Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Αξιολόγηση Επιπέδου Λειτουργικότητας Παιδιού στο Φάσμα Αυτισμού – ΕΔΑΛΦΑ

Αξιολόγηση Επιπέδου Λειτουργικότητας Παιδιού στο Φάσμα Αυτισμού – ΕΔΑΛΦΑ
Σάββατο, 20 Νοεμβρίου · 9:30 π.μ. - 5:00 μ.μ.

Τοποθεσία Κέντρο Ημέρας
Κ. Τζαβέλα & Επ. Δεληγιώργη 12, Μεσολόγγι
Εργαλείο Διεπιστημονικής Ομάδας για την Αξιολόγηση του Επιπέδου Λειτουργικότητας Παιδιού στο Φάσμα του Αυτισμού – ΕΔΑΛΦΑ
20 Νοεμβρίου 2010
Το Κέντρο Ημέρας για Παιδιά με Αναπτυξιακές Διαταραχές στο Μεσολόγγι - ΕΨΥΠΕΑ και ο επιστημονικός υπεύθυνος κος Σωτήρης Κωτσόπουλος σας προσκαλούν να συμμετάσχετε στο 3ο κατά σειρά Σεμινάριο για την εκπαίδευση χορήγησης του Εργαλείου Διεπιστημονικής Ομάδας για την Αξιολόγηση του Επιπέδου Λειτουργικότητας Παιδιού στο Φάσμα του Αυτισμού – ΕΔΑΛΦΑ.
Το 3ο κατά σειρά σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Ημέρας (Κ. Τζαβέλα & Επ. Δεληγιώργη 12) στο Μεσολόγγι στις 20 Νοεμβρίου 2010 ημέρα Σάββατο και ώρες 09:00 π.μ. έως 17:00 μ.μ.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει το θεωρητικό μέρος με εισηγήσεις από τα μέλη της διεπιστημονικής ομάδας και το πρακτικό, δηλαδή την εξάσκηση στη συμπλήρωση του ΕΔΑΛΦΑ. Υπεύθυνοι για τη διοργάνωση του
Σεμιναρίου είναι η κα. Αγγελική Κωτσοπούλου μαζί με τη Διεπιστημονική Ομάδα του Κέντρου Ημέρας.
Το Σεμινάριο απευθύνεται σε Επαγγελματίες Ψυχικής Υγείας (Παιδοψυχίατρους, Λογοθεραπευτές , Ειδικούς Παιδαγωγούς, Ψυχολόγους, Εργοθεραπευτές, Δασκάλους, Νηπιαγωγούς, Κοινωνικούς Λειτουργούς, Κοινωνιολόγους κλπ)

Περίληψη Σεμιναρίου
Το ΕΔΑΛΦΑ δημιουργήθηκε από την Διεπιστημονική Ομάδα του Κέντρου Ημέρας στο Μεσολόγγι (Κωτσοπούλου Αγγελική-Επίκουρη Καθηγήτρια Λογοθεραπείας, Γαστεράτος Ανδρέας-Λογοπεδικός, Γεωργίου Αναστασία-Κοινωνιολόγος, Γεραντώνη Σταυρούλα-Εργοθεραπεύτρια, Γυφτογιάννη Μαρία-Λογοθεραπεύτρια, Σακελλάρη Μαριγώ-Νηπιαγωγός, Τρούπου Αντιγόνη-Λογοθεραπεύτρια, Χασακή Αλεξάνδρα-Ψυχολόγος), ως αποτέλεσμα τριών ετών παρατήρησης, προβληματισμού και συστηματικής μελέτης
Σκοπός του εργαλείου είναι ο καθορισμός του αναπτυξιακού επιπέδου λειτουργικότητας νηπίων με κλινική εικόνα αυτισμού, σε σημαντικές ψυχογλωσσικές και κινητικές λειτουργίες. Στο ΕΔΑΛΦΑ παρουσιάζεται μία κλίμακα των σταδίων τυπικής ανάπτυξης του παιδιού, από τη γέννηση μέχρι την ηλικία των 6 ετών, με ιδιαίτερη έμφαση στα δύο πρώτα χρόνια. Στο χρονικό αυτό

πλαίσιο εξετάζεται η ανάπτυξη δεξιοτήτων, όπως: αδρή και λεπτή κίνηση, γνωστική ανάπτυξη, ανάπτυξη μνήμης, αντίληψη λόγου, έκφραση λόγου, ψυχοκοινωνική εξέλιξη, σίτιση, ένδυση, έλεγχος σφιγκτήρων, παιχνίδι, από κοινού παρατήρηση, μίμηση και παρουσία στερεοτυπιών. Λαμβάνοντας υπόψη τα στάδια του τυπικά αναπτυσσόμενου παιδιού, διαμορφώνεται το εξελικτικό προφίλ του νηπίου με διαταραχή στο φάσμα του αυτισμού. Μετά την συμπλήρωση του ΕΔΑΛΦΑ οι θεραπευτικοί στόχοι προκύπτουν αυτόματα ανάλογα με το επίπεδο που βρίσκεται το παιδί σε καθεμία από τις δεξιότητες αυτές.
Συμμετοχή
Το κόστος του σεμιναρίου είναι 180 ευρώ. Στην τιμή αυτή περιλαμβάνονται:
Η τσάντα με το υλικό του ΕΔΑΛΦΑ

• Περιλήψεις των εισηγήσεων
• Βεβαίωση εκπαίδευσης
• Καφές, χυμοί, ελαφρύ γεύμα
Λόγω του περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων (20 άτομα) στο Σεμινάριο θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Η Δήλωση Συμμετοχής πρέπει να αποσταλεί το αργότερο έως και την 12η Νοεμβρίου 2010, στη Γραμματεία του Κέντρου Ημέρας στο fax 26310 55615.
Σε περίπτωση ακύρωσης μετά την 12η Νοεμβρίου 2010 το ποσό συμμετοχής δεν επιστρέφεται λόγω του περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων.
Για πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στο 26310 55661 (Yπεύθυνος Γραμματείας κ. Γεράσιμος Τουλιάτος), από Δευτέρα έως και Σάββατο από τις 09:00-14:00 και από τις 17:00-19:00.
Σας ενημερώνουμε ότι θα ακολουθήσουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα και άλλα σεμινάρια για τη χορήγηση του ΕΔΑΛΦΑ.
Βιογραφικό Κωτσοπούλου Αγγελικής (Υπεύθυνη Σεμιναρίου)
Η Δρ. Κωτσοπούλου είναι επίκουρος καθηγήτρια στο ΤΕΙ Πάτρας και επόπτρια της Διεπιστημονικής Ομάδας του Κέντρου Ημέρας στο Μεσολόγγι.
Έκανε τις βασικές σπουδές της στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις μεταπτυχιακές σπουδές της στον Καναδά.
Έχει δημοσιεύσει εργασίες, έχει κάνει παρουσιάσεις σε διεθνή συνέδρια, και είναι υπεύθυνη για τη μετάφραση της μεθόδου «Phoneme Touch and Say» στα Ελληνικά. Είναι μέλος της Υπηρεσίας Εκπαίδευσης του Πανελληνίου Συλλόγου Λογοπεδικών (ΠΣΛ) , και ενεργό μέλος του Royal College of Speech and Language Therapists (England) και της Association οf Audiologists and Speech Language Pathologists of Ontario (CASLPO), Canada.
ΔΕΛΤΙΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Παρακαλούμε το Δελτίο Συμμετοχής μαζί με την Απόδειξη Κατάθεσης να σταλούν στη Γραμματεία του Κέντρου Ημέρας με FAX, e-mail ή Ταχυδρομικώς :
Κέντρο Ημέρας για Παιδιά με Αναπτυξιακές Διαταραχές
Κ. Τζαβέλα 12, Τ.Κ. 302 00-Μεσολόγγι
Τηλ: 26310 55661, fax: 26310 55615, e-mail: epsypea1@otenet.gr

ΕΠΩΝΥΜΟ:………………………………ΟΝΟΜΑ:…………………………………………

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ:………………………………………………………..

ΙΔΡΥΜΑ/ΦΟΡΕΑΣ:……………………………………………………………………………

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:………………………………………………………………………………….

ΠΟΛΗ:……………………………………Τ.Κ…………………ΝΟΜΟΣ:…………………...

ΤΗΛ:………………………………… FAX:………………………………………………

e-mail:………………………………………..

Το ποσό των 180,00 Euro το οποίο αντιπροσωπεύει τη συμμετοχή μου στο Σεμινάριο για το ΕΔΑΛΦΑ έχω καταβάλει με ονομαστική κατάθεση στην Eurobank- Αρ. Λογαριασμού 0026 0155 18 02000 44448 ή ηλεκτρονικά στον Αρ. Λογαριασμού IBAN της Eurobank GR 69026 0155 0000 180 2000 44448 . Επισυνάπτω αντίγραφο του αποδεικτικού κατάθεσης ή του αριθμού κατάθεσης στην περίπτωση που καταβληθεί το ποσό της συμμετοχής ηλεκτρονικά.
Ημερομηνία                       Υπογραφή

Δεν υπάρχουν σχόλια: