Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Φεστιβάλ Βιβλίου

Στον «ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη σύγχρονη κοινωνία και τον πολιτισμό» είναι αφιερωμένο το 39ο Φεστιβάλ Βιβλίου, που διεξάγεται από τις 3 έως τις 19 Σεπτεμβρίου στους υπαίθριους χώρους του Ζαππείου.

Περίπου 160 εκδότες, σε 130 περίπτερα παρουσιάζουν τη σύγχρονη εκδοτική παραγωγή με περισσότερους από 50.000 τίτλους, με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει πλήθος εκδηλώσεων: Εκθεση ανέκδοτων φωτογραφιών με όψεις της Αθήνας του 1888, από τη συλλεκτική έκδοση του Ιστορικού Αρχείου Δήμου Αθηναίων «Αθήναι». Συζήτηση με θέμα «Η αστυνομική λογοτεχνία στην Ελλάδα σήμερα». Και ακόμη, το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων με θέμα «Παραμύθια του κόσμου».
Το Φεστιβάλ Βιβλίου διοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βιβλίου, με συνδιοργανωτές τον Πολιτισμικό Οργανισμό και το Ιστορικό Αρχείο του Δήμου Αθηναίων, υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού. Συμμετέχουν η Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF, το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου και το Ιδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: