Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019

ΤΡΕΧΟΝΤΕΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ


ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

!Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ποίησης 2019 από το Σωματείο Λόγου και Τέχνης “ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ”

Το Σωματείο Λόγου και Τέχνης “ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ”, που εδρεύει στην Κόρινθο, προκηρύσσει Πανελλήνιο Ποιητικό Διαγωνισμό ενηλίκων, άνω των 18 ετών, για το έτος 2019.

Στον διαγωνισμό μπορεί να συμμετέχει κάποιος με ένα ποίημα, με ελεύθερο θέμα, που δεν θα ξεπερνά τους 30 στίχους.

Οι συμμετέχοντες θα αποστείλουν τα έργα τους δακτυλογραφημένα, με γραμματοσειρά Times New Roman και μέγεθος 12, σε τέσσερα (4) αντίγραφα. Τα τέσσερα αντίγραφα θα υπογράφονται με ψευδώνυμο και κανένα άλλο στοιχείο.

Τα τέσσερα αντίγραφα θα ταχυδρομηθούν σε φάκελο, μεγέθους Α4, στον οποίο θα αναγράφεται, εξωτερικά, μόνο το ψευδώνυμο του αποστολέα και η διεύθυνση του παραλήπτη. Στον ίδιο φάκελο θα εσωκλείεται μικρότερος φάκελος με τα στοιχεία του διαγωνιζόμενου (ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, ηλικία, ταχυδρομική διεύθυνση και ηλεκτρονική (αν υπάρχει), τηλέφωνο επικοινωνίας, σταθερό και κινητό) και εξωτερικά του φακέλου θα αναγράφεται μόνο το ψευδώνυμο.

Όσες συμμετοχές δεν εκπληρώνουν έστω και έναν από τους όρους του διαγωνισμού, θα ακυρωθούν.

Τα έργα θα ταχυδρομηθούν το αργότερο έως τις 15 Νοεμβρίου 2019 (15/11/2019, θα ληφθεί υπόψιν η σφραγίδα των ΕΛΤΑ), με απλή επιστολή και όχι συστημένη, στην Ταχυδρομική Δ/νση:

Σωματείο Λόγου και Τέχνης “ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ”

Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 34 , ΚΟΡΙΝΘΟΣ Τ.Κ. 20131

(Υπόψη Όλγας Κονομόδη)

Τα έργα θα κριθούν από Επιτροπή καταξιωμένων ανθρώπων των γραμμάτων.

Τα Βραβεία θα απονεμηθούν στο πλαίσιο ειδικής τελετής βράβευσης, που θα πραγματοποιηθεί σε χώρο που θα επιλεγεί, για τον σκοπό αυτό, στην Κόρινθο, στις αρχές  του 2020.  Οι διακριθέντες θα  ειδοποιηθούν  έγκαιρα για την τελετή βράβευσης.

Για τυχόν περισσότερες πληροφορίες, κάθε Tετάρτη 6μ.μ. έως 8μ.μ., στο τηλέφωνο: 6977328303

***





!2ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ποίησης «ΚΕΦΑΛΟΣ»2ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ποίησης «ΚΕΦΑΛΟΣ»

1. Ο Διαγωνισμός χωρίζεται σε τρεις κατηγορίες διαγωνιζομένων: 



Α) Μαθητών μέχρι 18 ετών.


Ποιητικά Είδη Κατηγορίας:



α. Ποίημα με ελεύθερο στίχο.

β. Ποίημα με έμμετρο στίχο.

γ. Χαϊκού.

δ. Σατιρικό ποίημα.

ε. Σονέτο.

στ. Μουσικός στίχος (τραγούδι).




Β) Νέων από 18 έως 30 ετών.


Ποιητικά Είδη Κατηγορίας:



α. Ποίημα με ελεύθερο στίχο.

β. Ποίημα με έμμετρο στίχο.

γ. Χαϊκού.

δ. Σατιρικό ποίημα.

ε. Σονέτο.

στ. Μουσικός στίχος (τραγούδι).



Γ) Ενηλίκων από 31 ετών και άνω.


Ποιητικά Είδη Κατηγορίας:



α. Ποίημα με ελεύθερο στίχο.

β. Ποίημα με έμμετρο στίχο.

γ. Χαϊκού.

δ. Σατιρικό ποίημα.

ε. Σονέτο.

στ. Μουσικός στίχος (τραγούδι).



2. Οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να λάβουν μέρος σ’ ένα ή σε δύο ή σε όσα θέλουν ή και σε όλα τα ποιητικά είδη της κατηγορίας που ανήκουν, όμως, με μόνο ένα έργο σε καθ’ ένα είδος από αυτά.



3. Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό τα έργα τους θα πρέπει να είναι αδημοσίευτα και να έχουν τις εξής προδιαγραφές-κανόνες:



α. Τα ποιήματα όλων των κατηγοριών -εκτός των χαϊκού- να μην ξεπερνούν τους 35 στίχους.


β. Τα ποιήματα χαϊκού θα πρέπει να έχουν την εξής μορφή: ο πρώτος στίχος να είναι πεντασύλλαβος, ο δεύτερος στίχος επτασύλλαβος και ο τρίτος πεντασύλλαβος. Τα ποιήματα χαϊκού έχουν ακριβώς τρεις μόνο στίχους. 



4. Τα έργα πρέπει να είναι υπογεγραμμένα όλα με το ίδιο ψευδώνυμο.



5. Τα έργα πρέπει να αποσταλούν σε αρχείο word μόνο μέσω email στο: kefalos.diagonismoi@gmail.com με ένδειξη στο θέμα: «ΓΙΑ ΤΟΝ 2ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΠΟΙΗΣΗΣ» και την αντίστοιχη κατηγορία στην οποία συμμετέχουν: «Μαθητών έως 18 ετών» ή «Νέων από 18 έως 30 ετών» ή «Ενηλίκων από 31 ετών και άνω». Επίσης, να επισυνάψετε ένα δεύτερο αρχείο word, με τα στοιχεία επικοινωνίας σας (Ονοματεπώνυμο, ηλικία, διεύθυνση κατοικίας, αριθμός τηλεφώνου). Απαραίτητο είναι ν’ αναφέρεται και το ποιητικό είδος του κάθε ποιήματος.



6. Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει από την 5η Ιουνίου 2019 έως τις 31 Δεκεμβρίου 2019.



7. Τα έργα θα κριθούν από μία κριτική επιτροπή, η οποία θα είναι κοινή για όλες τις κατηγορίες διαγωνιζομένων. Η κριτική επιτροπή αποτελείται από τα εξής μέλη:


-Μιλτιάδης Ντόβας – Διδάκτωρ Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Λογοτέχνης

-Σμαραγδή Μητροπούλου – Καθηγήτρια Μέσης Εκπαίδευσης, Λογοτέχνιδα

-Έλενα Λιάτου – Εκπαιδευτικός, Συγγραφέας, Ραδιοφωνικός Παραγωγός, Εικονογράφος

-Νίκη Σκουτέρη – Εκπαιδευτικός, Λογοτέχνιδα

-Βασίλης Φλαμπουράρης – Ποιητής, Ιατρός

-Χρίστος Τσιαήλης – Καθηγητής Αγγλικών, Λογοτέχνης

-Μαρία Ανδρεαδέλλη – Καθηγήτρια Αγγλικών, Λογοτέχνης, Μεταφράστρια

-Ειρήνη Μαθιουδάκη – Υποψήφια Διδάκτωρ Τμήματος Χημείας Πανεπιστημίου Κρήτης, Λογοτέχνιδα



8. Στην Κατηγορία Μαθητών έως 18 ετών θα απονεμηθούν στους διακριθέντες του κάθε είδους: Βραβεία στους τρεις πρώτους, Έπαινοι και Τιμητικές Διακρίσεις στους υπόλοιπους διακριθέντες. Επίσης, όλοι οι μη διακριθέντες συμμετέχοντες θα λάβουν Τιμητικό Δίπλωμα Συμμετοχής, για τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό ως επιβράβευση για τη συμβολή τους στη λογοτεχνία, αρκεί το έργο ή τα έργα που θα μας στείλουν να τηρούν τους κανόνες-προδιαγραφές που θέσαμε παραπάνω.



9. Στην Κατηγορία Νέων από 18 έως 30 ετών θα απονεμηθούν στους διακριθέντες του κάθε είδους: Βραβεία στους τρεις πρώτους, Έπαινοι και Τιμητικές Διακρίσεις στους υπόλοιπους διακριθέντες. Επίσης, όλοι οι μη διακριθέντες συμμετέχοντες θα λάβουν Τιμητικό Δίπλωμα Συμμετοχής, για τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό ως επιβράβευση για τη συμβολή τους στη λογοτεχνία, αρκεί το έργο ή τα έργα που θα μας στείλουν να τηρούν τους κανόνες-προδιαγραφές που θέσαμε παραπάνω.



10. Στην Κατηγορία Ενηλίκων από 31 ετών και άνω θα απονεμηθούν στους διακριθέντες του κάθε είδους: Βραβεία στους τρεις πρώτους, Έπαινοι και Τιμητικές Διακρίσεις στους υπόλοιπους διακριθέντες. Επίσης, όλοι οι μη διακριθέντες συμμετέχοντες θα λάβουν Τιμητικό Δίπλωμα Συμμετοχής, για τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό ως επιβράβευση για τη συμβολή τους στη λογοτεχνία, αρκεί το έργο ή τα έργα που θα μας στείλουν να τηρούν τους κανόνες-προδιαγραφές που θέσαμε παραπάνω.



11. Τα αποτελέσματα του «2ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ποίησης ΚΕΦΑΛΟΣ» θ’ ανακοινωθούν το Μάρτιο του 2020. 



12. Η τελετή βράβευσης θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το Μάρτιο του 2020, σε ειδική εκδήλωση, όπου θα απονεμηθούν τα Βραβεία, οι Έπαινοι, οι Τιμητικές Διακρίσεις και τα Τιμητικά Διπλώματα Συμμετοχής.



13. ΕΚΔΟΣΗ ΑΝΘΟΛΟΓΙΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ – Θα εκδοθούν δύο έντυπες και καλαίσθητες Ανθολογίες του Διαγωνισμού.



***

!Προκήρυξη 10ου Παγκόσμιου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού Ε.Π.Ο.Κ. (2019)

Ο Ελληνικός Πολιτιστικός Όμιλος Κυπρίων Ελλάδoς (Ε.Π.ΟΚ.), προκηρύσσει τον 10ο Παγκόσμιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό για το έτος 2019 στα ακόλουθα είδη του λόγου:

ΠΟΙΗΣΗ – ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΤΙΧΟΣ – ΣΑΤΥΡΙΚΗ ΠΟΙΗΣΗ

Θέματα:

Το Καράβι της Κερυνείας

Ελεύθερο Θέμα

Αμμόχωστος Βασιλεύουσα (Παρακαλώ δείτε το σχετικό Διαγωνισμό Ποίησης με θέμα «Αμμόχωστος Βασιλεύουσα» εις μνήμην της ποιήτριας Νίνας Ιεροδιακόνου Κυριάκου. Τα ποιήματα που θα λάβουμε με το εν λόγω θέμα θα θεωρηθούν ως συμμετοχές σε εκείνο τον διαγωνισμό.)

ΔΙΗΓΗΜΑ

Ένα διήγημα πραγματικό ή φανταστικό από τον Μικρασιατικό Αγώνα ή τον Κυπριακό Αγώνα του 1974

ΠΑΡΑΜΥΘΙ

Ελέυθερο Θέμα

ΒΙΒΛΙΑ ΧΡΟΝΙΑΣ

Δεχόμαστε βιβλία γραμμένα το 2019 για να αξιολογηθούν και τα καλύτερα να κριθούν ως “ΒΙΒΛΙΑ ΧΡΟΝΙΑΣ 2019/20”



Γνωστοποιούμε πως πλέον τα είδη του διαγωνισμού θα διεξάγονται εκ περιτροπής ανά έτος ΕΚΤΟΣ της ποίησης που θα διεξάγεται κάθε έτος.

Σημειώνουμε ότι δεχόμαστε έργα γραμμένα και στην Κυπριακή ντοπιολαλιά.

ΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ:

Δικαίωμα συμμετοχής στον εν λόγω διαγωνισμό,  έχουν όλοι οι διαμένοντες ελληνόφωνοι, εντός και εκτός Ελλάδας, άνω των 17 ετών. Οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να συμμετάσχουν με ένα έως τρία είδη του λόγου, αλλά με ένα μόνο έργο τους και δημιούργημα ενός και μόνο δημιουργού, αδημοσίευτο. Στον παρόντα διαγωνισμό δεν μπορούν να λάβουν μέρος τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου.

Τελευταία ημερομηνία αποστολής των έργων ορίζεται η 31η Δεκεμβρίου 2019  (σφραγίδα ταχυδρομείου).

Το ποίημα θα πρέπει να μην υπερβαίνει τους 25 στίχους, το διήγημα τις 10 σελίδες και το Παραμύθι τις 30 σελίδες.  Κάθε έργο με τον τίτλο του θα πρέπει να αποσταλεί σε δύο (2) δακτυλογραφημένα αντίγραφα A4, με ψευδώνυμο πάνω δεξιά, με γραμματοσειρά Αrial και μέγεθος γραμμάτων 12. Για τα βιβλία, παρακαλώ αποστείλετε δύο (2) αντίτυπα. Ανεξαρτήτως του αν θα βραβευθούν, τα βιβλία που θα μας αποσταλλούν παραμένουν στη δανειστική βιβλιοθήκη του Ε.Π.Ο.Κ.

Οι διαγωνιζόμενοι θα εσωκλείσουν σε μεγάλο φάκελο τα αντίγραφα του έργου  τους καθώς και ένα μικρότερο κλειστό φάκελο όπου μέσα θα εσωκλείσουν τα προσωπικά τους στοιχεία (Ονοματεπώνυμο, Διεύθυνση Κατοικίας, Ταχ. Κώδικας, Τηλέφωνο (σταθερό και κινητό), E-mail, λογοτεχνικό είδος που συμμετέχουν, τίτλο έργου και ψευδώνυμο).

ΠΡΟΣΟΧΗ: Στον εξωτερικό φάκελο θα πρέπει να αναγράφεται η αντίστοιχη ένδειξη προς το είδος στο οποίο λαμβάνουν μέρος, π.χ. «Για τον 10ο Διαγωνισμό Ποίησης» ή «για τον 10ο Διαγωνισμό Διηγήματος».

Σε περίπτωση που ένας διαγωνιζόμενος λάβει μέρος σε περισσότερα από ένα είδος, μπορεί τους φακέλους με το κάθε είδος και τις σχετικές ενδείξεις (που ο καθένας τους θα περιέχει ξεχωριστό κλειστό μικρό φάκελο προσωπικών στοιχείων), να τους τοποθετήσει μέσα σε μεγαλύτερο, στον οποίο θα αναγράφονται στο εξωτερικό μέρος του φακέλου όλα τα είδη που περιέχει (π.χ. «Για τον 10ο  Διαγωνισμό  Ποίησης και Διηγήματος»).

Η αποστολή των έργων θα γίνει ταχυδρομικά με ΑΠΛΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ (ΟΧΙ ΣΥΣΤΗΜΕΝΟ) στην κατωτέρω διεύθυνση:

Ε.Π.Ο.Κ. (Υπόψη Προέδρου κ. Ηρακλή Ζαχαριάδη)

Μικράς Ασίας 55 – 115 27 – ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ –  ΑΘΗΝΑ



Η κριτική επιτροπή αξιολόγησης δικαιούται να απονείμει σε κάθε λογοτεχνικό είδος τρία βραβεία, επαίνους και διακρίσεις ή να μη απονείμει καμιά διάκριση. Η κριτική επιτροπή δεν επιδέχεται αμφισβήτηση και είναι οριστική.

Τα ονόματα των διακριθέντων, καθώς και η ημερομηνία και ο χώρος της απονομής θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα του Ε.Π.Ο.Κ., www.epok.gr

Όσοι δεν παρευρεθούν στην τελετή βράβευσης μπορούν να παραλάβουν το βραβείο τους με αντιπρόσωπό τους την ημέρα της απονομής (κατόπιν ενημερώσεως εκ των προτέρων), ή ταχυδρομικά, με αντικαταβολή, μετά από συνεννόηση με τη Γραμματεία.

Σε περίπτωση χρηματικής αθλοθέτησης βραβείου, ο βραβευμένος υποχρεούται να παρίσταται ο ίδιος και όχι δι’ αντιπροσώπου του. Σε αντίθετη περίπτωση το βραβείο πηγαίνει στον επόμενο βραβευθέντα.

Επειδή στα μη βραβευθέντα έργα δεν αποκαλύπτονται τα προσωπικά στοιχεία των διαγωνιζομένων, δεν υπάρχει η δυνατότητα πληροφοριών για την επίδοσή τους, καθώς και δεν δίδονται πληροφορίες αναφορικά με τη βαθμολογία τους. Τα αποσταλέντα έργα δεν επιστρέφονται, ενώ τα μη διακριθέντα έργα καταστρέφονται μαζί με τα προσωπικά στοιχεία των διαγωνιζομένων. Εξαίρεση αποτελούν τα βιβλία που θα μας αποσταλλούν, που ανεξαρτήτως του αν θα βραβευθούν παραμένουν στη δανειστική βιβλιοθήκη του Ε.Π.Ο.Κ.

Η μη τήρηση των παραπάνω όρων συνεπάγεται αποκλεισμό των διαγωνιζομένων. Όλα τα προσωπικά στοιχεία των διαγωνιζομένων που λάβουμε θα χρησιμοποιηθούν και ενδέχεται να κοινοποιηθούν σε τρίτους για θέματα σχετικά με το διαγωνισμό. Με την αποστολή της συμμετοχής σας συμφωνείτε με τους όρους του διαγωνισμού.

Πληροφορίες για τον διαγωνισμό:

Ηρακλής Ζαχαριάδης, Πρόεδρος ΕΠΟΚ (693 7544184)

Βούλα Μπαρδή, Αντιπρόεδρος ΕΠΟΚ (693 4029510)

Στο email  kypriakosellinismos@yahoo.gr

Στην ιστοσελίδα www.epok.gr

***

!Γ’ Πανελλήνιος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός Πνευματικών Οριζόντων Λεμεσού

Οι Πνευματικοί Ορίζοντες Λεμεσού , εφαλτήριο λόγου, τέχνης και πολιτισμού, μέσα στα πλαίσια των πολιτιστικών τους δραστηριοτήτων, προκηρύσσουν τον Γ΄ Πανελλήνιο λογοτεχνικό διαγωνισμό για το έτος 2019 -2020.

Ο Διαγωνισμός από φέτος χωρίζεται σε δύο κατηγορίες :

Α) Κατηγορία: Μαθητές (Γυμνασίου – Λυκείου):

1. Ποίηση στην κοινή νεοελληνική σε ελεύθερο και έμμετρο στίχο.

2. Ποίηση στην Κυπριακό διάλεκτο (Ο διαγωνισμός αυτός αφορά μόνο Κύπριους ποιητές)

3. ΔΙΗΓΗΜΑ

Β) Κατηγορία: Ενήλικες

1. Ποίηση στην κοινή νεοελληνική, σε ελεύθερο και έμμετρο στίχο

2. Σατιρική ποίηση στην κοινή νεοελληνική (το τμήμα αυτό του Διαγωνισμού είναι αφιερωμένο στον Μεγάλο Κρητικό σατιρικό ποιητή Παύλο Πολυχρονάκη)

3. Ποίηση στην Κυπριακή διάλεκτο (Ο διαγωνισμός αυτός αφορά μόνο Κύπριους ποιητές)

 Όροι διαγωνισμού

1. Το θέμα του διαγωνισμού είναι ελεύθερο για όλες τις κατηγορίες.

2. Κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να συμμετέχει μ’ ένα έργο σε όποια ή όποιες κατηγορίες επιθυμεί.

3. Όσον αφορά την κατηγορία της Ποίησης, το ποίημα να μην υπερβαίνει τους 32 στίχους, να μην έχει δημοσιευθεί ή να έχει βραβευθεί σε οποιαδήποτε διαγωνισμό.

4. Όσον αφορά την κατηγορία του Διηγήματος, το έργο να μην υπερβαίνει τις 2000 λέξεις, και να μην έχει δημοσιευθεί ή να έχει βραβευθεί σε οποιαδήποτε διαγωνισμό.

5. Η υποβολή των έργων να γίνεται σε τρία [3] αντίγραφα, στα οποία να αναγράφεται μόνο το ψευδώνυμο του διαγωνιζόμενου επάνω δεξιά. Το μέγεθος των χαρακτήρων θα είναι 12 στιγμών.

6. Οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να εσωκλείσουν στο μεγάλο φάκελο ένα μικρότερο φάκελο, όπου θα δίνονται τα στοιχεία του διαγωνιζόμενου όνομα, επώνυμο, ταχυδρομική διεύθυνση τηλέφωνο, (σταθερό και κινητό) ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, τίτλος έργου και ψευδώνυμο]. Στο εξωτερικό μέρος του εσώκλειστου φακέλου θα αναγράφεται απαραίτητα το ψευδώνυμο ο τίτλος και το είδος του έργου.

7. Τελευταία ημερομηνία αποστολής των έργων ορίζεται η 31η Ιανουαρίου 2020.

8. Τα έργα πρέπει να σταλούν ταχυδρομικά, με απλή επιστολή και όχι συστημένη, στη διεύθυνση

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΛΕΜΕΣΟΥ,

Ευμενίου Παναγιώτου 14Α, 3077 ΛΕΜΕΣΟΣ

υπόψη Άθου Χατζηματθαίου,

με ένδειξη αντίστοιχη προς το είδος στο οποίο συμμετέχουν, π.χ. «Για το Διαγωνισμό Ποίησης – στην κοινή Νεοελληνική» ή «Για το Διαγωνισμό Διηγήματος» κ.τ.λ.

9. Τα έργα θα αξιολογούνται από τριμελή κριτική επιτροπή και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στον τύπο και στο διαδίκτυο το αργότερο, στο τρίτο δεκαήμερο του Απρίλη. Οι διακριθέντες θα ειδοποιηθούν έγκαιρα για την τελετή βράβευσης. Η ημερομηνία της οποίας θα κοινοποιηθεί με νεότερη ανακοίνωση (εκτιμώμενος χρόνος Ιούνιος 2020)

Στην εκδήλωση αυτή θα απονεμηθούν και τα βραβεία του Β΄ Πανελλήνιου διαγωνισμού ποίησης Χαϊκου, του οποίου τα αποτελέσματα έχουν ήδη ανακοινωθεί.

10. Θα βραβευθούν τρία έργα σε κάθε κατηγορία. Επιπρόσθετα θα απονεμηθεί έπαινος σε πέντε έργα από κάθε κατηγορία. Στην κατηγορία σατιρική ποίηση Το Α΄ βραβείο αθλοθετείται με το ποσό των 100 ευρώ από τον Χανιώτη σατιρικό ποιητή Παύλο Πολυχρονάκη.

11. Επειδή στα μη βραβευθέντα έργα δεν αποκαλύπτονται τα στοιχεία των διαγωνιζομένων, δεν υπάρχει δυνατότητα πληροφοριών για την επίδοσή τους, και δεν δίνονται πληροφορίες σχετικά με τη βαθμολογία τους.

12. Με την ολοκλήρωση του διαγωνισμού όλα τα μη διακριθέντα έργα καταστρέφονται, μαζί με τα προσωπικά στοιχεία των διαγωνισθέντων.

13. Έργα τα οποία δεν πληρούν τους όρους θα απορρίπτονται.

14. Η συμμετοχή στο διαγωνισμό δηλώνει αυτόματα και την αποδοχή των όρων του.

Για περισσότερες πληροφορίες για το διαγωνισμό μπορείτε να αποταθείτε στα τηλέφωνα:

Άθως Χατζηματθαίου, Πρόεδρος Πνευματικών Οριζόντων, 00357 99604005

email: h_athos@hotmail.com

Πανίκο Παναγή, Αντιπρόεδρο Πνευματικών Οριζόντων, Τηλ. 00357 99 411833

***

! Πανελλήνιος Διαγωνισμος Ποίησης Χαϊκού

Το «Αrt Wave» και οι «Εκδόσεις Οδός» προκηρύσσουν έναν Πανελλήνιο Διαγωνισμό ποίησης Χαϊκού

Mια επιτροπή λογοτεχνών θα επιλέξει  17  χαϊκού τα οποία θα μοιραστούν σε 17 καλλιτέχνες με σημαντικό εικαστικό έργο απο Ελλάδα,  Ιαπωνία, Ιταλία,  Αγγλία  και Γαλλία. Οι καλλιτέχνες θα οπτικοποιησουν ένα χαϊκού  σε μια  διάσταση η οποία θα είναι  κοινή για όλους. Η εικαστική οπτικοποιηση θα   ακολουθεί το ύφος της ποίησης χαϊκού . Θα είναι λιτή, αφαιρετική ,υπαινικτικη.Όπως τα χαικου εχουν τον  περιορισμό 17συλλαβων στη φόρμα τους, έτσι και οι καλλιτέχνες που έχουμε προσκαλέσει να συμμετάσχουν στο project θα πρέπει να συλλάβουν και να χωρέσουν όλη την μαγεία του ποιήματος που  τους ανατέθηκε να οπτικοποιησουν πάνω  σε μια συγκεκριμένη διάσταση. Μια  άσκηση ελευθερίας και εκφραστικότητας μέσα απο τον περιορισμό των διαστάσεων του συγκεκριμένου πλαισίου. Ο εικαστικός καλείται να δημιουργήσει  με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που ο ποιητής του χαικού χωράει τον κόσμο όλο σε μια  στιγμιαία εικόνα  17 συλλαβών .

Στόχος είναι η διοργάνωση μιας έκθεσης όπου το κάθε ένα από τα 17 εικαστικά έργα θα παρουσιάζεται δίπλα στο χαϊκού που το ενέπνευσε. Το ποιήμα   θα εκτίθεται και αυτό σε ένα πλαίσιο ιδιων διαστάσεων με τον πίνακα.

 Τα βραβευμένα ποιήματα θα εκδοθούν σε μία ιδιαίτερης  αισθητικής τρίγλωσσο ( Ελληνικά,  Ιαπωνικά και Αγγλικά ) βιβλίο.  Απέναντι από το κάθε χαϊκού θα φιλοξενείται το εικαστικό έργο το οποίο φιλοτεχνήθηκε εμπνευσμένο από το συγκεκριμένο ποιήμα.

ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ.

Η γλώσσα συγγραφής  θα πρέπει να είναι η Ελληνική.

Τα ποιήματα  που θα υποβληθούν θα πρέπει να αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των συμμετεχόντων και να μην έχει προηγηθεί η έκδοσή τους.

Ο κάθε υποψήφιος με τη συμμετοχή του υποχρεούται να υποβάλει  έναν αριθμό τεσσάρων (4) ποιημάτων χαϊκού

Η συμμετοχή στη διαδικασία και την έκδοση προϋποθέτει την αποδοχή των παραπάνω όρων συμμετοχής.

   Τα  4 Χαϊκού θα πρέπει να σταλούν   δακτυλογραφημένα σε μια (μόνο) σελίδα Α4 και σε 6 αντίτυπα με ψευδώνυμο επάνω δεξιά. Το μέγεθος των χαρακτήρων θα πρέπει να είναι 14 στιγμών.

Οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να εσωκλείσουν τη σελίδα σε ένα μεγάλο φάκελο μαζι  ένα μικρότερο κλειστό φάκελο. Έξω από τον μικρό φάκελο  θα πρέπει να  αναγράγεται  το ψευδώνυμό τους,  ενώ μέσα σ’ αυτόν πρέπει να υπάρχουν τα εξής προσωπικά στοιχεία: Ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, ταχυδρομικός κώδικας, τηλέφωνο (σταθερό και κινητό), email, και το ψευδώνυμο.

Τα έργα πρέπει να σταλούν ταχυδρομικά, με απλή επιστολή και όχι συστημένη, στα γραφεία των Εκδόσεων Οδός   , Κάδμου 9, 26443 Πάτρα ,  με την ένδειξη   «Για τον Διαγωνισμό Χαικού»

Στη θέση του αποστολέα να σημειωθεί μόνο το ψευδώνυμο.

Τελευταία ημερομηνία αποστολής των έργων, ορίζεται η 31 Δεκεμβρίου 2019.

Τα έργα θα κριθούν από Επιτροπή καταξιωμένων ανθρώπων των γραμμάτων.

Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν έως το τέλος Φεβρουαρίου site των εκδόσεων οδός,  στη σελίδα μας στο facebook καθώς και  στα έντυπα και   ηλεκτρονικά περιοδικά που έχει αναρτηθεί  η προκήρυξη του διαγωνισμου.

 Οι συγγραφείς των 17 χαικού που θα επιλεγούν θα ειδοποιηθούν και τηλεφωνικά.

Τα αποστέλλοντα έργα δεν επιστρέφονται

Πληροφορίες για το διαγωνισμό στο : ekdoseisodos@gmail.com και στο facebook στη σελίδα "Εκδόσεις Οδός"


***

 ! Παράταση προθεσμίας του Λογοτεχνικού διαγωνισμού  από το Αrt Wave και τις Εκδόσεις Οδός  

ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟ (ΣΥΝ)ΓΡΑΦΕΑ

Για κάθε ενδιαφερόμενο (συν)γραφέα & χρήστη κοινωνικών δικτύων: οι @εκδοσεις οδός προετοιμάζουν ένα ανθολόγιο με αναρτήσεις κειμένων από σελίδες κοινωνικών δικτύων. Δες πώς μπορείς να συμμετάσχεις!

Το «Αrt Wave» και οι «Εκδόσεις Οδός» βρίσκονται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν ότι προσκαλούν κάθε ενδιαφερόμενο που ασχολείται με τη λογοτεχνία να συμμετάσχει στην προσπάθεια συγκρότησης μίας συλλογής από επώνυμες αναρτήσεις σε σελίδες κοινωνικών δικτύων, η οποία θα καταλήξει να εκδοθεί σε μορφή βιβλίου.

ΓΕΝΙΚΗ ΙΔΕΑ

Ήδη από την αρχαιότητα παρατηρείται το φαινόμενο άνθρωποι να αποτυπώνουν τις μύχιες ή αυθόρμητες σκέψεις, τις παρορμήσεις ή τις προσδοκίες τους μέσα από σύντομες αναγραφές με τρόπο πρόχειρο ή και επίμονα επιμελημένο. Τα graffiti και οι διαφόρων τύπων επιγραφές, για παράδειγμα, μας φέρνουν πιο άμεσα σε επαφή με σκέψεις και συναισθήματα ανθρώπων που έζησαν σε παλιότερες εποχές, και φτάνουν ως εμάς σαν φωνές απολιθωμένες πάνω σε διάφορα υλικά. Οι αναγραφές αυτές αφενός έχουν μια ιδιαίτερη επιστημονική αξία αφετέρου δε ενδέχεται να εμφανίζουν και ιδιαίτερη λογοτεχνική αξία.

Οι αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Twitter, Instagram κ.λπ.), συγγενεύουν βέβαια σε αρκετά σημεία με τα graffiti και τις επιγραφές, παρουσιάζουν όμως και κάποιες σημαντικές ιδιαιτερότητες, λόγω των διαφορετικών συνθηκών που προσδιορίζουν αυτούς τους νέους τρόπους έκφρασης και επικοινωνίας. Το μέσο άλλωστε επηρεάζει το μήνυμα,.

Η αίσθηση ότι οι ιδιομορφίες που χαρακτηρίζουν τον χώρο κοινωνικής δικτύωσης έχουν διαμορφώσει έναν ιδιαίτερο τρόπο γραφής, ως προς τη σύνταξη και την πρόσληψή της, μας οδήγησε στην πρωτοβουλία να ανακινήσουμε μια συζήτηση για τους τρόπους και τις συνθήκες που προσδιορίζουν αυτόν τον τρόπο έκφρασης, ο οποίος ενδέχεται να αποτελεί ένα ιδιαίτερο λογοτεχνικό είδος. Στο πλαίσιο λοιπόν της προσπάθειας να εντοπίσουμε τις ιδιαιτερότητες αυτές, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στη συγκρότηση και έκδοση μίας ανθολογίας η οποία θα περιλαμβάνει εισαγωγικά κείμενα και έναν αριθμό αναρτήσεων που θα επιλεγούν μέσα από μία διαδικασία αξιολόγησης.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα φυσικά πρόσωπα, ανεξαρτήτως ηλικίας, τα οποία είναι ενεργά σε κοινωνικά δίκτυα ως μέλη (Facebook, Instagram, Twitter κ.λπ.).

Οι αναρτήσεις-κείμενα που θα υποβληθούν θα πρέπει να έχουν ήδη αναρτηθεί σε κάποιο από τα προαναφερθέντα κοινωνικά δίκτυα.

Η έκταση κάθε κειμένου δεν θα πρέπει να ξεπερνά το όριο των πενήντα (50) λέξεων.

Η γλώσσα συγγραφής του κειμένου θα πρέπει να είναι η Ελληνική.

Τα κείμενα-αναρτήσεις που θα υποβληθούν θα πρέπει να αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των συμμετεχόντων και να μην έχει προηγηθεί η έκδοσή τους.

Ο κάθε υποψήφιος με τη συμμετοχή του υποχρεούται να υποβάλει από έναν ελάχιστο αριθμό τεσσάρων (4) έως έναν μέγιστο αριθμό δέκα (10) αναρτήσεων-κειμένων.

Τα επιλεγμένα κείμενα θα φιλοξενηθούν σε έναν συλλογικό τόμο που θα κυκλοφορήσει από τις Εκδόσεις Οδός.

Η συμμετοχή στη διαδικασία και την έκδοση προϋποθέτει την αποδοχή των παραπάνω όρων συμμετοχής.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Η επιτροπή που θα αξιολογήσει τα κείμενα που θα υποβληθούν απαρτίζεται (με αλφαβητική σειρά) από τα εξής πρόσωπα:

Βίκυ Γκούγια (Φιλόλογος, Επιμελήτρια των Εκδόσεων Οδός)

Γιάννης Δημογιάννης (Φιλόλογος, Μεταπτυχιακός στη Δημιουργική Γραφή)

Μίνα Πετροπούλου (Φιλόλογος, Δρ Κοινωνιολογίας, Κριτικός Λογοτεχνίας)

Χάρης Ταμπάκης (Φιλόλογος, Δρ Φιλοσοφίας, Διδάσκων Πανεπιστημίου Πατρών)

 Ως καταληκτική ημερομηνία συμμετοχής ορίζεται πλέον η 30/11/2019.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ

Τα έργα μπορούν να υποβληθούν με δύο(2) τρόπους:

Α. Κάνοντας like και στέλνοντας μήνυμα στην σελίδα των Εκδόσεων Οδός στο Facebook https://web.facebook.com/Εκδοσεις-Οδος-1728136860820265/ .

Β. Κάνοντας like στην σελίδα των Εκδόσεων Οδός και στέλνοντας mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση ekdoseisodos@gmail.com.

Στο μήνυμά σας θα πρέπει να αναγραφούν:

Τίτλος: Για την Πρόσκληση Λογοτεχνικού Ενδιαφέροντος

Όνομα και Επώνυμο.

Ηλεκτρονική διεύθυνση (e-mail).

Τηλέφωνο (προαιρετικό).

Ένα(1) αρχείο doc που θα περιέχει όλα τα κείμενα που θα υποβάλετε στον Διαγωνισμό.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ως έγκυρο προς συμμετοχή αρχείο θα ληφθεί εκείνο το ένα (1) αρχείο doc που θα σταλεί και που θα περιέχει ΟΛΑ τα κείμενα του ενδιαφερόμενου και όχι διαφορετικά αρχεία με διαφορετικά κείμενα σε καθένα από αυτά.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Οι τελικές αποφάσεις της Επιτροπής αξιολόγησης όσον αφορά τα κείμενα που επιλέγονται προς έκδοση θα δημοσιευθούν στην ιστοσελίδα των Εκδόσεων Οδός . Επιπλέον, οι νικητές θα λάβουν προσωπικό μήνυμα στην ηλεκτρονική τους διεύθυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις απευθυνθείτε στη διεύθυνση: ekdoseisodos@gmail.com

***

! ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 6ου ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ BONSAISTORIES

Το bonsaistories ανακοινώνει τον 6ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Διηγήματος, με θέμα εμπνευσμένο από τρεις μουσικές συνθέσεις του Μελέτη Ρεντούμη.

Το διήγημα πρέπει να είναι εμπνευσμένο από μία εκ των τριών συνθέσεων που ακολουθούν:

Looking at the sea

Love expectations

Heaven in your eyes

Επιπλέον, να είναι αδημοσίευτο, να μην έχει βραβευτεί σε άλλο διαγωνισμό και να μην ξεπερνά τις 2000 λέξεις.

Ο κάθε συγγραφέας συμμετέχει με ένα διήγημα.

Και αυτή τη φορά, θα έχουμε κριτική επιτροπή, της οποίας η βαθμολόγηση θα έχει βαρύτητα 80% ενώ η ψήφος του αναγνωστικού κοινού 20%.

Όπως και πέρυσι, ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί σε 2 φάσεις:

Η 1η φάση θα είναι προκριματική και θα επιλεγούν τα καλύτερα διηγήματα από την Επιτροπή, τα οποία στη συνέχεια θα τεθούν στην κρίση του κοινού για την ανάδειξη των τελικών νικητών.

Στέλνετε δύο αρχεία Word σε ένα μέιλ. Στο ένα αρχείο το έργο σας με τίτλο και ψευδώνυμο και στο άλλο τα προσωπικά σας στοιχεία. Μαζί με το διήγημα θα δηλώνετε από ποια σύνθεση το εμπνευστήκατε.

Αποστολή συμμετοχών στο: elenachris8@gmail.com

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των διηγημάτων είναι η 30ή Νοεμβρίου 2019.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλους!

Με εκτίμηση,

Η συντακτική ομάδα του bonsaistories

ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΟΤΙ Ο ΚΑΘΕ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΦΕΡΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ. ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΟΤΗΤΑ ΕΝΟΣ ΚΕΙΜΕΝΟΥ, ΤΟ ΔΙΗΓΗΜΑ ΘΑ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟ SITE ΚΑΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΘΑ ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ.


***

! 1ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΠΟΙΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ «ΚΟΡΑΛΛΙ» 

Οι εκδόσεις ΚΟΡΑΛΛΙ ανακοινώνουν την έναρξη του πρώτου (1ου) πανελλήνιου ποιητικού διαγωνισμού «ΚΟΡΑΛΛΙ».

Οι όροι του πρώτου πανελλήνιου ποιητικού διαγωνισμού «ΚΟΡΑΛΛΙ» είναι οι ακόλουθοι:

1.         Το θέμα του διαγωνισμού είναι ελεύθερο.

2.         Ο διαγωνισμός θα παραμείνει ανοιχτός από την 30η Σεπτεμβρίου 2019 μέχρι και την 30η Δεκεμβρίου 2019.

3.         Οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να στείλουν ένα ποίημά τους που δεν πρέπει να υπερβαίνει τους 40 στίχους συνολικά.

4.         Γίνονται δεκτά ποιήματα στην ελληνική γλώσσα.

5.         Δεν υπάρχουν περιορισμοί εθνικότητας ή τόπου διαμονής του συγγραφέα.

6.         Τα ποιήματα δεν θα πρέπει να έχουν βραβευθεί σε άλλον λογοτεχνικό διαγωνισμό, να έχουν εκδοθεί ή να έχουν δημοσιευθεί σε βιβλίο ή έντυπο.

7.         Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή σας πρέπει να δηλώσετε ένα ονοματεπώνυμο και έναν τίτλο για το ποίημα.

8.         Θεωρούμε ως ηλεκτρονική σας διεύθυνση εκείνη μέσω της οποίας στέλνετε τη συμμετοχή σας.

9.         Τα ποιήματα θα γίνονται δεκτά μόνο σε ηλεκτρονική μορφή που θα σταλεί στη διεύθυνση koralli.diagwnismos@gmail.com Στο mail θα υπάρχει επισύναψη του κειμένου σε μορφή word.doc ή docx αλλά όχι σε pdf.

10.       Οι συμμετοχές με ψευδώνυμο δεν γίνονται δεκτές. Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων οι ποιητές που θα έχουν επιλεγεί για την έκδοση θα πρέπει να στείλουν  διεύθυνση, τηλέφωνο και ένα σύντομο βιογραφικό τους. Η αποστολή των πραγματικών στοιχείων είναι απαραίτητη και έχει τη θέση αποδοχής των όρων της έκδοσης και χωρίς αυτήν δεν θα γίνει δεκτή η συμμετοχή στο βιβλίο.

11.       Δεν συμμετέχουν στον διαγωνισμό τα μέλη της κριτικής επιτροπής του παρόντος διαγωνισμού.

12.       Όριο ηλικίας για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό δεν υπάρχει. Για όσους δεν έχουν, κατά την ημεροχρονολογία ενάρξεως του διαγωνισμού, συμπληρώσει το 18ο έτος ηλικίας, απαιτείται υπεύθυνη δήλωση γονέα, κηδεμόνα ή έχοντος την επιμέλειά τους προσώπου με την οποία να δηλώνει ότι εγκρίνει και αποδέχεται ανεπιφύλακτα όλους τους όρους του διαγωνισμού καθώς και τη συμμετοχή του διαγωνιζομένου.

13.       Για κάθε έγκυρη συμμετοχή ο διαγωνιζόμενος θα λάβει επιβεβαιωτικό μήνυμα (mail) μέσα σε πέντε ημέρες από την υποβολή της.

14.       Τα τελικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν εντός του μηνός Μαρτίου 2020.

15.       Από τα ποιήματα που θα συμμετέχουν στον διαγωνισμό όσα διακριθούν θα κυκλοφορήσουν σε ποιητική συλλογή από τις εκδόσεις ΚΟΡΑΛΛΙ  που θα κυκλοφορήσει εντός του έτους 2020.

16.       Όλοι οι ποιητές που τα ποιήματά τους θα συμπεριληφθούν στην άνω έκδοση θα παραλάβουν από το βιβλιοπωλείο δωρεάν ένα βιβλίο της συλλογής.

17.       Η συμμετοχή στον διαγωνισμό συνεπάγεται και την αποδοχή των κανόνων του.

18.       Με τη συμμετοχή τους οι ποιητές εκχωρούν στις εκδόσεις ΚΟΡΑΛΛΙ το δικαίωμα να αναρτήσουν (οι εκδόσεις ΚΟΡΑΛΛΙ)  στα social media, στην ιστοσελίδα τους ή όπου αλλού κρίνουν σκόπιμο και σε οποιονδήποτε χρόνο τα ποιήματά τους, είτε επιλεγούν είτε όχι.

19.       Τα πνευματικά δικαιώματα των ποιημάτων παραμένουν στους συγγραφείς και εκχωρούνται στις εκδόσεις ΚΟΡΑΛΛΙ για τη συγκεκριμένη ως άνω έκδοση και μόνο για διάστημα δεκαοκτώ μηνών από την ημερομηνία ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων. Κάθε ποιητής είναι ελεύθερος να δημοσιεύσει, εκδώσει κλπ το ποίημά του όπου εκείνος θέλει μετά τον μήνα Οκτώβριο 2021.

20.       Η κριτική επιτροπή θα αποτελείται από τους

I.          Παναγιώτης Βούρος, δικηγόρος - συγγραφέας

II.        Τζίνα Ξυνογιαννακοπούλου, ποιήτρια

III.       Γιώργος Ρούσκας, ποιητής

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον διαγωνισμό επικοινωνήστε με τις εκδόσεις ΚΟΡΑΛΛΙ :

Τηλ.: 210.85.47.723


Καλή επιτυχία σε όλους

Εκδόσεις «ΚΟΡΑΛΛΙ»

***

! 1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Συγγραφής Στίχου

Η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος συνεχίζοντας την παράδοση των επιτυχημένων Πανελληνίων Διαγωνισμών των Έργων του Λόγου, προκηρύσσει σε συνεργασία με τον Θανάση Συλιβό, εκδότη του μουσικού περιοδικού «Μετρονόμος» και τον μουσικοσυνθέτη Γιώργο Αλτή τον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Συγγραφής Στίχου.

  Ο διαγωνισμός αφορά ΚΥΚΛΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ, δηλαδή μια συλλογή οκτώ (8) ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΩΣ τραγουδιών.

Μπορεί να μετάσχει οιοσδήποτε στιχουργός είτε με ομοιοκατάληκτο, είτε με ελεύθερο, είτε με μεικτής τεχνικής στίχους (π.χ. πέντε ομοιοκατάληκτα τραγούδια και τρία με ελεύθερο στίχο).

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν συμμετοχή μέχρι την 29η Φεβρουαρίου 2020, ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

Βήμα 1: Να πραγματοποιηθεί η κατοχύρωση σεναρίου στην ΕΣΕ, στη διεύθυνση:


Βήμα 2: Με τον κωδικό κατοχύρωσης να δηλώσετε συμμετοχή στον σχετικό διαγωνισμό:


Η συμμετοχή στον διαγωνισμό διασφαλίζεται με τον κωδικό συμμετοχής που λαμβάνει ο κάθε μετέχων μετά την υποβολή του έργου, εντός του τρέχοντος έτους, στην ειδική εφαρμογή του διαγωνισμού (βλ. βήμα 2 ανωτέρω), στην ηλεκτρονική διεύθυνση που έχει δηλώσει.

 Για πλήρη ενημέρωση, επισκεφθείτε τον διαδικτυακό τόπο μας και για τυχόν απορίες ή διευκρινίσεις, επικοινωνήστε με τον πρόεδρο της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος, κύριο Αλέξανδρο Κακαβά, στο τηλέφωνο 6932.089.819 ή στο email kakavasese@gmail.com.    Αναλυτικές πληροφορίες και όροι διαγωνισμού: https://senariografoi.gr/gr/news/stories/i1233/

***

Δεν υπάρχουν σχόλια: