2019. Ο τόπος και ο χρόνος που θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση θα δημοσιευθεί στον ιστότοπο του Πειραϊκού Συνδέσμου, στο περιοδικό Μανδραγόρας και σε τοπικές εφημερίδες ή και μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι διοργανωτές δεν αποσκοπούν σε αποκόμιση οικονομικού κέρδους αλλά θα προσπαθήσουν να δοθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερη δημοσιότητα, τόσο στον διαγωνισμό και την εκδήλωση όσο και στην δημοσιοποίηση των έργων των δημιουργών.

Ι) Οι τρεις πρώτοι που θα διακριθούν από κάθε κατηγορία (ενήλικες και μαθητές) θα λάβουν αντίστοιχα Βραβεία (Α΄, Β΄ και Γ΄) τα οποία θα συνοδεύονται από συμβολικά δώρα. Επίσης θα απονεμηθούν και επτά (7) Διακρίσεις Συμμετοχής για κάθε κατηγορία συμμετεχόντων (ενήλικες και μαθητές), όπως επίσης και Έπαινοι Συμμετοχής για όλους τους υπόλοιπους συμμετέχοντες.

ΙΑ) Οι συμμετοχές θα αποσταλούν στον Πειραϊκό Σύνδεσμο (υπόψη κυρίου Ιωάννη Σίμου, Εφόρου Φιλολογικού του Πειραϊκού Συνδέσμου, διεύθυνση: Καραΐσκου 104, 18535, Πειραιάς με την ένδειξη: Συμμετοχή στον Διαγωνισμό Ποίησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: