Σάββατο 22 Ιουνίου 2019

EYELANDS 1ος ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ COMIC - 2019

Ο διαγωνισμός διεξάγεται από τις 20 Ιουνίου έως τις 20 Σεπτεμβρίου 2019
Το θέμα του διαγωνισμού φέτος είναι ελεύθερο
Τρεις νικητές κερδίζουν: δημοσίευση σε κόμικ άλμπουμ, χειροποίητο κεραμικό δώρο, πιστοποιητικό, δωρεάν αντίγραφο του αλμπουμ  και εβδομαδιαίες διακοπές στο Three Rock Resort με έκπτωση 50% από το κανονικό κόστος (μη υποχρεωτικό).
Συμμετοχές δεκτές σε τόσο στην αγγλική όσο και στην ελληνική γλώσσα.
Κριτής: Γρηγόρης Παπαδογιάννης
Οργάνωση: λογοτεχνικό περιοδικό Eyelands.gr & εκδόσεις Παράξενες Μέρες
Δωρεάν συμμετοχή!
-

ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
* Θέμα του διαγωνισμού:  Ο διαγωνισμός είναι ανοιχτός για όλους και δεν υπάρχει συγκεκριμένο θέμα για τα κόμικ, με την προϋπόθεση να είναι κόμικ-στριπ
* Οι συμμετοχές πρέπει να είναι σε άσπρο και άσπρο, μήκος: όχι μεγαλύτερο από 1280 pixels (πλάτος) X 650 pixels (ύψος) – οι αναλογίες δεν είναι υποχρεωτικές.
Κάθε καταχώρηση πρέπει να είναι μια ολοκληρωμένη ιστορία.
Μπορείτε να στείλετε έως και 8 σελίδες. Κάθε σελίδα μπορεί να χωρίζεται σε επί μέρους εικόνες, αλλά δεν μπορεί να υπερβεί τα 650x1280 pixels.
* Το κόμικ πρέπει να είναι σε αρχείο jpg. Αν χρειαζόμαστε αρχεία εργασίας υψηλότερης ανάλυσης, θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
* Η δουλειά σας δεν πρέπει να έχει δημοσιευθεί στο παρελθόν σε βιβλίο ή έντυπο περιοδικό.
*Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός όπως η εθνικότητα κ.λπ. του συγγραφέα, αλλά πρέπει να είστε 16 χρονών στις 20 Ιουνίου για να συμμετάσχετε στον διαγωνισμό - εκτός εάν υπάρχει γονική έγκριση.
* Οι συμμετοχές πρέπει να υποβληθούν ηλεκτρονικά (βλ. Παρακάτω).
* Οι νικητές και η μικρή λίστα θα ανακοινωθούν στις 20 Οκτωβρίου 2019
* Τα πνευματικά δικαιώματα των χειρογράφων παραμένουν στον συγγραφέα.
* Εκτός από τα κόμικ που θα εκδοθούν στο www.eyelands.gr, η αποδοχή του βραβείου από τον συγγραφέα δίνει στο eyelands.gr το δικαίωμα να δημοσιεύσει online τα κόμικ που θα διακριθούν.  Το βιβλίο θα εκδοθεί το Δεκέμβριο του 2019  και θα είναι διαθέσιμο από τις εκδόσεις "Strange Days".
* Κάθε δημιουργός μπορεί να υποβάλει μόνο μία ιστορία
*Οι δημιουργοί διατηρούν τα πνευματικά δικαιώματα, και παραχωρούν προσωρινά μέχρι και το τέλος του 2020 και αποκλειστικά τα δικαιώματα δημοσίευσης στην έκδοση ή και δημοσίευσης στο περιοδικό eyelads. gr εφόσον ζητηθεί.
*Τα έργα δεν επιστρέφονται.

Μπορείτε να στείλετε την ιστορία σας με επισύναψη σε μορφή jpeg στο:
ή
Με την ένδειξη: Διαγωνισμός Κόμικ
* Η επιβεβαίωση ότι η έχουμε καταχωρήσει τη συμμετοχή σας θα έρθει σε τρεις / τέσσερις μέρες από την παραλαβή του αρχείου.
* Το όνομα και η διεύθυνση του συντάκτη πρέπει να υποβληθούν στο σώμα του email



ΒΡΑΒΕΙΑ
Τρία πρώτα βραβεία: εβδομαδιαίες διακοπές στο Three Rock Resort* με έκπτωση 50% από το κανονικό κόστος (η προσφορά δεν είναι υποχρεωτική) για το καλοκαίρι του 2020.
Οι τρεις βραβευμένοι δημιουργοί θα λάβουν επίσης δωρεάν αντίγραφο του κόμικ άλμπουμ και ένα χειροποίητο κεραμικό σχεδιασμένο ειδικά για το διαγωνισμό από τη συλλογή Artifacts Clayart.
Όλες οι ιστορίες που περιλαμβάνονται στην μικρή λίστα  θα δημοσιευθούν σε ένα κόμικ άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Παράξενες Μέρες τον Δεκέμβριο του 2020.
Όλοι οι συγγραφείς της μικρής λίστας θα λάβουν επίσης ένα δωρεάν άλμπουμ!
*
Περισσότερες πληροφορίες για το Three Rock Writers Residency Program
Μπορείτε να δείτε εδώ
Το πρόγραμμα ξεκίνησε το 2018 και αυτό το καλοκαίρι φιλοξενεί τους πρώτους 20 συγγραφείς από όλο τον κόσμο που διαμένουν στο Three Rock στην μαγευτική παραλία Τριόπετρα, της Νότιας Κρήτης με την ειδική έκπτωση των δημιουργών που συμμετέχουν κάθε χρόνο στο Three Rock Writers Residency Program με την πιθανότητα να εκδοθεί το έργο τους από τις Παράξενες Μέρες

EYELANDS
www.eyelands.gr/ Αγγλική ενότητα
& &
ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ
www.paraxenesmeres.gr (ελληνικά)
www.strangedaysbooks.gr (Αγγλικά)
THREE ROCK STUDIO
Κριτής διαγωνισμού:
Ο Γρηγόρης Παπαδογιάννης είναι ο επιμελητής των εκδόσεων Παράξενες Μέρες. Είναι συγγραφέας αρκετών βιβλίων αλλά και δημιουργός δύο κόμικ άλμπουμ: Στον Ύψιστο, ενταύθα (1989) και Εφήμερα (2016) που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παράξενες Μέρες
Strange Days Books

Δεν υπάρχουν σχόλια: