Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Τραυλισμός στην παιδική ηλικία: Αξιολόγηση και θεραπευτική αντιμετώπιση»

Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου στις 8:00 π.μ. - 28 Νοεμβρίου στις 8:00 μ.μ.

Τοποθεσία Σπινθάρου 65 & Φραντζή - Νέος Κόσμος
Athens, Greece
Για 5η συνεχόμενη φορά (και για 3η χρονιά) πραγματοποιείται την Παρασκευή 26, το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Νοεμβρίου το τριήμερo σεμινάριο πρακτικής διαγνωστικής και θεραπευτικής εκπαίδευσης με θέμα «Τραυλισμός στην παιδική ηλικία: Αξιολόγηση και θεραπευτική αντιμετώπιση».
Την ευθύνη για τη διοργάνωση του εκπαιδευτικού τριημέρου αναλαμβάνει η εταιρεία ειδικής αγωγής «Προσέγγιση Παιδιού, Εφήβου και Οικογένειας». Ο χώρος διεξαγ...ωγής του σεμιναρίου βρίσκεται στην οδό Δεληγιάννη 2, Άλιμος, Αττική (έναντι πολυκλαδικών λυκείων Λ. Βουλιαγμένης-παρατίθεται σχετικός χάρτης στην ηλεκτρονική διεύθυνση της εταιρείας μας).
Εισηγήτρια του σεμιναρίου θα είναι η Επίκουρη Καθηγήτρια Λογοπαθολογίας και Νευροεπιστημών του Columbia University της Νέας Υόρκης, Δρ. Γεωργία Α. Μαλανδράκη, PhD, CCC-SLP. Σύντομο βιογραφικό της Δρ. Μαλανδράκη ακολουθεί την παρούσα ανακοίνωση.
Tο σεμινάριο θα έχει ανώτατο αριθμό συμμετεχόντων 30 άτομα και θα απευθύνεται κυρίως σε επαγγελματίες Λογοθεραπευτές. Η πιθανή συμμετοχή τελειόφοιτων φοιτητών Λογοθεραπείας θα περιοριστεί σε 5 θέσεις. Λόγω του περιορισμένου αριθμού των θέσεων θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.
Περιγραφή:
Το σεμινάριο θα καλύψει βασικές γνώσεις για τη ροή ομιλίας και τον παιδικό τραυλισμό, και αναλυτικά διαδικασίες λογοθεραπευτικής διάγνωσης και αντιμετώπισης. Καθόλη τη διάρκεια του σεμιναρίου θα πραγματοποιούνται hands-on δραστηριότητες, ομάδες συζήτησης για μελέτες περιπτώσεων και παρακολούθηση βίντεο. Αναπόσπαστο μέρος του σεμιναρίου είναι και δύο τρίωρα workshop διάγνωσης και θεραπείας όπου οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να εξασκηθούν σε τεχνικές διάγνωσης και θεραπείας. Η όλη εισήγηση και οι σημειώσεις θα είναι στα ελληνικά.
ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΡΑΥΛΙΣΜΟΥ:
Ως 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2010:
Επαγγελματίες: 350 ευρώ
Φοιτητές: 310 ευρώ
Ως 20 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2010:
Επαγγελματίες: 400 ευρώ
Φοιτητές: 350 ευρώ
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
1ο βήμα
Επικοινωνήστε με την γραμματεία του σεμιναρίου μας στον αριθμό 2109013463, καθημερινες 14:00- 21:00 και δηλώστε επίσημα συμμετοχή
2ο βήμα
Θα σας αποσταλούν τα σχετικά ενημερωτικά φυλλάδια καθώς και η αίτηση συμμετοχής μέσω e-mail
3ο βήμα
Καταθέστε ονομαστικά το αντίτιμο του σεμιναρίου στον αριθμό λογαριασμού ο οποίος θα αναγράφεται στο ενημερωτικό e-mail και συμπληρώστε την αίτηση συμμετοχής
4ο βήμα
Αποστείλατε μέσω e-mail (info@proseggisi.com) ή ταχυδρομικώς (Σπινθάρου 65, Ν. Κόσμος,τκ 11743, Αττική) το αποδεικτικό τραπεζικής κατάθεσης και την συμπληρωμένη αίτηση συμμετοχής σας
5ο βήμα
Η γραμματεία του εργαστηρίου θα επικοινωνήσει μαζί σας τηλεφωνικώς, επιβεβαιώνοντας την παραλαβή του αποδεικτικού και της αίτησης.
ΠΡΟΣΟΧΗ: μόνο όταν θα έχετε ολοκληρώσει και το 5ο βήμα της διαδικασίας συμμετοχής θα δικαιούστε και επίσημα θέση στο εργαστήριο. Σε αντίθετη περίπτωση η εταιρεία δεν θα φέρει καμία ευθύνη απέναντι σας
Βιογραφικό εισηγήτριας:
Γεωργία Α. Μαλανδράκη, Ph.D., CCC-SLP, Επίκουρη Καθηγήτρια Λογοπαθολογίας και Νευροεπιστημών, Τμήμα Βιοσυμπεριφορικών Επιστημών, Columbia University, USA.
Η Δρ. Μαλανδράκη ξεκινάει φέτος ως Επίκουρη Καθηγήτρια στο Πρόγραμμα Λογοπαθολογίας του Τμήματος Βιοσυμπεριφορικών Επιστημών του Columbia University στη Νέα Υόρκη των Η.Π.Α και Διευθύντρια του Ερευνητικού Εργαστηρίου Κατάποσης και Φωνής του Columbia University. Παράλληλα είναι επιστημονική συνεργάτης και κλινική λογοπαθολόγος στο διεθνώς αναγνωρισμένο κέντρο Λογοπαθολογίας και Δυσφαγίας “Swallowing, Speech and Dining Enhancement Program” της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Wisconsin. Μετεκπαιδεύτηκε στην αξιολόγηση και αντιμετώπιση του τραυλισμού στην παιδική και εφηβική ηλικία, στo Πανεπιστήμιο του Illinois κάτω από την καθοδήγηση του καταξιωμένου κλινικού και ερευνητή του παιδικού τραυλισμού, Dr. Ehud Yairi. Τα ερευνητικά και κλινικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται σε ασθενείς με Διαταραχές Κατάποσης και Φωνής, Τραυλισμό, Δυσαρθρίες, καθώς και Διαταραχές Eπικοινωνίας στην Τρίτη ηλικία.
Έχει άνω των 40 δημοσιεύσεων σε διεθνώς αναγνωρισμένα επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά παγκοσμίων συνεδρίων και έχει συγγράψει τέσσερα κεφάλαια βιβλίων. Είναι ακόμη κύρια συγγραφέας του ελληνικού βιβλίου «Τραυλισμός στην Παιδική Ηλικία: Σύγχρονες προσεγγίσεις αξιολόγησης και αντιμετώπισης» που πρόκειται να εκδοθεί από τις εκδόσεις Προσέγγιση το Δεκέμβρη του 2010.
Η Δρ. Μαλανδράκη έχει συμμετέχει ως κύρια ερευνήτρια και συνερευνήτρια σε πέντε κυβερνητικά ερευνητικά κονδύλια των ΗΠΑ, και από το Μάρτιο του 2010 κατέχει ερευνητικό κονδύλιο για να μελετήσει τις νευροφυσιολογικές διαδικασίες κατάποσης στη νόσο Alzheimer που της απονεμήθηκε από το Wisconsin Alzheimer Disease Research Center και το American National Institute of Aging.
Έχει υπάρξει προσκεκλημένη ομιλήτρια σε πολλά μαθήματα, ημερίδες και σεμινάρια στις Η.Π.Α., αλλά και στη χώρα μας και αυτή είναι η πέμπτη φορά που παρέχει το συγκεκριμένο σεμινάριο μετά από μεγάλη απαίτηση του κοινού. Μεταξύ άλλων, είναι μέλος του American Speech, Language and Hearing Association, του Dysphagia Research Society, και του Wisconsin Speech, Language and Hearing Association.

Δεν υπάρχουν σχόλια: