Κυριακή 26 Απριλίου 2020

Πανελλήνιος Ποιητικός Διαγωνισμός 2020 από την Εταιρεία Λογοτεχνών και Συγγραφέων Ηπείρου


ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ Πανελλήνιου Ποιητικού Διαγωνισμού για το 2020, από την ΕΛΣΗ

Η Ε.Λ.Σ.Η. (Εταιρεία Λογοτεχνών και Συγγραφέων Ηπείρου)

μετά την επιτυχημένη πορεία των δεκατριών προηγούμενων ποιητικών διαγωνισμών, προκηρύσσει

τον 14ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ποίησης για το 2020, με θέμα τη ρύση του Ρήγα Φεραίου:

«Όποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά»
OΡΟΙ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
Τα ποιήματα που θα υποβληθούν να είναι γραμμένα στην ελληνική γλώσσα και οι διαγωνιζόμενοι /-ες να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.
Δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό έχουν: Έλληνες, Έλληνες ομογενείς και Έλληνες κάτοικοι αλλοδαπής. Δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής όσοι έχουν βραβευθεί και δεν παρήλθε μία τριετία μετά τη βράβευσή τους.
Οι συμμετέχοντες/-ουσες καλούνται να υποβάλουν στο διαγωνισμό ένα (1) ποίημα, του οποίου η έκταση δεν θα ξεπερνά τους 30 στίχους.
Το διαγωνιζόμενο ποίημα δεν θα πρέπει να έχει εκδοθεί ή δημοσιευτεί, ή να έχει βραβευτεί σε άλλο διαγωνισμό.
Το ποίημα θα πρέπει να αποσταλεί μέχρι τις 15 Ιουνίου 2020,σε τρία δακτυλογραφημένα αντίγραφα, στα οποία θα αναγράφεται μόνον το ψευδώνυμο του διαγωνιζόμενου. Τα αντίγραφα θα αποσταλούν μέσα σε φάκελο, στου οποίου, στη θέση του αποστολέα θα αναγράφεται μόνον το ψευδώνυμο.
Εντός του μεγάλου φακέλου και σε μικρότερο φάκελο σφραγισμένο (στον οποίο θα αναγράφεται εξωτερικά μόνο το ψευδώνυμο του διαγωνιζόμενου), θα περιέχονται δακτυλογραφημένα τα πλήρη στοιχεία του διαγωνιζόμενου (ψευδώνυμο, τίτλος ποιήματος, όνομα, επώνυμο, ταχυδρομική διεύθυνση, σταθερό και κινητό τηλέφωνο, καθώς και e-mail)

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Η επιλογή των ποιημάτων θα γίνει από τριμελή επιτροπή που θα ορίσει το ΔΣ της ΕΛΣΗ και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου 2020.
Θα απονεμηθούν τρία βραβεία και τρεις έπαινοι.
Η τελετή απονομής των βραβείων και των επαίνων θα πραγματοποιηθεί στο Νησάκι της λίμνης Παμβώτιδας, στα Ιωάννινα, το τελευταίο Σάββατο του μηνός Αυγούστου, στην καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση της ΕΛΣΗ: «Λυρική Παμβώτις».
Η ταχυδρομική διεύθυνση στην οποία θα αποσταλεί ο φάκελος είναι: 

Υπόψιν κ. Σπύρου Εργολάβου

Ι. Γούναρη 7 , ΤΚ 45444 – ΙΩΑΝΝΙΝΑ

(με την ένδειξη: Για τον Πανελλήνιο Ποιητικό Διαγωνισμό του 2020, της ΕΛΣΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: