Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019

Πρόσκληση εορτασμού του λογοτεχνικού περιοδικού eyelands.gr


Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Νοεμβρίου στη γιορτή για τα ένατα γενέθλια του λογοτεχνικού μας περιοδικού  και την παρουσίαση δύο νέων συλλογών σε συνεργασία με τις εκδόσεις Παράξενες Μέρες. Πρόκειται για τις συλλογές με τα κείμενα που διακρίθηκαν στον 9ο διεθνή διαγωνισμό διηγήματος αλλά και κείμενα από το 5ο φεστιβάλ της Άμμου το περασμένο καλοκαίρι.

POLIS ART CAFÉ 23 / Σάββατο 23 Νοεμβρίου 12:00 το μεσημέρι
ΞΑΦΝΙΚΑ ΠΕΡΣΙ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ – Κείμενα από το 5ο φεστιβάλ της Άμμου που έγινε το περασμένο καλοκαίρι στο Ποσείδι της Χαλκιδικής με συμμετοχή –για πρώτη φορά- και συγγραφέων από το εξωτερικό. Διηγήματα και ποιήματα με καλοκαιρινό θέμα, από τους συγγραφείς που συμμετείχαν στο φεστιβάλ και διάβασαν οι ίδιοι τα κείμενά τους εκεί, στην παραλία Ποσείδι, στον χώρο του Φάρου της Κασσάνδρας. Τριάντα λογοτέχνες από όλα τα μέρη της Ελλάδας, χώρες της Ευρώπης και τις Ηνωμένες Πολιτείες  δημιούργησαν για άλλη μια χρονιά την παρέα της άμμου και συμμετέχουν στην έκδοση που διακοσμεί εξώφυλλο της Αντριάνας Μίνου. Προσκεκλημένοι  για να μιλήσουν όλοι οι συγγραφείς της Άμμου.

POLIS ART CAFÉ POLIS ART CAFÉ 23 / Σάββατο 23 Νοεμβρίου 13:00 το μεσημέρι
ΓΥΡΩ ΣΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ - Οι εκδόσεις Παράξενες Μέρες παρουσιάζουν και φέτος μια μοναδική συλλογή από τα καλύτερα διηγήματα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Η συλλογή Γύρω στα Μεσάνυχτα, με όλα τα διηγήματα που διακρίθηκαν στο ελληνικό τμήμα του 9ου διαγωνισμού του eyelands και τα βραβεία του διεθνούς τμήματος μεταφρασμένα στα ελληνικά. Είκοσι τέσσερις  συγγραφείς από την Ελλάδα και τέσσερα βραβευμένα έργα από το διεθνές τμήμα του διαγωνισμού που εδώ και εννέα χρόνια αποτελεί έναν από τους πιο αξιόπιστους και επιτυχημενους διαγωνισμούς του είδους του στον κόσμο. Προσκεκλημένοι για να μιλήσουν όλοι οι συγγραφείς της συλλογής και τα μέλη των εκδόσεων Παράξενες Μέρες και της κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού. Το βραβείο στον νικητή του διαγωνισμού Ιωσήφ Χατζηιωκειμίδη θα απονείμει η νικήτρια του περυσινού διαγωνισμού Δέσποινα Χαραλαμπίδη.

Γρηγόρης Παπαδογιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια: