Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019

Καβάγιου Λίζα, νέα συλλογή διηγημάτων



ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΗΡΙΔΑΝΟΣ
Χαριλάου Τρικούπη 24, Αθήνα –τηλ.: 210-38.47.660
heridanos_papakosta@yahoo.gr – http://www.hridanos-ekdoseis.gr/

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λίζα Καβάγιου
Εκεί, ακριβώς
Σειρά: Ελληνική λογοτεχνία
Φωτογραφίες: Μπάμπης Γιαννικάκης
ISBN: 978-960-335-427-7
Σελίδες: 80 – Σχήμα: 14x21
(Μαλακό Εξώφυλλο)
Τιμή: 12 Ευρώ χωρίς Φ.Π.Α

Το τελευταίο βράδυ μου θα το περάσω κοιτώντας τα παντζούρια που μπάζουν φως από τον δρόμο. Μετρώντας τις τρυπούλες τους μια-μια, μπας κι επιτέλους με πάρει ο ύπνος. Πόσες τρυπούλες παίρνει να ξημερώσει; Γιατί αργεί; Αν αυτές μετρούν τον χρόνο που μου δίνεται και απομένει, έστω πως κάθε τρυπούλα είναι και μια καλή στιγμή. Κοίτα μ’ αυτόν τον τρόπο, λίγο-λίγο, πόσο φως μαζεύεται μέσα σε εβδομήντα χρόνια.


Έντεκα διηγήματα εμπνευσμένα από έντεκα εικόνες. Η λογοτεχνία κι η φωτογραφία, δύο τέχνες σε διάλογο, σκύβουν πάνω από τον άνθρωπο. Εκεί, ακριβώς, ένα κλικ πριν την στιγμή της απόφασης. Τη στιγμή που καλείται να αποφασίσει αν η καθημερινότητά του θα τον εξυψώσει σε ήρωα ή αν θα παραδοθεί στη μάχη με το τετριμμένο.

Η Λίζα Καβάγιου ζει στην Αθήνα. Έχει σπουδάσει στη σχολή ΗΜΜΥ στο ΕΜΠ και Msc Computer Science στο Εδιμβούργο, ενώ έχει ασχοληθεί επαγγελματικά και με τον χορό και το πιάνο. Από την παρούσα συλλογή, το διήγημα «Πρώτα, το βάζο» δημοσιεύτηκε στο περιοδικό (δέ) κατα (τεύχος 59, Φθινόπωρο 2019), το διήγημα «Σαμάκι» δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Κλεψύδρα (τεύχος 16, Καλοκαίρι 2019), το διήγημα «Αυτό, που είμαστε» στο ηλεκτρονικό Νέο Πλανόδιον (ανάρτηση 30/6/2019) και το διήγημα «Εκεί, ακριβώς» στο περιοδικό Παρέμβαση (τεύχος 192-193, Καλοκαίρι 2019). Άλλα διηγήματά της έχουν αναρτηθεί στο Literature.gr.

Ο Μπάμπης Γιαννικάκης φωτογραφίζει την πόλη και όχι μόνο τα τελευταία 10 χρόνια. Εικόνες του έχουν δημοσιευθεί στον εγχώριο και ξένο τύπο, αλλά και στο προσωπικό του blog.

Πληροφορίες:
Άλκηστις Παπακώστα, 210 -38.47.660, heridanos_papakosta@yahoo.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: